Historia

20-vuotis juhlajulkaisu 1987 – 2007

Crocodiles perustettiin vuonna 1987 ja joukkue nähtiin I divisioonassa jo -89. Crocojen A-juniorit pelasivat 1990 playoffeissa, mitalia kuitenkaan saavuttamatta.

Yhdeksänkymmenluku oli seuran kehittymisen kannalta erittäin vilkasta aikaa. 1991 Crocodiles nousi Vaahteraliigaan häviämättä kertaakaan. Samana vuonna seuravalittiin vuoden jenkkifutisseuraksi. Edustusjoukkue taisteli itsensä seitsämän kertaa playoffseihin -90 luvulla, joista käteen jäi lukuisia maajoukkuepaikkoja nuorille ja innokkaille pelaajille. Palkintopallille kiivettiin -96 jolloin kaulaan ripustettiin pronssia.

Tietokone alkoi vaikuttaa myös Pohjanmaalla ja Crocojen ensimmäiset kotisivut valmistuivat v. 1998

Vuosituhat vaihtui ja uudet tuulet alkoivat puhaltaa. Crocot tähysi mitalisijoja yhä kiivaammin. Vuonna 2000 mitalihankinnat alkoivat hopeasijalla, joka kirkastettiin kultaiseen v. 2001. Euro Bowl kutsui seuraavana vuonna ja vaikka mitalia ei tullut, kokemus oli loistava eikä Braunschweig Lionsinkaan kaatuminen kaukana ollut. Kausi päätettiin pronssiseen mitaliin kotoisessa sarjassa.

Pronssimitalia ei pystytty kirkastamaan – 02, vaan jo niin tutuksi tullut mitali pujotettiin taas pelaajien kaulaan. Pronssinen mitalikin olisi tuntunut hyvälle v 2003, kun Porvoo tiukan väännön jälkeen vei mitalin Crocojen edestä pronssi ottelussa.

Vuosi 2004 toi tutun pronssimitalin, Porvoon kaatuessa jännittävässä pronssiottelussa.

2005 oli joukkue pitkään mestaruusvauhdissa. Runkosarja pelattiin tappioitta 10-0 ja playoffeissa vakuuttava voitto Turku Trojansista. Mutta niin vain kävi, että runkosarjassa voitettu Porvoo Butchers vei Finnair-stadionilla pelatun finaalin 7-17(7-7). Hopeamitalit kaulaan joukkueelle, joka paransi edellisvuodesta huimasti. Finaalitappiosta jäi kuitenkin hieman karvas maku.

2006 Runkosarjan voitto ylivoimaisesti, vain yksi tappio. Puolustus pelasi huikeat 8 nollapelia, vaahteraliiga ennätys sarallaan. Playoffeissa Wolverines tuli ja yllätti Crocot kotisuollaan 7-12 ja meni finaaliin. Pronssimitalit oli himmeä lohtu loistavalle runkosarjan voitolle. Eurobowl karsinnoissa Moskova kaatui komeasti vieraissa, mutta Tukholma juotti karvasta kalkkia Seinäjoella voittamalla ottelun viime minuutin maalillaan.

2007 Runkosarjassa kahdeksan voittoa ja vain kaksi tappiota. Playoff ottelussa Jyväkylä Jaguars kaatui komeasti 40-27. Finaalissa Porvoo vei kultaset mitalit erittäin tiukan väännön jälkeen 15-14 ja crocoille pujotettiin hopeiset mitalit kaulaan.

2008 Crocodiles sijoittui Eurobowlissa komeasti neljänneksi ja saavutti kaudelle 2009 kotiedun Eurobowlin puolivälierä vaiheeseen. Runkosarja alkoi saldolla 5-1, mutta Eurobowl väsymys ja erilaiset loukkaantumiset pudottivat Crocot lopulta playoff otteluiden ulkopuolle ensimmäistä kertaa sitten kauden -92.

2009 oli seurassa voimakkaan kasvun aikaa. Jäseniä oli yli 400 ja nuorten puolella kasvu oli varsin huimaa. Kilpailupuolella EFL- liigan puolivälieräpaikka ja kotiottelu teki kauden alusta huiman. Tappio Porvoo Butchersille jatkoajalla 21-27 lopetti EFL- kauden lyhyeen. Vaahteraliigassa tahmean alun jälkeen otettiin seitsemän voittoa putkeen, mutta playoffeissa Roosters esitti vaarallisuutensa venymällä finaaliin 36-33. Crocoille jälleen Pronssia. Nuorissa Crocojuniorit olivat omien divisiooniensa kolmen parhaan joukossa joka luokassa. Cheerleadereissä kasvu oli voimakkainta ja kauden lopulla oli uusia tyttöjä tullut mukaan lähes 50 henkeä.

Kausi 2010 oli Crocodilesin 19. Vaahteraliigassa. Kausi lähti liikkeelle hiukan takkuillen ja Juhannukseen mennessä oli kasassa 2-2 recordi. Alun tappiot olivat kuitenkin niin pieniä, että pienillä muutoksilla saatiin joukkue pelivireeseen ja voittotili kasvoi. Heinäkuun alku lämmitti Crocot ja voitot seurasivat toisiaan. Runkosarjan voiton varmisti kauden viimeinen ottelu Wolverinesia vastaan. Playoff- ottelu kotikentällä Roostersia vastaan näytti 1.neljänneksen jälkeen taputellulta, mutta Roosters kipusi tasoihin 21–21. Ottelun sankariksi nousi Gregory Fountain, joka juoksi yli 300y ottelussa mm. 80y voittomaalin. Finaaliin runkosarjan voittajana lähtenyt Crocodiles matkusti jälleen Helsinkiin. Ottelun alku oli Crocoilta vahva ja tauolle mentiin 17–17 tilanteessa. Toisella puoliajalla hyökkäys hyytyi ja puolustus piti Butchersia kohtuullisesti aisoissa, mutta Porvoolaiset veivät lopulta maljan 30–17. Kaudesta kokonaisuutena jäi Hopeinen maku ja joukkue kasvoi hyvin yhteen alun vaikeuksien jälkeen. Nuoria Crocodiles kasvatteja oli mukana finaalissa mukana enemmän kuin aikoihin ja se antaa uskoa tulevaisuuteen. Myös runsasta fanijoukkoa on huomioitu niin kotiotteluissa, kuin Finaalissakin. Vihree iskee!

Crocodilesin vuosi 2011 oli toiminnallisesti seuran historian kiireisin. Juniorijoukkueet lähes jokaisessa ikäluokassa, Naisten SM-sarjajoukkue ja Miesten liigajoukkue pitivät Crocodilesin mainetta yllä. Alemmissa junioriluokissa pelattiin turnausmuotoisia pelejä ja esim. F-junioreita oli yli 20 pelaajaa ja E-juniorit ei kaudella hävinnyt kuin yhden ottelun. D-juniorit taistelivat SM-mitalista aivan loppuhetkille, ollen lopulta SM-nelosia. C-nuoret voittivat divisioonansa ylivoimaisesti häviämättä otteluakaan. A-nuoret tekivät saman kuin C-nuoretkin ja voittivat kaikki kolme turnausta häviämättä peliäkään. Naiset pelasivat ensimmäistä kauttaan SM-sarjaa, ja jäivät Playoff- paikasta niukasti viidenneksi. Monille naisille kausi oli ensimmäinen kontaktilajissa ja näin ollen saavutus oli hieno. Miesten kausi oli jälleen hopeinen. Runkosarjan voitto vain yhdellä jatkoaikatappiolla antoi odottaa finaalista kultaa, mutta niin vain Helsingin matka päättyi hopeisiin tunnelmiin. Niukka 30-27 tappio Helsinki Wolverinesille oli kovan taistelun jälkeen pettymys. Miesten joukkueessa oli myös paljon uusia nuoria pelaajia mukana, jotka saivat arvokasta kokemusta tulevaisuuteen. Finaalissa pelasi 18 pelaajaa, joilla ei ollut finaalikokemusta. Cheerleader puolella kausi oli myös menestyksekäs. Uutena perustettu Monsteras aikuisten joukkue voitti keväällä oman sarjansa kovatasoisessa May Madness kisoissa. Samoissa kisoissa Crocodiles Bananas oli 7. ja Pineapples 5. Cheer minit -sarjassa. Syksyn SM-kisoissa oli Crocodiles cheerleadereiden menestys huima kun Monsteras vei SM-hopeaa ja Stunt ryhmä Super Chilis voitti SM-kultaa. Cheerleader toiminnan hurja kasvu Seinäjoella sai näin arvoisensa palkinnon.