Otteluennakko: Kuopio Steelers vs Crocodiles 3.9.2021

03.09.2021, 10:07

”Win the right games” – Juhani Tamminen.
Naulan kantaan, edellisillä peleillä joita on otettukin kauden aikaan jo muutama, ei ole minkään sortin väliä. Nyt pelataan voitosta ja silloinhan asetelmat muuttuvat. Virheiden merkitys korostuu, henkinen peli astuu esiin ja mitataan se kuuluisa ”sipulin kestävyys”.

Oman jännitysmomenttinsa peliin tarjoaa vallitseva keli, juoksupelejä nähdään varmasti paljon mutta myöskin QB:n käden pitävyys on tärkeässä roolissa. Sitähän ei vielä tiedetä tietenkään kuka esimerkiksi Crokotiileillä aloittaa pallon kanssa mutta jos se on Greenlee niin tällä herralla on sellainenkin lapiokäsi että siinä pallolla on vain heitettävän rooli. Ei lipsahtele.

Linjojen pitävyys, heittouhka, säämomentti sekä moni muu asia tuo oman mausteensa tähän peliin.
Kuopiolaisilla ei ole kuin hävittävää.

Seinäjokisten nousu sekä potentiaalinen tuho tulee olemaan se seikka onko pidetty kikkoja tiskin alla, muutosta peruspeliin on löydyttävä. Kuopio on tiedetysti tasaisen vahva mutta jos jokin saa koneen yskimään niin se on yllätyksellisyys.
Lisäksi Pohjanmaalla ollaan totuttu kehnoon keliin, miehiä on treenattu vesisateessa jo kauan, karaistumiseksi sitä kutsutaan.
Rautakin katkeaa jollei sitä karaista. Steelers – rauta – do the math.

Nostot

Steelers:

-Reasnover, pysäytettävä, melkein yhtä pätevä kuin Powell.
-Lehtonen, pysäytettävä, melkein yhtä pätevä kuin veljensä.
-Radji, kuumakalle. Isojen pelien mies.
-Vaija, lonkerokäsi. Johtaa syötönkatkoissa. Loistava pelisilmä.
-Linjat. Täytyy saada rakoilemaan

Crocodiles:

-Pelinrakentaja. Onko Powell, Greenlee vaiko herra X? Kauden kaava jatkuu.
-Koivumäki, huippuiskussa. Kova luu. Värisen kanssa paljon vartijana
-Plu, käyttämätön täsmäase.
-Veljekset Särkelä. Kokoa, nopeutta ja voimaa. Isä-Tarmo varmasti osaa evästää pojat parhaaseen iskuun.

Vähän toistoahan tämä on mutta harvoin tulee tilanne jossa samat joukkueet kohtaavat kolmesti, vieläpä samoilla asetelmilla.
Kaikki on tehty, viimeistelyt hiottu ja nyt ei enää tarvitse kuin operoida.

Parempi voittakoon, Kuopio on ollut hieno vastus läpi kauden mutta muistuttaisin että komea kotiputki on jo niin mittava että todennäköisyyksienkin valossa se on menossa poikki. ”Hangon ihme” jo tapahtuikin viime pelissä, merkityksetön peli mutta kovalla rosterilla sielläkin oltiin.

Oliko kuntohuippu jo runkosarjassa?

Ruutu+ näyttää, toivottavasti apukommentaattori ei vedä koko ajan kotiinpäin ja pelistä tulee muutenkin viihdyttävä. Lykkyä tykö!