Samu Juppo jatkaa Crocodilesin miesten päävalmentajana

12.10.2020, 15:33

Crocodilesin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana kaudella 2020 toiminut seinäjokelainen Samu Juppo on tehnyt jatkosopimuksen päävalmentajan pestissä kotikaupunkinsa vihreän joukkueen kanssa.

Alun perin Juppo lähti päävalmentajana Crocoihin kauteen 2020 vuoden kestävällä projektilla, sillä miehen katseet olivat naisten amerikkalaisen jalkapallon MM-kisoissa, jotka olisivat olleet vuonna 2021 kotikisoina Suomessa. Juppo on naisten maajoukkueen puolustuksen koordinaattorin valmennusroolissa.
– Naisten kisat siirtyivät ensi kesältä eteenpäin, ja tuli mahdollisuus jatkaa ainakin toinen vuosi Crocodilesin päävalmentajan pestissä, Juppo toteaa ja lisää, että jatko krokomiesten johdossa on hieno ja mieluisa pesti.
Kausi 2020 oli suomalaisessa jenkkifutiksessa poikkeuksellinen, sillä kausi pelattiin puolikkaana sarjana loppukesästä syyskuun puolelle. Tuleva kausi 2021 on edessä, ja sitä kohti lähdetään tulevaisuutta rakentamaan ajatuksella kokonaisen ja pitkän runkosarjan pelaaminen.
– Kyllä me lähdemme siitä, että saisimme omia pelaajia ajettua enemmän ja enemmän kentälle, ja toivomme, että he vastaisivat huutoon talven treeneihin panostamalla, jotta saisimme fysiikkaa ja tekemistä eteenpäin. Päämäärä on saada oman kylän kavereita kentälle, Juppo painottaa.
Tällä hetkellä Crocodilesin miesten valmennus- ja johtoporukka käy läpi pelaajia, jotka omalta seudulta ja eri puolelta Suomea ovat valmiit sitoutumaan sopimustasolla kauteen 2021.
– Sen jälkeen katsotaan, että mikä on tilanne ja siihen haetaan vahvistuksia. Suurin osa edustusjoukkueen valmennuksesta jatkaa Jupon kanssa edustusjoukkueen valmistamista tulevaan kauteen.


Vaahteramaljaa kohti

Seinäjoella lähdetään kauteen 2021 sillä asenteella, että päämääränä on miesten edustusjoukkueen vieminen Suomen mestaruusotteluun, eli Vaahteramaljaan.
– Mitään muuta ei kannata lähteä tavoittelemaan, pelaamme finaalipaikasta, ja se on sitten se yksi peli, joka ratkaisee, Juppo näkee. Ensi kausi rakennetaan palaajarungolta vahvaksi sekä kotimaiselta että ulkolaiselta suunnalta.
– Joukkueessamme tulee olemaan kolme yhdysvaltalaispelaajaa, se on ihan selvä. Siihen katsotaan täydennykset Euroopan suunnalta.
Crocodiles onkin nyt kiinnostanut kansainvälisiä urheilijoita, ja Seinäjoelle on saatu runsaasti yhteydenottoja amerikkalaisen jalkapallon pelaajilta, jotka haluavat pukea ylleen krokotiililogon.

Samu Jupon missio on saada oman kylän nuoria Vaahteraliigakentälle voittamaan mestaruuspokaalia, Vaahteramaljaa.

Paras vaihtoehto päävalmentajaksi

Crocodilesin edustusjoukkueen GM Ari Havulehto on erittäin tyytyväinen siihen, että Samu Juppo jatkaa miesten edustusjoukkueen päävalmentajana.
– Pelaajat ovat hyvin tyytyväisiä Samun tekemiseen, mikä on tärkeä asia. Juppo on vaativa ja ammattitaitoinen valmentaja, Havulehto sanoo.
Crocodilesin edustusjoukkue painottaa niin pelaajissa kuin valmentajissa jatkuvuuteen, pitkäjänteiseen työskentelyyn.
– Meillä on looginen polku niin seuralla kuin edustusjoukkueella, se tuo turvallisuutta. Havulehdon mukaan kaudelle 2021 kootaan Seinäjoella taistelevaa ja hyvähenkistä miesten Vaahteraliigajoukkuetta, joka voittaa mestaruuden eli Vaahteramaljan.

Teksti: Jussi Mustikkamaa
Kuva: Timo Aalto