Kapteeniston ajatuksia

04.08.2017, 13:38

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan toista puolikasta on nyt pelattu puoleen väliin. Crocodiles naisten kapteenisto avasi ajatuksiaan kahdesta ensimmäisestä pelistä tauon jälkeen, joukkuehengestä sekä odotuksista loppukaudelle.

Crocodiles matkusti kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Helsinkiin joista ensimmäisenä 16.7 Helsinki Wolverinesin vieraaksi. Tiukka peli päättyi Wolverinesin voittoon lukemin 17-6 (9-0).

– Peliin lähdettiin hyvällä fiiliksellä ja erityisesti uudet vahvistukset toivat joukkueeseen lisää itseluottamusta. Peli oli hyvin tasaista koko ajan ja kentällä loisti erityisesti molempien joukkueiden puolustukset, mikä näkyy laihana maalisaldona. Saimme kuitenkin hyviä hyökkäysvuoroja aikaiseksi ja hyökkäyksellisesti peli kulkikin huomattavasti paremmin kuin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, puolustuksen kapteeni #11 Essi Koskinen kertoo ajatuksiaan pelistä.

Seuraavana viikonloppuna 23.7 Crocodiles matkusti vuorostaan Velodromille Helsinki Roostersin vieraaksi. Loppuun asti taistellusta pelistä huolimatta Roosters osoitti olevansa parempi selkein lukemin 68 – 6 (32 – 0). Toinen puolustuksen kapteeneista #30 Johanna Päkkilä uskoo että pienillä muutoksilla joukkueen suorituskyky paranee loppua kohti.

– Roosters -ottelussa kotijoukkueen kurinalainen boksipelaaminen sai meiltä suuret juoksupelit pois, minkä myötä keskityttiin pistämään palloa ilmaan. Meidän puolustuksessa juoksupelit saadaan melko hyvin jo pois, vielä kun viilataan heittopuolustusta kohdilleen ja saadaan pelajille lisää agressiivisuutta niin puolustukseen kuin hyökkäykseenkin, niin uskon, että tulevissa kahdessa viimeisessä kotipelissä nähdään yhä parempaa suorittamista kotijoukkueelta.

Crocodilesin rosterista on lähes puolet rookieita kaudella 2017, joten kehitys alkukaudesta on ollut huomattavaa.

– Olen huomannut todellisen muutoksen joukkueessa tauon jälkeen. Uskon että olemme löytäneet hyvän treenirytmin ja olemme hyvin valmistautuneita peleihin. Joukkuehenki on myös hyvin positiivinen huolimatta useista vaikeuksista joita olemme kohdanneet. Se kertoo paljon joukkueesta ja sen potentiaalista. Olen ylpeä meistä ja vaikuttunut rookieistamme, kertoo hyökkäyksen kapteeni #7 Sylvie Aibeche.

– Uskon että kunhan jokainen pelajaamme muistaa omat vastuunsa ja pelaa jokaisen downin pillin vihellykseen saakka täysiä niin poistumme vielä pelikentältä voittajina tällä kaudella. Joukkueena meidän täytyy kuitenkin pelata yhtenäisesti ja agressiivisesti!, summaa vielä toinen hyökkäyksen kapteeneista #21 Tytti Kuusinen.

Nyt kaikki kannustamaan vihreetä ensi sunnuntaina klo 12 Jouppilanvuoren tekonurmelle!