Ei hyvää, eikä oikein kaunistakaan

07.06.2024, 22:11

Crusaders v Crocodiles 41-63 (19-28)

Crocodilesin kauden ensimmäinen vierasottelu Lohjalla oli melkoisen sekavaa tekemistä. Ajoittain hyökkäys rullasi loistavasti, mutta vastaavasti puolustuksella oli sangen tukalaa Harjun kentällä, joka muuten on luonnonnurmi. Peli oli kuritonta, se ei ollut kaunista, eikä oikein erityisen hyvääkään. Tai no, löytyihän sieltä hyvää, pääasiassa hyökkäyksestä.

Vaikka peli olikin hankala, sitä osattiin toki odottaa. Crusadersia vastaan on nyt pelattu Vaahteraliigassa kuudesti ja kuudesti on myös voitettu. Viimeisten kolmen kauden aikana ei kuitenkaan kovin helposti. Syystä tai toisesta Crusaders on varsin viheliäinen vastustaja vuodesta toiseen.

Toisaalta moni ei ole ehkä huomannut sitä, että joukkue muuttui melkoisesti ja sen sijaan, että joukkueeseen olisi haalittu liigatason valmiita pelaajia, aukkoja paikattiin paljolti omilla kasvateilla ja nuorilla pelaajilla alasarjoista. Siihen nähden neljä voittoa neljästä ottelusta on kuitenkin varsin kelpoisa alku kaudella 2024. Jos sarjataulukkoa vilkaisee, niin siellä näyttäisi kuitenkin vielä tässä vaiheessa olevan melko monta joukkuetta alapuolella.

Lähdetään liikkeelle hyvistä jutuista. Pelinrakentaja Christian Arrambide oli todella kova. Mies heitti lähes 500 jaardia ja peräti seitsemän touchdownia. Arrambide löysi heitoillaan kuusi eri pelaajaa, joista Joel Särkelä teki peräti kolme maalia saalistaen 162 jaardia. Myös J’Kobi Reddick oli erinomainen kuudella kopillaan. Lisäksi palautusten myötä Reddickin kokonaisjaardit olivat kelvolliset 167. Verneri Rainionkin saldo oli jaardeissa muhkea 103 jaardia ja TD.

Ihan heti ei muuten tule mieleen ottelua, jossa Crocodilesin kokonaisjaardit olivat reippaasti yli 650… jos tarkkoja ollaan, niin 663.

Ei mitään pois huikean pelin pelanneelta Joel Särkelältä, joka palkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana, mutta mitähän Arrambiden on tehtävä paremmin ansaitakseen moisen tittelin? No, tietäjät tietävät.

Jälleen on syytä omistaa palanen tarinaa keskushyökkääjä Christian Powellille, joka teki tänäänkin kaksi touchdownia saaden tililleen 152 kokonaisjaardia. Powell lähestyy hurjaa vauhtia kaikkien aikojen tilaston ykkössijalla majailevaa Stephen Stokesia. Stokesilla on 118 touchdwnia, Powllilla nyt 110.

Sitten hiukan tummasävyisempään materiaaliin. Ei oikein saatu Crusadersin hyökkäystä kuriin millään tavalla. Varmasti siinä oli paljon isäntien maailmanluokan toimintaa, mutta kyllä se suurelta osin meni myös siihen, että saatiin ihan itse heidät näyttämään hyviltä. Kolmikko pelinrakentaja Bryce Macina, keskushyökkääjä Moses Harris ja laitahyökkääjä Leonardo Sofoklis aiheutti päänvaivaa läpi ottelun.

Taisi puolustuksen paras hetki sattua siihen kun peliaikaa oli alle kaksi minuuttia ja puolustuksen takakentän Aatu Tuokko nappasi voitonarvoisen syötönkatkon.

Jos alkukausi on menty kohtuullisen pienin rangaistusjaardein, niin nyt sitten pistettiin sitäkin tilastoa uuteen uskoon. Joukkue osoitti sitä kurittomuutta ottamalla järkyttävät 13 rangaistusta, joista jaardeja tuli 85 kappaletta. Suurin osa täysin tyhmiä juttuja.

Ei voi olla selitys sekaisin olleelle puolustukselle, että sieltä puuttuivat takakentän Wiljami Koskela ja tukimiehistä Fa’avae Fa’avae. Kateissa oli yksi sun toinen muutenkin. Nyt on viikko aikaa pistää paketti kasaan, jos Kuopiosta halutaan tuliaisiksi muutakin kuin pelikokemusta.