Steelers liian vahva

20.08.2018, 19:32

Crocodiles tarjosi miehekkään vastuksen Vaahteraliigassa kakkossijan varmistaneen Kuopio Steelersin vieraana Kuopion Väinölänniemellä. Se nyt vain ei riittänyt. Näinpä pudotuspelejä nähdään vain ja ainoastaan, jos kaikki taivaankappaleet osuvat oikeaan asentoon, Crocodiles kaataa Saintsin ja arpakolikko putoaa oikein päin muiden tulosten mennessä nappiin. Haastavaa, muttei täysin mahdotonta.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue roikkui hyvin kotijoukkueen menossa mukana. Laitahyökkääjä Patrick Wilson teki pelinrakentaja Jonathan Bakerin heitoista kaksi touchdownia, mutta vastaavasti joukkue hukkasi mm. niin sanotun onside-potkun, jonka se sai haltuunsa. Sillä vuorolla ei kuitenkaan saatu tarvittavia ja kipeästi kaivattuja pisteitä aikaiseksi, vaan homma valui hukkaan.

Jollakin tavalla vieraiden pelaamisessa ei ollut sitä soljuvuutta kuin aiemmissa voitollisissa otteluissa Porvoota ja Vaasaa vastaan. Varsinkin laitahyökkääjä Tino Ndongon ja keskushyökkääjä Justin Bellin pysäyttäminen oli täysin mahdoton tehtävä. Kaksikko teki tuhojaan miltei mielikuvituksellisella teholla.

Toki pisteille pääsivät ottelussa edelleen suurella sydämellä ja hirmuisella asenteella läpi kauden puskenut keskushyökkääjä Christian Powell ja kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt puolalainen laitahyökkääjä Andy Misiuro.

Vaikka Crocodiles kotikentällä oli kaataa kuopiolaiset, nyt ei toisella puoliajalla oltu oikeastaan lähelläkään. Vieraiden hyökkäyksessä tuntui aivan siltä, ettei Baker ollut toipunut maanantaina Roostersia vastaan saamastaan tällistä. Sen verran nihkeää hyökkääminen nimittäin oli, sillä Steelers oli opetellut tarkasti myös Christian Powellin juoksusuunnat. Varsinkin 14,5 taklausta saalistanut Donovan Hayden oli se mies jonka kiertäminen oli monessa kohdassa liian haastavaa. Silti Powell saalisti ihan huikeat 236 yhteisjaardia.

–          Hayden oli aivan huikea. Hän oli joka paikassa, tunnusti jenkin taidot myös vieraiden valmentajista Michael Mattingly.

Vierasjoukkueen sankareiksi on pakko laskea puolustuksen taklaajista J-P Koivumäki ja Henri Jaakkola, joka pelasi todennäköisesti uransa parhaan ottelun.

–          Liikutimme palloa ihan hyvin, mutta sitten pudottelimme tärkeitä heittoja. Vastaavasti puolustuksessa saimme heidät ahdistettua tilanteisiin, joissa oli kolmas yritys ja pitkä matka, mutta emme silti kyenneet pysäyttämään. Nuo asiat tappoivat meidät tänään, harmitteli joukkueen päävalmentaja Michael Mattingly.

–          Emme voi tehdä nyt muuta kuin treenata viikon hyvin, voittaa viimeisen pelin ja sen jälkeen toivoa parasta, lisäsi Mattingly.