Cheerleaderit

Cheerleading on monipuolinen hyppyjä, tanssia, akrobatiaa ja stuntteja eli nostoja sekä kannustushuutoja yhdistelevä joukkueurheilulaji. Cheerleading on myös vauhdikas ja taitoa vaativa laji, jonka iloinen mukaansa tempaava energia välittyy nopeasti yleisöllekin.

Cheerleading jakautuu kilpailumuotona kahteen toisistaan hieman poikkeavaan lajiin, cheerleading ja cheertanssiin. Crocodilesissa keskitytään cheerleadingiin.

Cheerjoukkueiden ohjelmissa yhdistyvät erilaiset akrobaattiset rakennelmat, kuten stuntit, pyramidit ja heitot sekä muut cheerleadingin elementit, kannustushuudot, hypyt, tanssi ja permantoakrobatia. Cheerjoukkueille on usein apunaan erilaista rekvisiittaa, kuten lippuja, kylttejä ja pompomeja.

Cheerleading lajina vaatii voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Jokaiselle löytyy lajissa oma paikkansa oli sitten pieni, suuri, pitkä ,lyhyt, nuori tai vanha. Cheer sopii kaikille sukupuoleen katsomatta ja mukaan mahtuu kaikki innokkaat!

VIHREÄ! MUSTA! VALKOINEN! SCC!

Seinäjoen Crocodiles Cheerleading on ottanut ensi askeleitaan jo vuonna 1988. Vuosien kuluessa laji on kehittynyt huimasti ja saanut jalansijaa kilpaurheilulajien joukossa. Crocodiles on Suomen Cheerleadingliiton jäsenseura. SCL on valtakunnallinen lajiliitto, joka valvoo kaikkien lajin harrastajien ja lajin parissa toimivien etuja.

Jokaisella joukkueella on vähintään kaksi valmentajaa. Valmentajien osaamista tuetaan vuosittain Suomen Cheerleadingliiton hyväksymillä ja seuran sisäisillä koulutuksilla. Mikro ja minijoukkueissa on mukana myös apuvalmentajia, jotka ovat mukana apukäsinä ja vahvistamassa harjoittelun turvallisuutta. Valmennus on jaettu eri osaamisalueisiin: lajivalmennus, akrobatia ja tanssi. Seuramme panostaa valmentajien koulutuksiin ja tavoitteenamme on jatkuvasti nostaa valmennuksen tasoa sekä pysyä aktiivisesti mukana lajin kehityksessä.

Miten mukaan?

Seurassamme on joukkueita kaiken ikäisille painottuen kuitenkin lapsiin ja nuoriin. Haluamme kuitenkin tarjota kaikille mahdollisuuden niin harrastamiseen kuin halutessaan myös kilpailemiseen.

Nuorimmat eli mikro-joukkueemme painottavat toiminnassaan cheerleadingin alkeita, joita harjoitellaan leikin ja yhdessä tekemisen kautta. Mini-ikäryhmästä löytyy niin harraste- kuin kilpajoukkueita. Harrastejoukkueissaa harjoittelevat lajin perusteita kohti hankalampia taitoja sekä valmistavat siirtymistä kilpajoukkueeseen. Youth- ja junior-joukkueemme ovat kilpailevia joukkueita, joissa harjoitellaan lajin vaativampia taitoja tavoitteellisemmin liikunnan riemua unohtamatta.

Tarkemmat tiedot joukkueista löydät joukkueiden omilta sivuilta.
Joukkueita täydennetään pääasiassa syksyllä, mutta myös tarvittaessa pitkin vuotta. Jos olet kiinnostunut harrastuksesta, ota yhteyttä suoraan joukkueeseen. Joukkueenjohtajalta saat kaikki tarvittavat lisätiedot.  Jos oikean joukkueen valinta mietityttää, voit olla meihin yhteydessä myös cheerleaders@crocodiles.fi.

Joukkueiden valintakriteerit

Valintakriteerien avulla voit tarkastella mitä hakijalta toivotaan kunkin joukkueen osalta ja näin ollen itselle sopivan joukkueen valinta helpottuu. Kilpailevat joukkueet valitaan valintakriteerien perusteella, jotta toiminta olisi turvallista ja mielekästä kaikille joukkueessa oleville. Jokainen harrastaja katsotaan kuitenkin yksilönä ja joukkueisiin on mahdollista päästä vaikka kaikki hakukriteerit eivät täyttyisi, jos asenne, halu oppia ja edellytykset joukkueessa turvalliseen ja mielekkääseen harrastamiseen on olemassa.

Yhteystiedot

Cheerleaders(a)crocodiles.fi

Uutiset