Crocodiles haastaa kukonpojat

03.07.2024, 21:04

Tulevana perjantaina pelataan Wirokit Stadionilla Crocodilesin kauden neljäs kotiottelu. Se on samalla kotijoukkueen kauden kuudes kamppailu ja siihen vieraaksi saapuu Helsinki Roosters.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viidestä ensimmäisestä pelistään neljä kummankin hävittyä vain vierasottelunsa sarjan kärjessä olevalle Kuopio Steelersille vieraissa.

Crocodiles on tähän mennessä tiettyjen asiantuntijoiden arvioiden mukaan onnistunut lähinnä tuurilla ja vastustajan epäonnella kaatamaan Butchersin kotona 34-16, Royalsin kotona 32-14, sekä täysin ilmiömäisellä säkällä myös Wolverinesin kotona äärimmäisen niukasti 37-14, eli vain 23 pisteellä. Lohjalla puolustettiin heikosti ja annettiin peräti 41 pistettä. No, harva huomasi Crocodilesin hyökkäyksen kuitenkin rullanneen ihan kohtalaisesti 665 jaardin ja 63 pisteen edestä, eli voitettiin taas väärin. Kuopiossa sen sijaan isännät olivat vahvempia numeroin 27-10.

Roosters puolestaan on ottanut voittonsa Royalsista 28-12, Butchersista 28-7, Crusadersista 63-7 ja Wolverinesista 63-0. Pataan tuli Crocodilesin tavoin Kuopiossa numeroin 24-14.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset pelit päättyivät vierasvoittoihin Crocodilesin kaadettua Roostersin Käpylän pyöräilystadionilla toukokuussa ja Roostersin varastettua pisteet mukaansa elokuussa Wirokit Stadionilta.

Siinä, missä Crocodiles on jopa hiukan ylisuorittanut nuorella joukkueellaan viimeisten kahden ja puolen kauden aikana, Roosters oli ainakin heidän omien standardiensa mukaan rahtusen alavireinen viime kaudella, olkoonkin, että joukkue sai kauden päätteeksi pronssimitalit.

Roosters on kuitenkin totuttu tuntemaan suomalaisena jenkkifutisdynastiana ja tälle kaudelle joukkue näyttääkin saavuttaneen sen saman erittäin laadukkaan tason, mihin on aikaisemminkin totuttu. Yksi elementti on ollut ihan uskomaton pelinrakentaja Ambro Urjansson, joka viime kaudella oli kuin varjo oikeasta pelinrakentajasta Steelersin väreissä. Nyt nuori mies on johtanut Roostersin hyökkäystä isolla itseluottamuksella.

Luonnollisesti vieraiden väreissä nähdään myös ikonisen uran Crocodilesissa pelannut tukimies Juhani Koivumäki, joka vielä viime kaudella nähtiin vesipetojen asussa.

Kotijoukkueessa jouduttiin tekemään vaihdos puolustuksessa tukimies Fa’avae Fa’avaen polven hajottua sen verran pahasti, ettei sitä saatu parsittua kasaan enää tälle kaudelle. Onneksi tilalle löytyi West Virginian ja Coloradon yliopistoissa pelannut puolustuksen linjamies Taijh Alston, joka saapui Seinäjoelle reilu viikko sitten.

Luonnollisesti Alstonin saapuminen muuttaa hiukan kotijoukkueen puolustuksen dynamiikkaa, sillä nyt linjan kummassakin päässä on varsin vahva Amerikan apu, joiden tietenkin odotetaan pystyvän iskemään painetta vastustajien pelinrakentajiin.

Tietenkin tässä kohtaa on tehtävä myös pakollinen päivitys Christian Powellin kohdalla. Ennen kauden alkua Powell lähti tavoittelemaan Stephen Stokesin rikkomattomana pidettyä 118 touchdownin piikkipaikkaa vuodesta 2003 alkaneen tilastoinnin kärjessä. Nyt tuohon lukemaan on matkaa enää kahdeksan maalin verran ja otteluita on jäljellä seitsemän, eli saumat ennätyksen rikkomiseen ovat edelleen olemassa.

Perjantain kamppailussa on muuten vastakkain sarjan kaksi ehdottomaan eliittiin kuuluvaa pelinrakentajaa jaardeissa mitattuna. Vieraiden Ambro Urjansson on tilastokakkosena 1102 jaardillaan kotijoukkueen Christian Arrambiden heitettyä 1182 jaardia.

Crocodilesin puolustuksesta puhuttaessa arvon asiantuntijat eivät ole aina ehkä huomanneet sitä, että viime kaudesta siinä yksikössä on peräti kahdeksan uutta pelaajaa. Aika usein se ottaa oman aikansa saada kone synkronoitua toimintaan erehtymättömästi. Kovasti on tullut satikutia puolustukselle, eikä ihan aiheetta ollenkaan. Silti kannattaa pitää mielessä, että esimerkiksi puolustuksen takakentällä pelaa Aatu Tuokon kanssa kolme uutta pelaajaa. Tuokon ja Tapolan veljesten lisäksi kaikki muuta ovatkin sitten uusia aloituskokoonpanossa.

Siihen nähden voisi kai sanoa, että ainakin osa puolustuksesta on ajoittain onnistunutkin, sillä Crocodilesin puolustus on aiheuttanut tähän mennessä viidessä ottelussa 12 pelinrakentajan säkitystä, eli kaksi enemmän kuin jo kuusi matsia pelannut tilastokakkonen Butchers. Yksittäisistä pelaajista Charles Akanno on saalistanut kahdessa ja puolessa pelaamassaan ottelussa jo 4.5 pelinrakentajan säkitystä. Jostakin miehelle on kuitenkin tilastoihin löytynyt jo neljä pelattua ottelua, mutta se on semantiikkaa.

Nyt sitten odotellaan sitä, että miten ahkerasti kotijoukkueen puolustus pystyy pistämään painetta Roostersin hyökkäykselle ja sitä, että riittääkö se oikeastaan mihinkään. Ehkäpä meille kelpaisi tuurivoittokin, sillä niitähän tässä on saatu kahden ja puolen kauden aikana jo 25 kappaletta. Aika ilmiömäinen tuuri on ollut.

Perjantain ottelu on myös Crocodilesille niin kutsuttu Home Coming Game, eli paikalle saapuu menneiden vuosien pelimiehiä ja seuran arvovaltainen Hall of Fame toimikunta kutsuu Pasi Härkösen johdolla uudet jäsenet mukaan veljeskuntaansa ottelun tauolla.

Matsiliput voi ennakkoon hankkia osoitteesta lippu.fi

Jos on joku erinomaisen hyvä syy poissaololle, niin silloin voi tietenkin katsoa matsin Ruutu+ -palvelusta. Jenkkifutiskin on kuitenkin parasta paikan päällä Suomen ainoalla oikealla jefustadionilla.

Matsi alkaa perjantaina klo 18.30 Wirokit Stadionilla. Tervetuloa!