Otteluraportti: Wasa Royals – Crocodiles 16.7 – ”Kirnun ryöstö”

17.07.2021, 16:31

Wasa Royals – Seinäjoki Crocodiles
16.7 Kaarlen Kenttä 15-13 (8-0)

Kuten jo ennakossa uumoiltiin niin tiukkaa peliä odoteltiin ja sellainenhan sieltä tuli.
Vaasalaiset sekä päävalmentaja Booker puskivat painetta seinäjokisten heikkouksiin ja pelasivat vahvuudet pois.
Kotiläksyt oli tehty ja hieno voitto alta-vastaajalle. Taisi olla Royalsin loppukauden tärkein peli, näkemistäni selkeästi ehjin sekä samalla kertaa paras.
Onnittelut Vaasaan, kelpo suoritus.

Crokotiileistä paistoi läpi tuskainen punnertaminen, pelikäskyt olivat valmiiksi jo vaasalaisten taskussa ja tietynlainen ”varman päälle”-pelaaminen kostaantui.
Nämä kun ovat jo muillakin tiedossa, Powell ja keskustan läpijuoksut. Nyt pitäisi keksiä uusia jippoja tai peleistä tulee tuskaisia. Tilannetta helpottaa uusi QB jolla löytyy sekä kättä että jalkoja, Robitaillen peluuttamista aloittavana pelinrakentajana ei moni taktisesti perehtynyt asiantuntijani käsittänyt, oliko oikea ratkaisu? Paine siirtyi yhä enemmän Powellin niskaan, sitä on siellä ihan riittämiin muutenkin. Toki katsomovalmentaja on aina oikeassa kuten tiedetään ja heitä on joka sohvalla.

Jaardeja alkoikin tulla kun nuorimies Aalto otettiin peliin mukaan, lopun upporikkaassa -ja rutiköyhässä muutama linko karkasi mutta eipä siinä juuri aikaakaan ollut kohteita miettiä. Aalto teki myös ensimmäisen heittomaalinsa, hieno ja kylmänviileä suoritus. Muutama pitkä heitto pompahti vastaanottajan näpeistä, ne olisivat voineet kääntää pelin mutta jossittelut sikseen. Niitä sattuu.
Snäpit olivat välillä myöskin heikkoja johtuen varmaankin Liman pelosta linjalla, sen näki kotikatsomoon saakka. Limam ja Kassi dominoivat linjapeliä, ei auttanut aina kaksikaan miestä riveleissä kun Limam tuli kohti kuin ratakiskoilla. Uskomaton voimakone, jaksavakin.

Taisteluparit joita haettiin ennen peliä voittivat Värinen, Powell/Barrow tasapeli sekä Lima.

Onnistujat Crocodiles:
-Värinen, Zacok, Koivumäki sekä Mäki-Maunus.

Vaasa:
-Limam, Kass, Qwinner sekä Kaczocha.

Kesäinen hieno ehtoo, mukavasi katsojia ja loppuun saakka jännittävä peli. Tappion katkeran kalkin seastakin voinee kuitenkin sanoa että peli oli hienoa viihdettä, höystettynä dramaattisilla käänteillä.

24.7 La joukkue matkaakin sitten toisenlaiseen testiin, vastaan astelee luunkova Kuopio Steelers. Pelin on parannuttava ja uusi QB saa olla timanttinen heti lähtöön.
Viimeksi oli jo yllätys lähellä..