Crocodilesin manageri Ari Havulehdon mietteitä tästä kaudesta ja tulevasta

04.09.18 12:45

Kausi on taputeltu ja saldona kolme voittoa ja 5. sija, miten kausi sujui jos verrataan tavoitteisiin?

Jos olisit ennen kauden alkua kysynyt, että olenko tyytyväinen kolmeen voittoon niin vastaus olisi varmasti ollut ei, mutta kuten nähtyä niin alkukauden ongelmat varsinkin hyökkäyksessä laittoivat meidät seinää vasten. Tänä vuonna tehtiin päätös pelinrakentajan/koordinaattorin vaihdosta, joka osoittautui onnistuneeksi.

Jotain joukkueen hengestä kertoi pelaajien treenimotivaatio, vaikeasta alkukaudesta huolimatta harjoituksissa oli jatkuvasti 25-30 pelaajaa ja edes loppuhetken tappio kotikentällä Steelersille ja 0-5 rekordi kauden puolivälissä ei romuttanut uskoa pleijari paikasta.

Loppukauden pelillisen ilmeen täydellinen muutos ja nousu pleijari taisteluun mukaan oli nuorelta joukkueelta kyllä hieno suoritus, pudotuspeleistähän jäätiin ulos, koska tasapisteissä olevalla Porvoolla oli yksi vierasvoitto ja meillä ei yhtään. Olihan myös mukavaa 14 vuoden tauon jälkeen lopettaa kausi voittoon.

Mitä mieltä Vaahteraliigasta yleensä tänä vuonna?

Liigahan on ollut tänä vuonna Roostersin näytöstä ja onkin Suomen jefuhistorian suurin yllätys jos joukkue ei juhli mestaruutta muutaman viikon päästä. Täytyy antaa Lahden Jarmolle täysi tunnustus siitä mille tasolle hän saa punakoneen vuosi toisensa jälkeen. Liigassa suurin mielenkiinto kohdistuikin playoff taisteluun, vielä toiseksi viimeisellä kierroksella kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus pudotuspeleihin. Jos jätetään punakone pois, niin ottelut olivat pääsääntöisesti tasaisia ja hyvätasoisia.

Mitä Crocodilesin pitää tehdä, että Roosters saadaan kiinni?

Tähän on kuultu mitä koomisimpia ehdotuksia, joidenkin mielestä Roostersille pitäisi jopa antaa sanktioita yms. liigan tasoittamiseksi, aivan kuin olisi rangaistavaa tehdä asiat oikein. Ainoa keino on jättää tekosyyt pois, satsata valmennukseen, tehdä urheilua paremmin poikien saamiseksi kovempaan kuntoon ja onnistua pelaajarekrytoinnissa, mitään oikotietä ei takaisin huipulle ole.

Powellin ja Csulikin sopparit julkaistiin viime viikolla, miltä pelaajarintamalla muuten näyttää?

Erittäin hyvältä, importeista meillä on sopimus neljän pelaajan kanssa, joista nuo kaksi mainittua olivat tämän kauden joukkueesta. Usealla omalla pelaajalla oli kaksivuotinen sopimus ja loppujenkin kanssa asiat on jo sovittu, jatkosopimukset julkistetaan pikapuolin kun nimet ovat papereissa. Oma runko säilyy lähes kokonaan kasassa ja varmasti junioreita nostetaan lisää rinkiin, ainakin tuo 25:n pelaajan lista saadaan omista kasvateista.

Kotimaisista Tuomas Hvitfeltin kanssa tehtiin juuri jatkosopimus, lisäksi siirtomarkkinoilta haetaan täsmä ahvistuksia, niin kotimaisia kuin ulkomaisia.

Päävalmentaja Mattinglyn sopimusta jatkettiin kesällä, oliko ratkaisu helppo?

Michaelin tekeminen vakuutti meidät, hän oli jenkkikoutsi joka ei yrittänyt valmentaa autoritäärisesti ja tuoda Amerikkaa Seinäjoelle, vaan kuunteli muita valmentajia, sekä pelaajia tehdessään ratkaisuja. Pelaajilta ja koutseilta tuli jatkon suhteen vihreää valoa, joukkue myös näytti alkukauden vaikealla hetkellä pelaavansa valmentajalleen, yhtään soraääntä tai vaihtovaatimuksia ei kantautunut minun korviini. Mattingly osoitti myös pystyvänsä laittamaan joukkueen/seuran edun muiden asioiden edellä tehtäessä vaikeita päätöksiä, loppu viimein todella helppo ratkaisu tarjota jatkopahvia.

Miltä muu valmennus näyttää, ainakin uudet koordinaattorit löytyy molemmilta puolilta palloa?

Valmennuksesta Nevalaisen Villen kanssa nimi pitää lyödä paperiin, muuten valmennuksesta kaikki ovat jatkamassa. Alkukausi taasen näytti kuinka suuri merkitys koordinaattorilla ja materiaaliin sopivalla hyökkäyksellä on, selvää oli että ensi vuodeksi OC hommataan, Joni Mäkelän nimi oli ensimmäisenä listalla ja hän tuo varmasti uskottavuutta meidän hyökkäykseen. Puolustuksen koordinaattori Tuomas Leinonen ei paljon esittelyjä kaipaa ja varmaa on ettei vaatimustaso harjoituksissa ainakaan putoa. Kokonaisuutena valmennus on varmasti Croco historian laadukkain.

Kausi on meidän kohdalta ohi, kuinka ja millä aikataululla jatketaan?

Nyt huilataan muutama viikko ja parannellaan kolhuja, Vaahteramaljan aikoihin pidetään pelaajapalaveri ja katsellaan matsia sauna-illan merkeissä, pian tämän jälkeen takaisin tekemiseen ja fysiikkatreenit aloitetaan Ivalon Teemun johdolla.

Onko ensi vuoden tavoitteet jo lyöty lukkoon?

Pysytään 2017 aloitetun jälleenrakennuksen asetetuissa tavoitteissa, ensi kaudella tuodaan voittava futis takaisin Seinäjoelle ja toinen mestaruus voitetaan ennen kuin liigataivalta on 30 vuotta täynnä.

© Crocodiles 2018

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob