Toisen jakson esitys riitti

24.05.2024, 09:06

Crocodiles v Royals 32-14 (6-14)

Crocodilesin kauden toinen ottelu, ja toinen kotiottelu, toi vieraaksi Wasa Royalsin, joka avasi kautensa tappiolla. Samaa oli tarjolla myös kauden ensimmäisessä Botnia Bowlissa kotijoukkueen saatua pelinsä kulkemaan toisella puoliajalla.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta vaatimatonta tekemistä. Ajoittain väläyteltiin, mutta paljon jäi pisteitä Wirokit Stadionin tekonurmelle. Paremmalla viimeistelyllä kotijoukkue olisi johtanut peliä jo tauolla. Nyt vieraat lähtivät kuitenkin tauolle johdossa. Siihen mennessä peliä oli kuitenkin takana vasta puolet. Puolet ei riitä kun koko matsi pitää pelata.

Ottelu oli intensiteetiltään tyypillinen Botnia Bowl –matsi. Kaikilla ei lopulta kasetti kestänyt. Jokainen näki mitä kentällä tapahtui, joten näitä juttuja ei tarvitse sen syvemmin analysoida.

Vierasjoukkue meni johtoon kanukkipelinrakentaja Theo Landersin kahdella heitetyllä touchdownilla. Välissä ehti Crocodiles kaventaa kotijoukkue kaventaa Janne Särkelän kopattua Christian Arrambiden heiton hyppysiinsä erittäin näyttävästi.

Toinen puoliaika oli totaalisen muodonmuutoksen tehneen kotijoukkueen näytöstä. Puolustus kuritti vieraiden hyökkäystä mennen tullen toistamiseen Charles Akannon johdolla. Akanno oli jo Butchers-pelissä erinomainen ja jatkoi samaa esitystään taas. Vahvasti esiintyivät myös itävaltalainen Felix N’Twa ja J-P Ristolainen, sillä kumpikin säkitti Theo Landersin kahteen kertaan.

Jos vaasalaiset johtivatkin ensimmäisen puoliajan jälkeen, vei kotijoukkue toisen peräti 26-0. Se on aika selvää kertomaa pelin kulusta. Vieraiden pelireagointi katosi totaalisesti tauolla. Vastaavasti kotijoukkueen valmennus osasi tehdä tarvittavat viilaukset, joiden voimalla vaasalaisilla pyyhittiin tekonurmen pintaa huolella.

Kolmannella neljänneksellä 10 000 juoksujaardin maagisen rajan saavuttanut Christian Powell ja Joel Särkelä tekivät touchdownit, joiden siivittäminä kotijoukkue siirtyi johtoon.

Eipä tuonut viimeinenkään neljännes muutosta tauon jälkeiseen trendiin. Crocodiles vei ja Royals enemmänkin vikisi.

Ottelun parhaana pelaajana täysin ansaitusti palkittu Christian Powell teki illan toisen touchdowninsa ja akrobaattisen esityksen jälkeen myös J’Kobi Reddick antoi näytteen siitä, että aina kannattaa pelata vihellykseen saakka.

Kahden pelatun ottelun jälkeen Crocodiles on voittanut molemmat pelinsä. Ai niin ja Royals on hävinnyt kummatkin. Toisaalta edelleen kausi on sangen nuori, eikä kahdella voitolla vielä pudotuspeleihin mennä. Jos sinne mielii, vaatii se vielä aika monta voittoa lisää.

Ailahtelevuutta oli kyllä kotijoukkueenkin pelissä. Edellisen viikon voitto Butchersista saattoi olla niin vahvana korvienvälissä, että oltiin jo melkein mestareita. Toisaalta toisella puoliajalla asenne ja osaaminen oli sitä tasoa, että homma hoidettiin varsin selvästi voitokkaasti ja pidettiin taas Botnia Bowli hallussa.

Kauden avauspelissä melkoiset jaardit Roostersia vastaan juossut Tom Suoste pysäytettiin ja kanuunankuula jäi varsin vaatimattomaan 43 nettojaardin lukemaan. Vastaavasti kotijoukkueen keskushyökkääjä, Christian Powell juoksi 104 nettojaardia ja kotijoukkueen pelinrakentaja Christian Arrambide juoksi miltei saman verran, eli 40 jaardia.

Pelinrakentajissa oli myös eroa kuin yöllä ja päivällä. Olkoonkin, että Crocodilesin Arrambide heitti yhden syötönkatkon. Se menee kuitenkin rissun piikkiin, sillä pallo poltteli näpeissä. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Arrambide näytti melkomoisen vaatimattomalta, mutta toisella puoliajalla äijä oli kuin Patrick Mahomes konsanaan. Vieraiden Theo Landers ei vakuuttanut tälläkään viikolla. Paljon on miehen parannettava tekemistään jatkossa.

Jos jotain parannettavaa jäi kotijoukkueelle, niin lisäpistesuoritukset jättivät todella paljon parannettavaa. Potkut menivät mihin sattuu, oli siellä sitten kuka tahansa potkaisemassa. Eetu Mäki-Maunusta on jo tullut iso ikävä sairastuvalta takaisin.

Kauden alku on valmentajakarusellin jälkeen osoittautunut melkoisen mukavaksi. Eivät pelkät voitot, vaan se ilme, millä ne ovat tulleet. Crocodilesin joukkueessa on melkoinen määrä nuoria pelaajia, joille on annettu mahdollisuus. Miltei poikkeuksetta he ovat myös tarttuneet mahdollisuuteensa loistavasti.

Crocodilesin kotiotteluiden putki jatkuu ensi viikon perjantaina ottelulla Helsinki Wolverinesia vastaan.