Ottelutapahtuma luo puitteet jenkkifutismatseille

05.12.20 14:31

Amerikkalaisessa jalkapallossa ottelutapahtumalla on suuri merkitys. Hyvään tapahtumaan on mukava tulla viettämään aikaa ja seuraamaan vauhdikasta peliä, vaikka urheilulajina jenkkifutis olisi vielä vieras.

Jouppilanvuoren tekonurmi eli Swamp oli pitkään Crocojen miesten edustuksenotteluiden kotikenttä, jossa koettiin tiivistä ja kiihkeää tunnelmaa Vaahteraliigapeleissä. Arkistokuva kesältä 2013.

Sami Lähteenmäki toimii Seinäjoki Crocodilesin miesten edustusjoukkueen taustajoukoissa ja omien sanojensa mukaan hän tekee vähän kaikkea ”yleismiesjantusena” edustuksen
ottelutapahtumien järjestelyissä.

– Enemmän olen nykyisin tehnyt hommia ottelutapahtuman ravintolapuolella, ja sitten missä vain, missä on tarvittu, Lähteenmäki sanoo.

Crocojen hallituksessa mukana oleva Lähteenmäki tietää, että vielä on paljon tekemistä siinä, miten saadaan ottelutapahtuma yhä vain viihtyisämmäksi koko perheen tapahtumaksi.

Sami Lähteenmäki aloitti 90-luvun alussa pelaamaan Crocoissa aluksi juniorivuosinaan lippupalloa, ja sitten hän siirtyi amerikkalaisen jalkapallon pariin, peliuran viedessä aina miesten edustusjoukkueeseen asti. Peliuransa jälkeen hän on toiminut miesten edarin huoltojoukoissa.

– Nyt kun olen seuran hallituksessa, niin on velvollisuus olla mukana myös ottelutapahtuman järjestelyissä. Itselläni on intoa kehittää seuramme toimintaa.

Syys- ja talviaikana on nyt aikaa kehitellä Crocojen fanituotemyyntiä ja -valikoimaa. Fanituotteiden hankkiminen ja myynti on nykyisin osa Vihree Iskee oy:n toimintaa, jossa Lähteenmäki on myös vahvasti mukana. Fanituotteita saa ostaa Seinäjoelta YkkösBasaari-kirppikseltä, jossa Crocoilla on oma myyntipiste ympäri vuoden.

Lisää väkeä haastetaan mukaan hommiin

Miesten Vaahteraliigan ottelutapahtuman taustatiimissä ydinryhmässä toimii tällä hetkellä noin kahdeksan henkilöä, jotka keräävät eri tehtäviin sitten lisää vapaaehtoisia. Ydinporukan tuplaaminen tai jopa triplaaminen jakaisi tekemisen vastuita.

– Aika pienellä porukalla tehdään. Yksi hommaa järkkäreitä, ja toinen vastaa kioskeista ja kolmas hoitaa katsomon asiat, Lähteenmäki luettelee.

Yleisökioskin ja makkaramyynnin talkoovastuu on ollut seuran muilla joukkueilla, ja ravintolapuolen sekä vip-katsomon vastuun on hoitanut Vihree Iskee oy.

– Teimme tänä kesänä ruoan myös oman ja vierasjoukkueen pelaajille.

Kaudella 2020 saatiin myös paljon kaivattu fanituotemyynti liikkeelle ottelutapahtumissa.

– Ja ensi vuonna fanituotemyynti toimii jo paljon paremmin.

ottelutapahtuman tausta 2020.jpeg
Kuva: Marko Tuominiemi

Yhdessä tekemisen meininkiä

Edustuksen peli on ollut se tekijä, joka on koonnut yhteen koko Crocodiles-perheen, niin jenkkifutispuolen kuin cheerleaderit.

– Sitä yhdessä tekemistä pitää nyt saada lisää tulevaan kesään, jos vain suinkin koronatilanne antaa myöden, Lähteenmäki näkee.

Urheilutapahtumaan, jossa koko seura tekee töitä yhdessä, on myös maksavan asiakkaan hyvä tulla viihtymään ja katsomaan peliä.

– Silloin on yleisönkin helppo tulla viettämään aikaa.

Sami Lähteenmäki kehuu niin Vaasan kuin Kuopion amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan ottelutapahtumia.

– Kuopiossa kävin viime vuonna, ja siellä on kyllä hyvä meininki. Vaasan touhu on hyvää, ja kyllä niille pitää propsit antaa.

Crocodilesin miesten edustuksen ottelut pelattiin pitkään Jouppilanvuoren tekonurmella, mutta nyt pelit on pelattu viime vuosina keskusurheilukentällä, jossa katsomon ja pelikentän välissä on yleisurheilun juoksuradat.

– Katsomo on keskusurheilukentällä kaukana pelitapahtumasta. Kyllä seuran tavoite on, että saisimme jollain konstilla katetun katsomon Joupiskalle, ja pääsisimme niin sanotusti takaisin kotiin. Joupiskalla oli vaan niin mukava tunnelma, vaikka väkimäärä oli suurin piirtein sama kuin tänä kesänä keskuskentällä.

Ottelutapahtumista ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuran suuntaansähköpostitse osoitteeseen crew@crocodiles.fi. Osana Crocodiles Crewta pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia Crocoissa. Mahdollisia tehtäviä ovat ottelutapahtumien järjestelyt, lipunmyynti, mediatiimi eli valokuvaus, videointi, SOME, juttujen kirjoittaminen ja järjestyksenvalvojan tehtävät.

Teksti ja kuva: Jussi Mustikkamaa

© Crocodiles 2021                                                                                                                                        netvisor_logo_2019_RGB_valkoinen.png   Powered by Capnova