Saranpää Dallasissa

06.01.18 16:37

Jere Saranpää matkusi Dallasiin tällä viikolla. Mukana on tietenkin perhettä, joka pääsee seuraamaan, kuinka Saranpää osallistuu Teksasissa kansainvälisen ottelusarjan U19-ikäluokan otteluun, jossa neljän maan parhaimmistosta koottu Team Nordic ottaa mittaa Yhdysvalloista. Yhdysvaltyojen joukkue on koottu lukioikäisistä pelaajista ympäri maata.- Pelasin kesällä Suomen U19-joukkueessa EM-kisoissa ja siellä sitten valitsijat kiinnittivät huomiota ja sain kutsun joukkueeseen, jossa on mukana yhteensä yhdeksän suomalaista, kertoo kaksi Suomen mestaruutta junnuissa voittanut Saranpää.Pohjoismaista koottu Team Nordic harjoittelee ensin viikon verran Dallasissa ennen kuin pääsee ottamaan mittaa isännistä NFL:ssa pelaavan Dallas Cowboysin kotikentällä AT&T Stadiumilla, jonka yleisökapasiteetti on peräti 100 000 katsojaa jenkkifutisotteluissa. Ottelusarjassa nähdään viikon aikana muitakin matseja.

- Viikko treenataan ensin ja sitten pistetään kova kovaa vastaan. Oon kyllä onnellinen, että olen yksi niistä yhdeksästä suomalaisesta, jotka pääsivät mukaan, lisää joukkueeseen ”alaikäisenä” päässyt nuorukainen, jonka suunnitelmissa on myös lähteä highschooliin ensi syksynä.

Suomalaispelaajia on nähty lajin emämaassa harvakseltaan lukiotasolla saati sitten yliopistoissa. Jo pitkään soikean pallon parissa viihtynyt Saranpää on kuitenkin oivallinen esimerkki siitä, miten urheilun kautta voi saada myös potkua opiskeluun. Se, miten nuorukainen jenkkifutiksen pariin hurahti, on kuitenkin hiukan hävinnyt muistin kovalevyltä.

- En oikein edes muista, miten aloitin jenkkifutiksen. Se oli jotenkin outo homma, mutta se on ollut hyvä valinta, enkä lopettaisi missään nimessä. Tarkoitus on tosiaan lähteä kouluun sinne, jatkaa Saranpää, jonka tavoitteena on pelata seuraavat kahdeksan kautta Yhdysvalloissa.

Dallasissa 12.1. pelattava ottelu on avauskamppailu kansainvälisten otteluiden sarjalle. Otteluita pelataan nyt yhdeksännen kerran. Team Nordic on mukana tapahtumassa toista kertaa.

Jere Saranpään haastattelua Green Zonelle voi katsella tästä.

© Crocodiles 2017

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Aada