Brooks palaa hyvillä mielin

14.01.18 19:47

Muutama kuukausi sitten 24 vuotta täyttänyt Brooks on eittämättä mehuissaan New England Patriotsin edettyä jatkoon NFL:n playoffien ensimmäisestä ottelustaan Tennessee Titansia vastaan.

- No, tietenkin olen Patriotsin kannattaja, koska olen Uudesta Englannista. On ollut avian uskomatonta seurata heitä ja kaikkea, mitä he ovat saaneet aikaan. Rakastan kuitenkin lajia ja on oikeastaan ihan sama, onko kyseessä NFL-, college- tai Vaahteraliiga-ottelu, yritän katsoa niitä aina. Ai suosikkipelaajani, no on monta pelaajaa, joista pidän ja joiden pelejä tykkään katsoa. Heitä ovat Julian Edelman, Ryan Switzer, Cole Beasley ja Trevor Austin. Muistutan hieman kaikkia heitä, joten yritän imeä kaiken mahdollisen siitä, miten he pelaavat katsellessani heidän pelaamistaan ja sitten tehdä samoja juttuja itse pelatessani. Heistä voi oppia todella paljon katsoessaan heidän pelaavan menestyksekkäästi huipulla, sanoo skottiäidin ja jenkki-isän poika, jolla on neljä sisarusta.

- Perhe on minulle todella tärkeä. Minulla on upea vanhemmat ja neljä sisarusta, sekä aivan ihana siskontytär, jonka kanssa me olemme erittäin läheiset. On tietenkin vaikeaa lähteä ja olla erossa heistä pitkiä aikoja, mutta nykyteknologia helpottaa sitä valtavasti, jatkaa Brooks.

Viime kaudella Brooks pelasi aluksi laitahyökkääjänä ja kulmapuolustajana, mutta pelinrakentaja Brett Arriveyn loukkaantumisen jälkeen mies joutui kantamaan harteillaan joukkuettaan myös pelinrakentajana. Oliko siis raskasta hoitaa kaikki anäitä hommia?

- Jenkkifutis on raskas laji riippumatta tälaisista tilanteista. Me treenaamme lukemattomia tunteja joka viikko pitääksemme itsemme parhaassa mahdollisessa kunnossa. Vaikka harjoittelisi miten paljon, pelin päättyessä sitä on yleensä joka tapauksessa erittäin väsyksissä. En yleensä juurikaan pohdi sitä, että miten monia eri juttuja ja erilaisia rooleja minua pyydetään hoitamaan. Yritän vain mennä kentälle joka viikko parempana pelaajana ja auttaa joukkuettani voittamaan. Se saattaa yhtä hyvin tarkoittaa pelaamista hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin spessuissakin tai sitten istumista sivurajalla auttaen pelin aikana tekemään muutoksia. Oli se mitä tahansa, teen sen 100% teholla, vakuuttaa Brooks, jolla eittämättä olisi ollut ottajia muuallakin viime kauden näyttöjen perusteella.Seinäjoki oli avian mahtava paikka.

- Ihmiset olivat upeita ja saivat minut tuntemaan itseni tervetulleeksi alusta alkaen. Olin kuin kotonani saman tien. Myös joukkue oli todella ammattimainen ja se on suuri syy paluulleni ja sille, että olen suorastaan innoissani paluustani. Meistä pidettiin todella hyvin huolta ja saimme kaiken tarpeellisen. Suomi on tietenkin avian erilainen kun verrataan Isoon-Britanniaan tai Yhdysvaltoihin, joihin olen tottunut. Ilmasto on hieman viileämpi, kieli on ihan oma lukunsa ja tietenkin lainsäädäntökin poikkeaa. Kesällä on kuitenkin hauskaa. On paljon festivaaleja ja tapahtumia ja Suomi ikään kuin herää eloon kesällä, jatkaa Brooks tarinointiaan.

Vaikka Brooks nyt keskittyykin jenkkifutikseen, on hän harrastanut paljon muitakin lajeja. Hän on pelannut jääkiekkoa, baseballia ja futista eri vaiheissa uraansa. Kaiken lisäksi hän harrastaa säännöllisesti golfia ja käy edelleen höntsäjäillä.

Worcester Staten yliopistosta markkinointitutkintonsa saanut pelimies kertoo yliopistouransa olleen melkoista vuoristorataa.

- Yliopistourani alkoi erittäin hyvin. Oikeastaan räjähdin mukaan peliin heti ensimmäisenä kouluvuotenani, mutta sen jälkeen oli vaikeampaa. Olin joukkueessa ja olin penkillä. Sitten vaihdoin koulua ja lopuksi viimeisellä kaudellani pelasin ihan mukavasti. Ne eivät ehkä olleet mukavimmat 4/5 vuotta urallani, mutta opin todella paljon pelistä ja erilaisista ihmisistä ja se auttoi minua kasvamaan sellaiseksi pelaajaksi, joka olen nyt, kertoo Brooks, joka päätyi Suomeen ja Crocodilesiin hiukan varkain kahden hänen koulukaverinsa siirryttyä Porvoo Butchersiin.

- Lopetettuani yliopistourani 2016 halusin edelleen jatkaa pelaamista ja ryhdyin selvittämään, että millä tasolla se olisi mahdollista. Kaksi entistä joukkuetoveriani siirtyi Porvooseen, joten se toi oman kouluni Suomen jefukartalle. Pistin profiilini esille katsoakseni, löytyykö ottajia. Sain tarjouksia muutamista seuroista Crocodilesin lisäksi. Kun näin Crocodilesin perinteet ja menestyksen vuosien saatossa tuntui seura juuri minulle sopivalta. Tein sitten sopimuksen vuosi sitten tammikuussa. Olen todella innoissani voidessani palata tälle kaudelle, taustoittaa Brooks siirtymistään vesipetojen syömähammaskalustoon.

Vaikka Suomi saattaa monille ulkomaanavuille ollakin melkoinen kulttuurishokki, Brooks ihastui paitsi maahan, myös Seinäjokeen. Ei siis ollut mikään suuri shokki, että hän palaa toiseksikin kaudeksi Seinäjoelle.

“Kesähommissa” Vaahteraliigaa pelaavilla importeilla on usein ihan mukavasti vapaa-aikaa, vaikka toki heiltä usein odotetaan mm. valmennusapuja junnutoimintaan. Silti monet näistä pelimiehistä ovat innokkaita treenaajia myös omalla ajallaan.

- Kauden jälkeen yritän aina viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, koska olen ollut useita kuukausia poissa ja siinä sitä paikattavaa sitten riittää. Yritän myös ehtiä pelaamaan jonkin verran golfia kun siihen on tilaisuus. En kuitenkaan varsinaisesti pidä lomaa mitenkään erityisen paljon ennen seuraavaa kautta, vaan aina on treenattava hyvin ja kovemmin, ollakseen valmiina uuteen kauteen. Jenkkifutis on iso sitoutuminen ja jos haluaa menestyä, siihen on pistettävä paljon aikaa, mestaruudesta unelmoiva Brooks kertoo jatkaen…

- On luonnollista, että jokaisen pelaajan haaveena on voittaa mestaruus , sitä vartenhan jokainen pelaa ja kauden alussa siihen on jokaisella myös mahdollisuus. Kauden loppua kohden näkee kuka haluaa sitä eniten ja kuka on parhaiten valmistautnut pelaamaan yhdessä parhaiten. Pettymysten täyteisen viime kauden jälkeen haluan kuitenkin itse keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Minusta tutnuu, että joukkueemme keskittyi liikaa ns. isoon kuvaan ja jätimme tekemättä monet tärkeät pikku asiat. Tähän haluan keskittyä tällä kaudella ja yritän olla parempi joka viikko kehittyen ja pysyen terveenä. Uskon, että jos pystymme tähän, olemme kauden päätteeksi siellä, missä me haluammekin olla, pyörittelee Brooks tulevaisuuden tavoitteitaan.

Viime vuodesta myös valmennus on kokenut muodonmuutoksen. Suurin muutos on tietenkin päävalemntajan vaihdos, eli uusi koutsi, Michael Mattingly, tuo tietenkin uusia ajatuksia tekemiseen. Brooks on jo ehtinyt keskustella uuden valmentajansa kanssa.

- Kyllä me olemme jo jutelleet. Uskon, että me molemmat olemme innoissamme ja odotamme, että pääsemme hommiin ihan tosissaan. Hän on nuori kaveri ja uskon, että hän osaa ottaa nuorten pelaajien tekemiseen oikealla tavalla ja saa myös joukkueesta irti kaiken mahdollisen. Hän on puolustuksen kautta ajatteleva valmentaja ja uskon hänen rakentavan meidän pahasti vuotaneen puolustuksemme kasaan uudella kaudella. Joukkueen tekeminen vaikuttaa todella positiiviselta uutta kautta ajatellen ja olemme saaneet hyviä uusia pelaajia ja uskonkin, että valmentaja Mattingly odottaa innoissaan harjoituskauden alkua, Brooks kertoo juttuhetkestään uuden koutsin kanssa. (omm)

© Crocodiles 2018

Powered by Capnova -- Design by Mainostoimisto Oddmob