Kohti kolmatta koitosta

30.05.2024, 10:29

Crocodilesin kausi 2024 on Vaahteraliigassa alkanut duurivoittoisessa melodiassa. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua on pelattuna ja kumpikin on päättynyt Wirokit Stadionilla voitokkaasti. Saavutus on monessakin mielessä loistava.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa huomioida se, että vastustajat ovat olleet mestarijoukkue Porvoo Butchers ja semifinalisti Wasa Royals, eli kolmesta playoffjoukkueesta on nyt kahden kohtaaminen sujunut hyvin. Toiseksi huomionarvoisaa on se, että Crocodilesin joukkue on muuttunut viime kaudesta aika tavalla ja usein joukkueen saaminen pelikirjan samalle sivulle ottaa aikansa. Nyt valmennusjohto on onnistunut siinä poikkeuksellisen lyhyessä ajassa.

Kolmas kohta on nimittäin sangen nopealla aikataululla tehty päävalmentajan vaihdos vain noin viikko ennen Vaahteraliigan starttia Charlie Oveyn korvattua ruotsalaisen Christian Wrangstålin, jonka näkemykset pelillisestä tekemisestä eivät seurajohdon silmissä vieneet joukkuetta oikeaan suuntaan. Tai ehkä ne eivät vieneet joukkuetta oikein mihinkään suuntaan.

Kaikki tämä huomioon ottaen, on joukkue osoittanut loistavaa tekemistä niin pelaajien kuin valmennuksenkin osalta.

Vieraaksi raadonsyöjiä
Perjantain kolmanteen peräkkäiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu helsinkiläinen Wolverines, joka viime kaudella jäi Vaahteraliigassa jumboksi ilman ainuttakaan voittoa.

Hyvin ei alkanut tämäkään kausi joukkueen osalta, sillä Kuopio Steelers kävi murjomassa isäntiä Käpylän Velodromilla 46-6 stadilaisten kauden ensimmäisessä pelissä.

Vielä viime kaudella Wolverines yritti rimpuilla kahdella joukkueella kahdessa eri sarjassa, mutta tulokset olivat vaatimattomia. Aika moni niistä pelaajista, jotka esiintyivät liigapeleissä, joutui pelaamaan myös divariotteluita, sillä Suomen pisimmästä pelaajalistasta huolimatta poissaolijoita tuntui olevan jokaisessa matsissa enemmän kuin läsnäolijoita.

Muutama vuosi sitten melkoisen allstars-joukkueen kotijenkkien voimalla kasaan laittanut Wolverines teki viime kaudeksi poikkeuksellisia ratkaisuja ja lähti sarjaan nuorella ja kokemattomalla joukkueella, jonka pelinrakentajakin oli kotimainen, Rasmus Laalo.

Hyvin samanlaisella konseptilla mennään tälläkin kaudella Vaahteraliigassa. Hyvin ei suunnitelma ainakaan tuossa ensimmäisessä pelissä toiminut, sillä pelinrakentaja Rasmus Laalo heitti viisi syötönkatkoa ja vain kahdeksan onnistunutta heittoa omille pelaajilleen.

Lienee selvää, että perjantai-iltanakin Laalolla on hikinen iltapuhde kotijoukkueen ahneen puolustuksen kanssa. Ykkösase on kahdessa ensimmäisessä pelissä ollut puolustuksen linjasta Charles Akanno, jolla on tilillään jo neljä pelinrakentajan säkitystä.

Jos ei kulkenut heittopeli Wolverinesin osalta ensimmäisessä pelissä, ei kulkenut oikein juoksukaan, sillä yhteensä juoksujaardeja tuli 64 kappaletta. Näistä joukkueen ainoan touchdownin tehnyt Sebastian Lugora saalisti yli puolet, eli 34 kappaletta.

Ainakin teoriassa Crocodiles saa nyt vastaansa huomattavasti vaatimattomamman hyökkäyskaluston kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Butchersia ja Royalsia vastaan. Joskus totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempi, joten kaikkeen on syytä varautua.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti runkosarjan otteluissa. Crocodiles voitti molemmat ottelut täysin suvereenisti takoen yli 60 pistettä niin Wirokit Stadionilla, kuin Vantaan Myyrmäessäkin jättäen samaan aikaan Wolverinesin nollille molemmissa kamppailuissa.

Parannettavaa on edelleen
Vaikka Crocodiles onkin aloittanut kautensa kahdella voitolla, parannettavaa pelissä kuitenkin on edelleen monellakin tasolla ja valmennus tietää sen vallan mainiosti.

Hyökkäystä koordinoiva nuori Arttu Aalto on kahdessa ensimmäisessä ottelussa onnistunut kutsujensa kanssa kivasti.

Edellinen ottelu Wasa Royalsia vastaan oli toki kaksijakoinen, sillä ensimmäisellä puoliajalla homma ei varsinaisesti pelittänyt kovin hyvin. Toki tehtiin kaksi maalia, mutta samaan aikaan hukattiin potkupisteitä, eivätkä pelinrakentaja Christian Arrambiden heitotkaan olleet ihan kohdillaan.

Toisella puoliajalla nähtiin täysin toisenlainen Crocodiles. Hyökkäyksen toimintaa auttoi puolustuksen erinomainen tekeminen, joka tarjosi hyökkäykselle loistavat kenttäasetelmat kerta toisensa jälkeen tukahduttaen vaasalaiset hyökkäyksen erinomaisen tehokkaasti.

Oli mahtavaa huomata, että puoliajalla joukkueen valmennus reagoi asioihin ja reagointi näkyi myös kentällä tekemisenä.

Matsi alkaa muuten taas poikkeukselliseen aikaan, eli jo klo 17.30. Ellette pääse paikan päälle, Ruutu+ on oikea paikka seurata peliä. Pääsyliput voi hommata etukäteen osoitteesta lippu.fi Tervetuloa!