Crocodilesin ensi vuoden valmennustiimiin uusi jäsen ja koko staffin esittely

05.10.2018, 19:19

Crocojen edustuksen valmennus sai uuden jäsenen kun Jarkko Suokas ottaa haltuunsa laitahyökkääjien koutsaamisen.

Jarkko on alun perin lähtöisin Forssasta, missä hän ennen jenkkifutikseen siirtymistään pelasi koripalloa aina ykkösdivaritasolla asti sekä toimi korisjoukkueen hierojana peliuran jälkeen. Crocoja hän edusti kausina 2012 ja 13 laitahyökkääjänä, molemmilta vuosilta tuli kaulaan pronssiset mitalit.
2013 kauden jälkeen miehelle tehtiin 3 isoa polvileikkausta parin vuoden sisään, joiden seurauksena aktiiviura pelaajana loppui.

Jarkko Suokas:
Paluu jenkkifutiksen pariin on ollut pitkään mielessä ja nyt hetki tuntui sopivalta. Tuttuun ympäristöön on helppo ja mukava tulla.
Tuli tosiaan paluumuutettua tyttöystävän perässä Seinäjoelle syyskuun alussa, ja heti oli mielessä Crocojen toiminnassa mukana oleminen. Juttelin Leinosen Tuopin kanssa EM-kisojen aikaan alustavasti valmennushommista, ja rissukoutsin paikka oli tyhjillään joten luontaisesti sille suunnalle hypättiin mukaan.
Aiempaa valmennuskokemusta ei jenkkifutiksen puolelta ole, mutta hommaan tartutaan sitäkin
suuremmalla innolla ja halulla kehittyä. Mielenkiinnolla on tullut seurattua nuorten Crocojen esiinmarssia viimeiset vuodet, ja odotankin innolla että pääsen osaltani vaikuttamaan nuorten nousuun Suomen huipulle.

Valmennustiimi kokonaisuudessaan

Päävalmentaja: Michael Mattingly (USA)
Toinen kausi joukkueen peräsimessä.

Puolustus

Koordinaattori:  Tuomas Leinonen
Lajikokemusta ”Tuopilta” löytyy pelaajana 18 kautta liigassa, joista 12 mitalia, 11 x All stars-valintaa, 1 x vuoden puolustaja valinta.
Maaotteluita 20, kolmet EM-kisat ja Euroopan mestaruuskin löytyy.
Valmentajana Crocojunnuissa niin koordinaattorina kuin pelipaikkakoutsina.

Puolustuslinja: Janne Pisto
Lajikokemusta ”Piparilla” on pelaajana 17 kautta liigassa puolustus ja hyökkäyslinjassa.  Mitaleja on kerääntynyt 1 kulta, 5 hopeaa ja 5 pronssia.
Valmentajana liigassa 5 kautta. joista 2 hopeaa ja 1 pronssi.
5 kautta Crocojunnuissa joista saavutuksen kolme kultaa ja yksi pronssi.
 
Ja’Michael Edwards-Lott:
Coach Pisto was very important to my development in Seinäjoki. He focuses on using your hands, and has several different moves that he likes to teach. He’s a great coach, that has a lot of energy and a lot of knowledge about the defensive line position. He will be essential in the success of the defensive line in 2019

Tukimiehet: Michael Mattingly
 
Takakenttä: Esa Katila ja Tuomas Leinonen
Pelikokemusta ”Eskiltä” löytyy pelaajana divareissa kolme ja liigassa 25 kautta, saavutuksena 1 kultamitali ja repullinen muita mitaleja.All stars-valintoja löytyy viisi kappaletta, sekä maajoukkueesta saavutuksena EM-kultaa.
Valmentajana Esalla on lähdössä viides kausi, tähän mennessä valmentajauralta on kaksi hopeamitalia.
 
Hyökkäys

Koordinaattori: Joni Mäkelä, Jonathan Baker (pelinrakentaja)
Lajikokemusta Jonilta löytyy pelaajana niin kakkosjoukkue Gatorsista kuin Crocojen liigajoukkueessa, saavutuksena liigasta 2 mitalia.
Valmentajana edustuksen hyökkäyksen koordinaattorina 2 kautta, joista 2 mitalia, sekä kolme kautta U19 joukkueessa samassa hommassa.
 
Linja: Ville Nevalainen ja Jari Ylimäki
Ville on pelitaustaltaan alun perin Piikkiö Oakmanin kasvatteja, missä hän pelasi kaudet 2001-2005, sieltä tie vei Turku Trojansin liigamiehistöön kausiksi 2006 ja 2007.
Peliuran loputtua hän liittyi Trojansin junnuvalmennukseen ja jatkoi siellä aina kauteen 2016 asti. Saman vuoden syksyllä opettajan työt toivat miehen Pohjanmaalle ja Lapualle, tätä kautta Ville liittyi Crocojen valmennustiimiin ja on toiminut edustuksen linjavalmentajana, sekä juniorien apuvalmentajana kaudet 2017 ja 2018.
 
Jari ”Ylli” Ylimäki siirtyi 90-luvun lopulla junnujen kautta Crocojen edustuksen miehistöön ja pelasi 19 kautta liigassa. Saavutuksena 1 kulta, 6 hopeaa ja 7 pronssia. Liigan All stars-valintoja on kolme. Maaotteluita Ylli on pelannut kaksi.
Valmentajana kausi 2018 oli Yllin ensimmäinen.

Keskushyökkääjät: Mikko Rissanen
Mikko aloitti pelaamisen vuonna 1992 Kouvolassa, missä hän nousi liigatasolle 1994 paikallisen Reds’n riveissä.
Crocot oli tuohon aikaan nouseva organisaatio jossa oli paljon huippupelaajia monella eri pelipaikalla, tämä herätti Rissasen veljesten mielenkiinnon ja niin he päätyivät Seinäjoelle pelaamaan kaudelle 1995 ja sillä tiellään Mikon peliura liigassa jatkui vuoteen 2008 asti.
Peliuralta palkintokaapista löytyy 1 kultamitali, 3 hopeaa ja 3 pronssia.
Peliuran jälkeen Mikko otti vuoden verran happea ja aloitti valmennushommat ensin Crocojen naisjoukkueen päävalmentaja ja hyökkäyksen koordinaattorina vuosina 2010-2014. Vuodesta 2015 lähtien Rissanen on toiminut Crocojen miesten joukkueen pelipaikkavalmentajana (keskushyökkääjät) ja samaa tonttia hän on hoitanut naisten maajoukkueessa.
Saavutuksena valmennuspolulta on naisten puolelta hopeamitali vuodelta 2012 ja Euroopan mestaruus 2015.
Miesten osalta on saavutuksena liigasta kaksi hopeamitalia kausilta 2015 ja 2016.
 
Christian Powell:
Coach Mikko always makes it fun at practice which is a great thing as well as he’s very knowledgeable with technique & fundamentals which makes you a better player.

Fysiikka: Teemu Ivalo
Teemu ”Eppu” Ivalo aloitti Crocojunnujen lippupallojoukkueessa 1989 ja liittyi edustusjoukkueeseen 17-vuotiaana 1993, peliura jatkui aina vuoteen 2015.
Mitaleita on kertynyt 14 joista yksi kultainen, maaotteluita on omien sanojen mukaan muutama ja kaikki eri pelipaikalla.
Fysiikkavalmentajana Teemu aloittaa toista vuottaan.