Cutlan johtaa Crocodilesia pelinrakentajan paikalta

02.07.2020, 11:52

Crocomiehistö täydentyi monipuolisesti vapaan siirtoikkunan umpeuduttua kesäkuun lopussa. Pelinrakentajana miesten Vaahteraliigassa esiintyy Crocoissa kaudella 2020 atleettinen urheilija, Spencer Cutlan.

Vapaiden siirtojen ikkuna sulkeutui kesäkuun viimeisenä päivänä ja heinäkuun alussa Crocodilesin edustusjoukkue alkaa näyttää siltä, mitä liigakentillä nähdään heinäkuun 30. päivästä eteenpäin. Crocojen ulkomaalaiset vahvistukset ovat tällä kaudella: Christian Powell, RB (USA), Alexander Germany, DB (USA), Nathaniel Robitaille, WR/DB (USA), Jan Leiner, OL (GER), Jonathan Ashton, OL (GB), Wayne Drew, DL (GB), Timothy Thomas, WR (GB), Spencer Cutlan, QB (GB) ja Hadrien Lynda, DB (FRA).

Edustusjoukkueen päävalmentaja Samu Juppo saa johdettavakseen vahvan ja lujaa iskevän vihreän krokotiililauman. 

– Lähdettiin vahvistusten osalta hakemaan ensisijaisesti vahvistusta niille pelipaikoille, joissa tarvetta oli. Pelaajien osalta lähdettiin siitä, että pelaajat ovat monikäyttöisiä pelaajia, joita voidaan käyttää molemmilla puolin palloa eri rooleissa, Juppo toteaa.

Osa pelaajista on edustuksella ollut jo käytettävissä joukkueharjoituksissa, ja osan saapumista maahan vielä odotetaan. 

– Tässä vaiheessa täytyy jo kiittää taustajoukkoja, jotka ovat koko vuoden tehneet hienoa työtä pelaajahankintojen osalta, Juppo kiittää. 

Päävalmentaja onkin syystä tyytyväinen tämän hetkiseen joukkueen kokoonpanoon, niin vahvaan omaan runkoon kuin myös hankittuihin vahvistuksiin. 

– Kokoonpano tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen pelaamiseen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Ulkomaalaisten pelaajien osalta odotan myös isoa roolia erikoisjoukkueissa, jotka itselleni ovat lähellä sydäntä, Juppo sanoo.

Johtajaluonne Cutlan pelinrakentajaksi

Edustusjoukkueen hyökkäyksen koordinaattori Joni Mäkelä kertoo, että pelinrakentajan valinta kehittyi aikaisin tänä keväänä. 

– Ajatus kehittyi kevättalven aikana, kun koronatilanteen vuoksi harjoitukset jäivät tauolle, ja alettiin miettimään, miten kausi vahvistusten osalta viedään läpi. Aika pian harjoitusten alettua uudelleen oli selvää, että tällä päätöksellä mennään ja vahvistukset hommataan muille pelipaikoille, Mäkelä kertoo.

Hyökkäyksen koordinaattori on tyytyväinen tehtyyn päätökseen, kun joukkue on harjoitellut kuukauden ajan Jouppilanvuoren tekonurmella, ja Cutlan on toiminut treeneissä pelinrakentajana. 

– Spencer on ottanut pelinrakentajan tehtävät vastuulleen hienosti, ja tekeminen kehittyy päivä päivältä. Johtajaluonteelta se onnistuu helposti. Kyllä meillä vielä tässä heinäkuuksi töitä riittää ennen kuin pelit alkavat, mutta äärimmäisen luottavaisin mielin tässä voi kauteen lähteä, Mäkelä hehkuttaa.

Taustatuet kunnossa 

Crocojen taustalla toimii suuri joukko entisiä pelaajia sekä aktiivista seuraväkeä. Timothy Thomaksen tukena on pelaajakummiyrityksenä Automyynti Karon, joka toimii myös Spencer Cutlanin pitkäaikaisena sponsorina.

– Spencer oli käymässä luonani, ja sattui puhumaan Timothyn kanssa videopuhelua Lontooseen, ja tuli Timin kanssa itsekin juteltua, ja heitin ajatuksen, että jos hän tulisi Seinäjoelle pelaamaan. Siitä se ajatus lähti, Automyynti Karonin yrittäjä Henri Kotanen kertoo ja lisää, että Timothy Thomas on pelaaja, joka on samalla myös joukkuehengen kohottaja. 

Crocojen entiset pelaajat lähtivät yksityishenkilöinä myös vahvasti tukemaan tämän kauden vahvistusten hankkimista Seinäjoelle. Tuloksena on Vaahteraliigajoukkue, joka tulee tekemään kaudella 2020 vahvaa tulosta pelikentällä, kun vihree iskee.

Edustusjoukkueen GM Ari Havulehto näkee, että nyt hankitut ulkomaalaiset vahvistukset ovat täsmähankintoja niille pelipaikoille, joissa Crocodilesissa oli vajausta.

– Yksikään vahvistus ei vie meidän omien miesten peliaikaa. Nyt omat kasvatit saavat, ja joutuvat, näyttämään kyntensä. Valmennus on oikeasti miettinyt sen, että oma mies saa näytönpaikan, Havulehto painottaa. 

GM Havulehto odottaa tällä kaudella Crocojen laadukaaan ja menestyksellisen juniorityön kasvattamilta nuorilta pelaajilta useita vahvoja esiintuloja Vaahteraliigakentillä. 

– Tämä vuosi on pitkään aikaan sellainen, että neljästä kuuteen pelaajaa pitäisi breikata, se on täysin mahdollista, manageri toteaa. 

Crocodilesin edustusjoukkueella on nyt yhteensä 40 pelaajasopimusta, joten kauden 2020 Vaahteraliigaan lähdetään hyvän kokoisella ja vahvalla rosterilla. 

– Se on hieno määrä sopimuksia, seuran puheenjohtaja Jari Jalava sanoo tyytyväisenä.