Surua ja superbowl

09.02.2020, 14:41

Tammi-helmikuun vaihteessa oli Jenkkifutiksen ja urheilumaailman suurin tapahtuma Super Bowl.

  1. Super bowl pelattiin tänä vuonna Miamissa.

Monelle ihmisille tämä on tapahtuma joka tulee katsoa, vaikka ei jenkkifutiksesta välittäisikään.

Onhan Super bowl show vailla vertaa. Monen bändin ja artistin ura on saanut nostetta puoliaika shown esiintymisistä.

Luin Bruce Bringsteenin elämänkertaa ja Bruce muisteli lämmöllä omaa puoliaika showta Super bowlissa ja sitä kuinka kaikki oli aikataulutettu sekunnilleen. 90 000 ”urheiluhullua” fania paikanpäällä ja satoja miljoonia televisioiden ääressä. Siinä paikka jossa voi kokenutkin esiintyjä jännittää.

Itselleni Super bowl on otteluna ollut monesti hiukan merkityksetön, mutta show on hieno ja puheenaiheita siitä riittää. Esim. mikä on 30 sekunnin mainoksen hinta puoliajalla tänä vuonna. suomalaisyhteyksiäkin on monesti löydetty. Wilson pelipallon valmistaja oli aikoinaan suomalaisomistuksessa. Nokian ja peliyhtiöiden Amerikan valloitukset mainonnassa Super bowlin yhteydessä.

Tänä vuonna Super bowl viikko alkoi suru-uutisella kun tieto Kobe Bryant kuolemasta tuli shokkina.

Kobe oli vielä varsin nuori ja hiljattain lopettanut aktiiviuransa. Yksi 2000-luvun valovoimaisimpia urheilijoita poistui surullisen onnettomuuden kautta taivaallisille koriskentille.

Vielä lähemmäksi suru-uutiset tuli, kun saimme tietää vuoden 2014 valmentajamme Scott Rifenbarkin poismenosta. Scottin valmennuksesta jäi mieleen kokeneen ja fiksun miehen tapa toimia, ei niinkään räyhäämällä vaan maltilla opettaen Scott oli Crocodiles valmentaja kauden jälkeen perustanut Belizeen ravintolan, Scottys bar and grill. Facebook päivitysten muodossa saimme silloin tällöin viestejä etelän lämmöstä Scotilta.

Scott oli myös musiikki miehiä ja hyvä kitaran soittaja. Mieleen on jäänyt meillä kotona kesällä 2014 grillijuhlien aikaan esitetty kitarabiisi ja laulu Sweet home Alabama. Tyttäremme olivat aivan innoissaan esityksestä.

Lepää rauhassa Scott, tulet aina olemaan sydämissämme.

Scott Rifenbark 1958-2020