Maajoukkuekapteeni Veikka Lehtonen pukee ylleen Crocopaidan

26.06.2020, 11:52

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen maajoukkueen keskushyökkääjä Veikka Lehtosen ja Seinäjoki Crocodilesin tiet kohtaavat jälleen, kun Lehtonen edustaa kaudella 2020 Seinäjoki Crocodilesia Vaahteraliigassa.

Veikko-Lehtonen1.jpg

Seinäjoki Crocodiles saa rosteriinsa tamperelaisesta Veikka Lehtosesta vahvan ja kokeneen kotimaisen pelaajan. Viime kaudella Lehtonen edusti liigassa kotikaupunkinsa Tampereen omaa seuraa, Tampere Saintsia, mutta tällä kaudella Saints pelaa ykkösdivisioonaa. Lehtonen halusi pelata Vaahteraliigatasolla, ja suunnaksi tuli tuttu seura, Crocodiles, jossa Veikka Lehtonen on aiemmin pelannut kausilla 2011 ja 2012. Lehtonen on pelannut amerikkalaista jalkapalloa myös Ruotsissa ja Tšekeissä. 
– Ulkomaankuviot kuivuivat tänä keväänä kasaan, ja alkoi olla  selvä, että Suomessa tulee pelattua. Olemme työstäneet sopimusta Crocodilesin GM Ari Havulehdon kanssa, ja pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen, nyt on hyvä lähteä uutta kautta pelaamaan, Veikka Lehtonen sanoo tyytyväisenä.
Yhdessä tekemisen meininki ja pohjalainen henki ovat niitä syitä, jotka saavat tamperelaispelaajan suuntaamaan tänä kesänä harjoitusmatkat Lakeuden suuntaan. 

Yritys kerrallaan, maaliin asti

Veikka Lehtosen pelifilosofia on edetä yksi yritys kerrallaan, liian pitkälle ei voi katsoa, mutta paikalleen ei voi jäädä junnaamaan. 
– Sieltä tulee aina se seuraava downi, yritys, ja sitä kautta kun ne kaksintaistelut voitetaan, ja kun joukkueena teemme hyvin yhteen työtä, niin sitten tapahtuu hyviä asioita, Lehtonen summaa pelin kulkua.
Veikka Lehtonen tuo joukkueeseen mukanaan pitkän peliuran ja kokemuksen hiomaa johtajuutta, ja hänet tunnetaan karismaattisena joukkuehengen sytyttäjänä. 
Crocodilesin GM Ari Havulehto on tyytyväinen Veikka Lehtosen saapumiseen Seinäjoelle.
– Eihän siitä voi olla kuin tyytyväinen, Veikka Lehtonen on maajoukkuetason aloittava pelaaja, joka tekee nyt paluun joidenkin vuosien jälkeen Seinäjoelle. Maajoukkuetason pelaaja, joka voi pelata molemmilla puolilla palloa, multitalentti kaveri, jonka jokainen joukkue haluaisi pelaamaan, Havulehto kuvailee Veikka Lehtosta.
Crocodiles teki Vaahteraliigaan pelaavalle miesten edustusjoukkueelleen muutama vuosi sitten nuorennusleikkauksen, ja joukkueen kehittäminen jatkuu edelleen aikataulussa. 
– Olemme menneet eteenpäin joka vuosi, mutta menemme hallitusti eteenpäin. Ensiksi pitää oppia voittamaan, että voi voittaa jotain isompaa, Havulehto sanoo. 

Päävalmentaja Samu Juppo saa joukkuepelaajan

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Samu Juppo tietää Veikka Lehtosen asenteen ja kyvyn pelata jefua.
– Ei voi olla kuin erittäin tyytyväinen, että asiassa päästiin sopimukseen hänen kanssaan. Hän on pelaaja, joka tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen pelaamiseen molemmilla puolin palloa. Lehtosen kanssaan keskustellessa tuli hyvin selväksi, että Veikka pelaa sillä pelipaikalla, jossa joukkue häntä eniten tarvitsee. Kokeneena joukkuepelaajana hän on luonnollisesti yksi tärkeä pala kokonaisuuttamme, Juppo näkee.

Veikko-Lehtonen2.jpg
Veikka Lehtonen on maajoukkuetason aloittava pelaaja, joka tekee nyt paluun joidenkin vuosien jälkeen Seinäjoelle Crocodilesin pelipaitaan.

Crocodiles Media

Kuvat: SAJL