Kurkistus kulisseihin – Jari Jalava

15.02.2022, 20:55

Seuraavaksi Kurkistus kulisseihin -sarja jatkuu toisella ikonisella Crocodiles -ikonin haastattelulla, joka on viimeiset vuodet toiminut myös seuran puheenjohtajana. Kuten Ari Havulehto, myös Jari Jalava aloitti pelaajauransa amerikkalaisen jalkapallon parissa vuonna 1987, kun seura perustettiin toukokuussa. Crocodilesin alkutaipaleella Jalava oli neljän vuoden ajan Crocodilesin pelinrakentajana. Vaahteraliigaan nousun jälkeen vastuu laajeni ja Jalavaa nähtiin vihreään pukeutuneena jokaisella pelipaikalla, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Uransa aikana Jalava oli voittamassa SM-kultaa vuonna 2001, SM-hopeaa vuosina 2000, 2005 ja 2007 sekä SM-pronssia vuosina 2002 ja 2006. Tämän lisäksi hän on päässyt pukemaan Suomipaidan päälle pelatessaan kahdesti Suomi-Ruotsi ottelussa. Kattavasta mitalikokoelmasta huolimatta Jalava mainitsee parhaaksi palkinnoksi elinikäiset ystävät, joita lajin parista on löytynyt. Peliuransa hän päätti vuonna 2010. Tähän mennessä hän ehti pukea päälleen myös Gatorsin ja Pori Bearsin paidat.

Pelaajauran päätyttyä Jalava on jäänyt aktiiviseksi toimijaksi seurassa ja kuvaileekin itseään joka paikan höyläksi. Viimeiset neljä vuotta hän on toiminut seuran puheenjohtajana, mutta osallistuu aktiivisesti myös edustusjoukkueen taustatoimintaan. Puheenjohtajana hän on ollut yhteensä 10 vuotta kolmella eri kerralla. Kokonaisuudessaan Jalava on ollut Crocodilesin toiminnassa mukana nyt 34 vuotta ja on nähnyt aitiopaikalta seuran kehittymisen nykyiseen muotoonsa. Puheenjohtajan roolissa hän pyrkii kehittämään seuraa entisestään ja on ollut suuressa roolissa Jouppilanvuoren katsomohankkeen toteutumisessa. Puheenjohtajanpestin lisäksi hänet on nähty lisäksi edustusjoukkueen päävalmentajana vuosina 2003 ja 2006.

Kun kysyimme Jalavalta parasta asiaa Crocodilesissä, saimme vastaukseksi yhteisöllisyyden. Hän kertoo, että hänellä on tavoitteena kehittää yhteisöllisyyttä entisestään ja saada eri joukkueet toimimaan enemmän yhdessä. Motivaation lähteeksi hän mainitsee toisten ja omat onnistumiset. Hän haluaa kehittää harrastamisen olosuhteita koko seurassa, mutta myöntää myös, että urheilun kilpailullisuus on koukuttavaa.

Mittava ura Crocodilesin taustoissa jatkuu edelleen ja paljon työtä on edelleen tehtävänä. Mottonsa Jalava kertoo olevan ”Vaikeat asiat hoidetaan heti, mahdottomat vie hiukan aikaa”, mikä sopii enemmän kuin hyvin menestyvän seuran johtohahmolle. Jari Jalava on yksi niistä henkilöistä, joiden ansiosta Seinäjoki Crocodiles on pystynyt kehittymään nykyiseen muotoonsa. Kiitos Jari!