Mehukas voitto mestareista

18.05.2024, 10:35

Game report, peliraportti

Crocodiles v Butchers 34-16 (20-10)

Suurten muutosten jälkeen uuteen kauteen lähtenyt Crocodiles sai kauden avauspeliinsä vieraakseen Vaahteraliigan suurimman suosikin, viime kauden mestarijoukkueen Porvoo Butchersin. Yksi muutoksista oli Crocodilesn valmennuskaruselli.

Nyt Charlie Ovey ja nuori Arttu Aalto nousivat uusiin rooleihin valmennuksessa. Ennen ottelua ei Seinäjoen ulkopuolella ilmeisesti kukaan uskonut kotijoukkueen tekemiseen millään tavalla, sillä Butchersin voitto oli kaikille kristallinkirkas lopputulema.

Onneksi kotijoukkueen rajusti nuorentunut ryhmä ei moisiin näkemyksiin yhtynyt, vaan pisti melko mukavan esityksen pystyyn hallitevaa mestaria vastaan.

Vielä ensimmäisellä neljänneksellä peli oli puolin jos toisinkin aika sekavaa. Nähtiin upeita suorituksia, mutta nähtiin myös muutamia maagisiakin suorituksia. Kotijoukkueen hyökkäys ei vielä tässä vaiheessa lähtenyt käyntiin, vaan krokotiili yski pahemman kerran. Vastaavasti puolustus oli erinomainen ja pystyi pitämään Butchersinkin kivasti kurissa ja pakotti vierasjoukkueen touchdownin sijaan tyytymään kenttäpotkumaaliin.

Toisella neljänneksellä sen sijaan kotijoukkue pisti pykälää isomman vaihteen silmään painellen ohi Butchersin todella suvereenisti. Kotijoukkueen vahva toinen neljännes takasi erinomaiset lähtökohdat toiselle puoliajalle Crocodilesin tehtyä kolme touchdownia Christian Arrambiden, J’Kobi Reddickin ja Reddickin tavoin ensimmäistä Vaahteraliigan otteluaan pelanneen Juho Kasarin poimittua Charles Akannon blokkaaman lentopotkun näppeihinsä. Nuorempi Kasari kirmasi 31 jaardia maaliin saakka ja tuuletukset koko joukkueen osalta olivat sitä luokkaa, että ei paremmasta väliä.

Ensimmäisellä puoliajalla vieraiden pelinrakentaja, Brandon Gwinner, jäi pahemman kerran Crocodilesin puolustuksen raateluhampaisiin. Koko ottelun MVP:nä ja Pohjolan Vakuuttavimpana pelaajana palkittu Akanno oli alituisena riesana ja pääsipä itävaltalainen Felix N’twakin säkittämään viime kaudella aivan käsittämättömän upean kauden pelanneen Gwinnerin.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue katkaisi lopullisesti vieraiden selkärangan Arrambiden ja jälleen kerran erittäin vahvan ottelun pelanneen ja tuoreen poikalapsen isän, Christian Powellin, touchdowneilla.

Vaikka Butchers ehosteli numeroita viimeisellä neljänneksellä, ei se oikeasti kyennyt missään kohtaa pelaamaan tällä kertaa voitosta. Gwinnerin heitto Micky Kyeille oli kuitenkin välähdys siitä, mitä Butchersin hyökkäyspeli parhaimmillaan voi olla.

Ottelun loppupuolella loistavan ottelun pelannut tukimies Arttu Tapola tarjoili vielä huvia kansalle täräyttämällä sellaisen blitzin vieraiden hyökkäyksen parhaana palkittuun keskushyökkääjään, Adam Cofieldiin, että heikompi ei olisi kentästä enää noussut.

Päätuomari Harri Toijalan nostettua pallon päänsä yläpuolelle repesi kotijoukkueen sivuraja riemukkaisiin tunnelmiin varsin aiheellisesti. Sekä päävalmentaja Charlie Ovey, että hänen taustaryhmänsä olivat tehneet melkoisia ihmeitä ja saaneet joukkueen hengen loistavaksi. Kaikesta näki, että näyttämisenhalua pursuva uusiutunut vesipetopesue iloitsi vilpittömästi.

Takana on vasta yksi peli uutta kautta, mutta monta huolenaihetta hävisi jo nyt. Puolustuksen takakenttä, jota arveltiin heikoksi lenkiksi kesti paineen alla loistavasti. Puolustuksen linja ja tukimiehet pystyivät luomaan paljon painetta ja helpottamaan Aatu Tuokon, Wiljami Koskelan, Panu Hutun ja Eemeli Tuovisen tekemistä.

Nyt nähdyn perusteella aiempaa harvalukuisempi ulkomaalaispelaajien Foreign Legion, näytti olevan pullollaan sellaista talenttia, mitä on kaivattukin. On aivan varmaa, että kotijoukkueen hyökkäyksen parhaana palkittu Christian Arrambide tulee parantamaan tekemistään heittopelin suhteen valtavasti, kunhan ajoitukset laitahyökkääjien kanssa alkavat napsahtaa kohdilleen.

Vaikka Butchersin onnistuikin hidastaa Christian Powellin tekemistä ensimmäisellä neljänneksellä, puski mies jälleen tililleen yli 100 juoksujaardia huokuen iloa ja intoa.

Ottelussa nähtiin kotijoukkueen osalta melkoinen määrä nuoria liigadebytantteja. Juniorityö kantoi jälleen hedelmää ja jatkossakin näin tulee taatusti olemaan. Uusia pesueita on tulossa vuosi toisensa jälkeen.

Vaikka Butchers ei tälläkään kertaa Wirokit Stadionilla onnistunut, on aivan turha kuvitella, etteikö joukkue olisi sarjassa ihan kärjessä, kun runkosarja on taputeltu. Lasse Voipion valmentamassa joukkueessa on niin huikea määrä kokeneita pelimiehiä, ettei muilta taida vastaavaa nippua paperilla löytyä.

Luonnollisesti kauden avauspelissä nähtiin vielä paljon virheitä. Ne kyllä karsiutuvat, kunhan pelejä tulee lisää. Tuomaristo muuten oli parempi kuin pelaajistot. Se on hyvä merkki.

Crocodilesin osalta edessä on lyhyempi viikko, sillä jo torstaina Wirokit Stadionille saapuu vieraaksi rannikolta Wasa Royals selvittämään kuka on Botnia Bowlin kuningas. Viime kaudellahan Crocodiles ja Royals kohtasivat kolmeen otteeseen. Niistä jokaisen voitti Crocodiles.