U15 SM-sarja tärähtää käyntiin!

27.07.2020, 11:38

Kauan ja hartaasti odotettu kausi U15 junioreilla pääsee vihdoin käyntiin. Koronasta johtuen kausi on pitänyt sisällään ymmärrettävästi paljon muutoksia, mutta toivotaan että saadaan vietyä kausi sujuvasti läpi. Alun perin U15 SM-sarjassa piti olla viisi joukkuetta, mutta loppujen lopuksi kausi mennään neljän joukkueen voimin. Joukkueet ovat hallitseva mestari Espoo Devils, viimekauden mitalisti Seinäjoki Crocodiles ja ECG Helsingistä sekä Jyväskylän Jaguars. Vaikka yhdistelmäjoukkueet on ylemmissä ikäryhmissä varsin suosittuja ja meidän mielestä järkeviä vaihtoehtoja niin U15 ikäryhmässä ei näin ole, hieman ihmetyttää, koska etelässä on monta joukkuetta, jotka voisivat lyödä hynttyyt yhteen. Lisämielenkiintoa kauteen tuo ehdottomasti Seinäjoen ja Jyväskylän yhteistyö U17 ikäryhmässä, jossa Dragons-joukkue on aloittanut kauden upeasti. Seinäjoen ja Jyväskylän kohtaamisessa on paljon tuttuja pelaajia kentällä, nyt vain eri puolella kenttää, uhka vai mahdollisuus, se nähdään kauden mittaan. U15 joukkueesta useampi pelaaja on jo aloittanut kauden U13 ja U17 sarjassa ja saanut upeasti vastuuta myös niissä peleissä.

Joukkueen valmennusryhmä ei jätä ketään kylmäksi. Hyökkäyksen peliä tällä kaudella johtaa Vesa Jalava ja Kimmo Kuvaja, puolustuksen kuviot on hionut kuntoon Janne Järvenpää ja Janne Pisto, joten kokemusta ja tietotaitoa tuosta ryhmästä ainakin löytyy.

Itse joukkue on varsin kokenut, mutta kyllä uusiakin pelaajia on mukaan saatu ja hyvä niin. Hyvä miksaus kokoa ja nopeutta. Vielä kun saadaan U13 ja U17 ikäryhmistä muutamia kivenkovia vahvistuksia niin kauteen on varsin mukava lähteä.

Sarjassa jokainen joukkue kohtaa toisensa kotona ja vieraissa eli runkosarjassa jokaiselle joukkueelle tulee kuusi peliä. Finaalissa kohtaa runkosarjan ykkönen ja kakkonen ja mestari on selvillä 26.9.2020.

Tervetuloa kannustamaan U15 joukkuetta 1.8.2020 alkaen Jouppilanvuoren tekonurmelle! 

Kuva: Marko Tuominiemi

Vihreää päälle ja megafoniin uudet patterit!

Terveisin U15 joukkueen mediatiimi