Upea nousu pois pohjalta

25.08.2018, 19:28

Crocodiles – Saints 38-37 ja (14-21, 30-30)

Seinäjoki Crocodiles nousi upella tavalla pois Vaahteraliigan pohjalta kauden viimeisessä pelissään Seinäjoen Keskuskentällä. Saattaa olla, että vain hetkeksi, mutta nousipa kuitenkin.

Joukkue näytti todellista tahtoa ja suurta vihreänä sykkivää sydäntä kukistaessaan Tampere Saintsin melkoisen trillerin jälkeen. Crocodiles oli tappiolla puoliajalla ja vielä viimeisellä neljännekselläkin, mutta selkäranka ei panssarin alla katkennut.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin vieraiden hienoisessa komennossa. Viisi ensimmäistä hyökkäysvuoroa tuottivat viisi touchdownia. Ensin vieraiden ex-krokotiili Veikka Lehtonen punnersi seitsemän jaardin siivun ja maalasi. Seuraavaksi vastasi jatkosopimuksen solminut Christian Powell kahdeksan jaardin juoksumaalilla.

Saintsin hyökkäysvuorolla oli Tuukka Lehtosen vuoro juosta pallo maalialueelle kahdesta jaardista ja näissä numeroissa vaihdettiin myös neljännestä. Toisen kvartterin pisteiden tekemisen aloitti Powell ja Jonathon Moorehouse kengitti joukkueet tasoihin. Saints onnistui vielä kerran ennen puoliaikaa, nyt asialla oli kahteen suuntaan rehkinyt Dajon Newell.

Ensimmäisellä puoliajalla Crocodilesin ongelmana oli vieraiden juoksupelin tyrehdyttäminen. Kotijoukkueen puolustus ei löytänyt konsteja vieraiden juoksupelin tukahduttamiseksi, vaan Lehtoset, Tuukka ja Veikka, puskivat jaardeja jatkuvasti. Varsinkin Tuukka kirjautti itselleen massiiviset 129 juoksujaardia.

Kotijoukkue olisi kuitenkin saattanut hyvinkin olla johdossa, mutta tunarista sankariksi toisella puoliajalla noussut laitahyökkääjä Patrick Wilson pudotti ainakin kolme maalin arvoista heittoa. Sen sijaan toisella jaksolla mies otti kiinni kaksi TD-heittoa ja vielä arvokkaan kahden pisteen lisäpistesuorituksen.

Vierasjoukkueella oli kyllä mahdollisuus tappaa peli ottelun viimeisellä neljänneksellä Ville-Valtteri Suojasen katkaistua Jonathan Bakerin heiton ja palautettua sen maaliin saakka.

Sitten tapahtui jotakin sellaista, mitä ei taatusti kukaan paikalla ollut tajunnut. Saints lähti pelaamaan kahden lisäpisteen suoritusta sen sijaan, että olisi potkaissut lisäpisteen ja mennyt johtoon 31-22. Tuo johto olisi luultavasti ollut liikaa kiinnikurottavaksi kun aikaa oli kellossa 4:32. Se olisi nimittäin vaatinut kaksi onnistunutta hyökkäysvuoroa. Saints epäonnistui. Pelinrakentaja Kyle Nolanin heitto painui jonnekin kauas yli rajojen.

Crocodiles sen sijaan ei epäonnistunut. Joukkue marssi Bakerin ja Christian Powellin johdolla läpi kentän ja kaiken kruunasi Powellin päivän kolmas TD. Kaiken kukkuraksi Powell juoksi itse kaksi pistettä lisää. Näin mentiin ensimmäistä kertaa kuluvana suvena jatkoajalle, eli hyökkäyskilpailuun. Näitä ei muuten ole taidettu Vaahteraliigan historiassa Seinäjoella nähty koskaan aiemminkaan.

Ensimmäisenä hyökännyt Saints onnistui omalla vuorollaan mennen 37-30 johtoon, sillä tällä kertaa joukkue potkaisi lisäpisteen. Toki jo ennen pisteiden suoritusta nähtiin värikkäitä käänteitä kun keltaisia liinoja lensi kumpaankin suuntaan ja jaardeja jaeltiin surutta.

Tapa, millä Crocodiles iski takaisin omalla vuorollaan, oli vähintäänkin tyrmäävä. Pelinrakentaja Baker ojensi pallon keskushyökkääjä Powellille, joka näytti juoksevan itse. Powell kuitenkin heitti ja heitti pallon onnistuneesti Patrick Wilsonille. Näin oltiin lukemissa 37-36 Saintsille.

Crocodiles ei miettinyt mitä tehdä, vaan lähti rohkeasti hakemaan voittoa. Voiton se myös otti Bakerin löydettyä kahden pisteen heitolla Wilsonin.

– Sanoin ennen peliä pelaajille, että me voitamme tämän pelin konstilla millä hyvänsä. Olihan se melkoinen ottelu. Muutimme hieman puolustustamme toiselle puoliajalle ja se toimi, riemuitsi seurassa ensi kaudellakin jatkava päävalmentaja Michael Mattingly.