K & V yhdessä Maurice Draytonin kanssa

12.05.18 15:25

Maurice Drayton pelasi Crocodilesissa kaudella 2006. Pääsääntöisesti hän pelasi puolustuksen takakentällä, mutta ajoittain vikkelä pelimies nähtiin myös laitahyökkääjänä. Maurice osallistui otteluihin Moscow Patriotsia vastaan itänaapurissa ja kotona Ruotsin mestarijoukkue Stockhom Mean Machinea vastaan Euro Bowlissa.

100_1294.jpg

Valitettavasti Mauricen akillesjänne repesi ottelussa Roostersia vastaan ottelun viimeisellä neljänneksellä.

Kausi päättyi siihen, mutta Crocodiles päätti pitää miehen Suomessa ja hoitaa puolustuksen valmentamisen. Olisi melkoista vähättelyä sanoa, että Maurice teki hyvää työtä puolustuksen koutsina. Crocodiles nimittäin voitti runkosarjan otettuaan 12 ottelusta 11 voittoa, eikä siinä kaikki, vaan vihreänuttuinen joukkue antoi 12 ottelussa vaivaiset 74 pistettä.

Mauricen tehtyä sopimuksen NFL:n Green Bay Packersin kanssa, mieleen tuli kysyä, ehtisikö hän vastaamaan muutamaan kysymykseen. Kenellekään, joka miehen tuntee, ei varmasti ollut yllätys, että kyllä, kyllä vain hän ehti ja ehti vastata vielä pitkän kaavan kautta.

Miten päädyit Seinäjoelle?

Menin Euro Playersin nettisivulle ja tein sinne profiilin. Monet Seurat ottivat yhteyttä, mutta keskusteltuani Eero Martinmäen kanssa uskoin, että Crocodiles ja Seinäjoki ovat minua varten.

Mikä on pelaajataustasi?

Pelasin ensimmäiset hgh school -vuoteni Canton McKinleyn koulussa, Cantonissa, Ohion osavaltiossa. Sama kaupunki missä on ammattilaisjalkapallon Hall of Fame. Perheeni muutti Etelä Carolinaan, mistä vanhempani ovat kotoisin, high schoolin viimeiseksi vuodeksi. Päätin kouluni siellä pelaten Berkeleyn high schoolissa, Moncks Cornerin kaupungissa, Etelä Carolinassa. Collegea kävin Citadelin sotilasakatemiassa Charlestonin kaupungissa Etelä Carolinan osavaltiossa. Pelasin Arena Football Leaguessa käyden myös tryouteilla NFL-, XFL- ja CFL-seuroissa.

100b1950.jpg

Mitä muista noista ajoistasi Seinäjoella?
Ihmiset..... Kaikki olivat aivan mahtavia. Todella hyviä ihmisiä, jotka välittivät toisistaan tämän hienon lajin kautta.

Tuliko vastaan mitään suuria yllätyksiä tultuasi Seinäjoelle?
Ei tullut isoja yllätyksiä. Organisaatio teki upeaa työtä selittäessään kaiken mitä tapahtuu. Aikani Suomessa oli kerta kaikkiaan yksi upeimmista kokemuksista elämässäni.

Olimme todella ylpeitä saadessamme sinut tänne pelaamaan ja valmentamaan. Loukkaannuit täällä pelatessasi, kerro hiukan siitä?
Oikean jalan akillesjänteeni repesi Vaahteraliigan ottelussa Roostersia vastaan ottelun viimeisellä neljänneksellä.

Lopettiko tuo loukkaantuminen peliurasi?
Ei. Pelasin vielä kilpailullista lippupalloa ja valmensin samaan aikaan joukkueeni kahteen peräkkäiseen osavaltion mestaruuteen.

Koska aloitit valmentamisen yliopistossa?
Aloitin valmennuksen Citadelissa jo vuonna 1999. Olen valmentanut myös South Carolina State -yliopistossa, Coastal Carolinassa ja University of Southern Missisipissä.

Missä yliopistossa valmensit ennen kuin siirryit NFL:n Indianapolis Coltsiin?
Olin toista kertaa Citadelissa. Tittelini siellä olivat apulaispäävalmentaja, puolustuksen koordinaattori ja kulmapuolustajien valmentaja.

Vaikuttiko Andrew Luckin loukkaantuminen siihen, että ette saavuttaneet odotetunkaltaista menestystä Indianapolisin kanssa?
Kyllä todellakin. Hänen vammansa vaikuttivat suoraan meidän tuloksiimme sinä aikana kun olin siellä. Hän on mahtava ihminenja loistava pelaaja. Hänen saappaitaan on vaikea täyttää. Meillä oli myös muita avainpelaajien loukkaantumisia sinä kahden vuoden aikana, minkä vietin siellä, jotka vaikuttivat selvästi tuloksiimme. Silti en vaihtaisi hetkeäkään pois, sillä opimme paljon.

Mikä oli tittelisi Coltsissa?
Apulaisvalmentaja erikoisjoukkueissa. Roolini oli tehdä kaikki mahdollinen, mitä päävalmentaja Chuck Pagano tai erikoisjoukkueiden vastuuvalmentaja Tom McMahon pyysivät. Se oli todella opettavaa, koska sain työskennellä käytännössä jokaisen urheilijan kanssa organisaatiossamme.

Missä vaiheessa kuulit Green Bayn kiinnostuksesta?
Tammikuun 2018 puolivälissä. Hyvä ystäväni Joe Whitt (joka on puolustuksen takakentän valmentaja) soitti minulle ja kertoi tästä mahdollisuudesta.

Packers on yksi tarunhohtoisimmista organisaatioista NFL:ssa, miltä tuntui liittyä tällaiseen seuraan?
Olin seurassa harjoittelijana 2009 ja 2010 kevät/kesätöissä, joten tunsin organisaation jo ennestään. Joka päivä kun tulen töihin tajuan, miten erityinen paikak tämä on. Mitään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä ja jokaisesta hetkestä on nautittava. Sitä voi vain tuntea ja imeä historiaa päivittäin kun kulkee kentällä, käytävillä ja tekee Hall of Fame- ja stadionkierroksia.

Oliko sinulla muita mahdollisuuksia valmentaa NFL-seuroissa?
Kyllä oli. Minulla oli mahdollisuus lähteä Denver Broncosiin tai jäädä Indianapolis Coltsiin.

 2006-27-05 105.jpg

Mitä se tarkoittaa sinulle ja perheellesi, että voit valmentaa kaikkein korkeimmalla mahdollisella tasolla amerikkalaista jalkapalloa?
Me todellakin rakastamme tätä kaikkea, mutta mitään ei voi ottaa itsestäänselvyytenä. Olen sitoutunut auttamaan nuoria miehiä ja naisia saavuttamaan heidän asettamansa maalit kaikkien mahdollisuuksien mukaan tällä tasolla. Oma henkilökohtainen mantrani on "nosta samalla kuin kiipeät!" Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, etten ole koskaan tyytyväinen ja pyrin kasvamaan mennäkseni niin korkealle kuin suinkin voin elämässä samalla auttaen muita.

Voisiko sanoa, että olet perhemies?
Todellakin!!!! Minun perheeni ja ystäni ovat elämässä minulle se yksi iso MIKSI.

Kerro hieman perheestäsi?
Olen perheeni suhteen erittäin suojeleva- Olen naimisissa ja meillä on kaksi lasta. 18-vuotias poika ja 9-vuotias tyttö. Kerron heistä ystävilleni enemmän.

Missä kotisi on?
Tässä kohtaa voi vain nauraa lujaa. Valmentajat ovat kuin nomadeja, kulkulaisia ja vaeltajia. Meillä on taloja, mutta ei koteja. Me vain kuljemme työpaikasta seuraavaan saalistaen mestaruutta. Vanhempani ovat kotoisin Etelä Carolinasta, jotn sitä aluetta me kutsumme kodiksi. Se on pieni kaupunki nimeltään Moncks Corner.

Mitä harrastat? Miten rentoudut? Minne menette lomalle?
Harrastukseni ovat muuttuneet vuosien saatossa paljon tultuani vanhemmaksi. Tapasin ajella moottoripyörillä stressin poistamiseksi, mutta nykyisin leikkaan nurmikkoa rentoutuakseni.En tiedä miten paljon Green Bayssa tulee leikattua nurmikkoa säästä johtuen. Tykkään matkustaa ja vierailla historiallisissa paikoissa. Olen myös kiinnostunut kiinteistöhommista. Perheeni tykkää käydä rannalla ja matkustaa.

Onko elämä NFL:ssa niin hohdokasta kuin annetaan ymmärtää?
Useimmille meistä ei ole. Monet uhraavat todella paljon voidakseen päästä tällaiseen paikkaan. Omat rakkaani eivät kauden aikana minua paljon näe, koska olen tässä sarjassa töissä. Me teemme töitä kaikki synttärit, juhlapyhät jen. NFL:ssa ei sairauslomaa pidetä. Mikään ei pysäytä junan kulkemista. Mikään ei ole isompaa kuin joukkue.

Mikä siinä on hyvää, entä huonoa?
Hyvää on ehdottomasti kaikki hienot ihmissuhteet ja mahtavat ihmiset, joita tapaa. Huonoa taas se, että perhettään näkee melko vähän. Sitä tulee vietettyä enemmän aikaa valmentajien ja pelaajien kanssa valmistautuen peleihin kuin omien lastensa kanssa.

Moniko ihminen on käsi pitkällä pyytämässä ilmaisia lippuja peleihinne?
Hahahahaaaa. Niin moni, etten osaa edes laskea niin pitkälle. Totuus on, että en minä saa ilmaisia lippuja. Joudun ostamaan ne yhtä lailal koti- kuin vieraspeleihinkin kaikille ystävilleni, jotka peleihin haluavat.

Kuka on vaikuttanut sinun uraasi eniten?
Olen ollut todellakin siunattu, sillä sellaisia henkilöitä on ollut useita, jotka ovat auttaneet minua matkallani. En halua listata ketään muita kuin isäni Sandy Draytonin, sillä pelkään, että unohdan jonkun tärkeän ihmisen, jos teen niin.

Kerro hieman pelaajista, millaisia he ovat siellä esiripun takana?
Pelaajat tulevat monista eri olosuhteista ja paikoista. Eivät he ole sen kummempia kuin nekään kaverit, joiden kanssa olet aikaisemmin ollut samassa pukukopissa ja pelannut samoissa joukkueissa. Yksi asia on kuitenkin poikkeavaa jokaisen pelaajan kohdalla, joka täällä pelaa. He ovat olleet parhaita siinä mitä he ovat tehneet omassa joukkueessaan jossain kohtaa. He ovat tavallisia ihmisiä, joille hyvä Herramme on antanut taitotason, jota useimmilla muilla ihmisillä vain ei ole.

Joko olet vienyt muuttokuormasi Wisconsiniin?
Kyllä. Tyyppillisesti kun vastaanotat työpaikan NFL:ssa aloitat siellä saman tien. Useimmat jättävät perheensä toistaiseksi edelliseen kaupunkiin lukukauden loppuun saakka ja muuttavat perheensä vastan koulun loputtua uuteen kaupunkiin.

No hei, saanko ilmaisen lipun ja pääsenkö kuvaamaan Packersin ja Bearsin matsia?
Kyllä, jos se minusta on kiinni. Tsekataan oikea protokolla ja katsotaan, miten se saadaan aikaiseksi!

 (omm)

© Crocodiles 2019

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob