Vaahteraliiga ja 1-divisioona yksinkertaisina sarjoina

14.04.2020, 12:14

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon liittohallitus on päättänyt, että jenkkifutissarjoja ei tulla pelaamaan kaudella 2020 alkuperäisessä muodossaan. Vaahteramalja pyritään pelaamaan suunnitellusti syyskuussa.
Miesten Vaahteraliigan ja I-divisioonan tilannetta ja eri ratkaisuvaihtoehtoja on käsitelty aiemmin sarjapalavereissa. Tämänhetkisen oletuksen mukaan sarjojen käynnistyminen ajoittuu aikaisintaan heinäkuun lopulle, tai elokuun alkuun. Lopullinen aikataulu on riippuvainen valtiovallan koronaepidemian rajoittamiseen tähtäävistä päätöksistä.

Puolikkaat sarjat

Päätös merkitsee käytännössä sitä, että sarjat tullaan pelaamaan lyhennettyinä. Muilta osin sarjoissa noudatetaan voimassa olevia sääntöjä. Päivitetty sarjaohjelma julkaistaan myöhemmin. Alkuperäisessä suunnitelmassa Vaahteraliiga ja I-divisioona olisi pelattu kaksinkertaisina sarjoina. Tavoitteena on edelleen pelata Vaahteramalja Lahdessa 12.9.2020.

Ennen sarjojen aloittamista, tullaan seuroille varaamaan aikaa joukkueharjoittelulle. Amerikkalaisen jalkapallon turvallinen pelaaminen edellyttää riittävää yhteiskuvioiden harjoittelua koko miehistön voimin. Tarkkaa ajankohtaa harjoitusten turvalliselle käynnistämiselle ei ole lukittu ja lopulliset päätökset ovat riippuvaisia viranomaisten kokoontumisohjeista.

Miesten Vaahteraliigan ja I-divisioonan seuraavat sarjapalaverit pidetään lauantaina 2. toukokuuta. Palaverissa tarkastellaan tilanteen kehittymistä ja suunnitelman toteutuskelpoisuutta ajantasaiseen koronatietoon perustuen.

Muiden sarjojen osalta SAJL:n hallitus tekee päätöksiä seuraavassa kokouksessaan 16. huhtikuuta.

Uutisen lähde: Vaahteraliiga.fi