Se meni lopulta kuten sen pitikin

10.08.2024, 09:43

Wolverines v Crocodiles 10-46 (0-12)

Christian Powellin suuri ilta oli lopulta sellainen kuin sen pitikin. Eeppisiä tarinoita on kerrottu ja luotu pitkin maailman sivua. Monet päättyvät onnellisesti ja ne loput sitten muilla tavoin. Tämä tarina ei ole lähelläkään päättymistä, mutta yksi maaginen välietappi on nyt saavutettu.

Kun keskushyökkääjä Christian Powell tuli Crocodilesiin kaudeksi 2018 harva osasi kuvitella minkälaisen kultakimpaleen seura oli onnistunut riveihinsä naaraamaan. Viimeisten joukossa Pittsburgh Steelersin NFL-joukkueesta pudonnut Powell oli pohtinut kaikenmoista siinä kohtaa kun Crocodiles heitti hänelle kontaktin ja houkutteli Suomeen. Nyt 119 touchdownia myöhemmin voisi väittää, että tällainen tarina on ollut mainio ja onnellinen. Ja se jatkuu.

Powellin isoa iltaa oli hehkutettu vähän joka paikassa ja tuntuikin siltä, että ensimmäisellä puoliajalla valkoisissa pelannut vierasjoukkue odotti Wolverinesin vain tyytyvän kohtaloonsa ja lahjoittavan Powellille TD:n ja vieraille pisteet. Luvassa oli kuitenkin ihan kaikkea muuta.

Erittäin tahmean ensimmäisen puoliajan Crocodilesin puolustus pelasi kelpoisasti ja Santtu Salmi vei vieraat pick six -suorituksellaan johtoon palautettuaan syötönkatkon maaliin 58 jaardin päästä. Vanhalla kotikentällään mainiosti viihtyvä laitahyökkääjä Verneri Rainio lisäsi taukojohdoksi 12-0 pelinrakentaja Christian Arrambiden tarjoiltua miehelle 30 jaardisen siivun hyppysiin.

Lähes poikkeuksetta Crocodiles on tälläkin kaudella parantanut omaa tekemistään toiselle puoliajalle tultaessa. Nyt siitä ei ollut varsinaisesti mitään merkkejä havaittavissa. Päinvastoin. Wolverines kavensi ensin potkumaalilla ja tekipä vielä William Youngin toimesta touchdowninkin nousten kahden pisteen päähän numeroihin 10-12.

Siinä kohtaa Christian Powellin 118. touchdown tuntui hyvin etäiseltä ajatukselta. Mieleen tuli, että sillä pelaamisella seuraavaa touchdownia ylipäätään saadaan odotella hyvän aikaa. Onneksi sentään ihan niin ei käynyt.

Vierasjoukkue heräsi eloon, mutta jälleen kerran se vaati juurikin Christian Powellin taikatemppuja. Arrambide löysi screenpelillä Powellin, joka paineli 67, jaardia maaliin saakka ja sitten saatiinkin järjestää miltei kansallinen juhlapäivä, sillä peli pistettiin poikki ja juhlat alkoivat.

Oli huikean hieno juttu, että touchdownennätyksen edellinen haltija, pitkään Wolverinesia edustanut Stephen Stokes oli mukana palkitsemassa manttelinperijäänsä yhdessä SAJL:n puheenjohtajan Roope Norosen kanssa.

Ja jos joku luuli, että tämä riittää, niin väärässäpä oli. Powell juoksi seuraavaksi kolmesta jaardista pallon uudelleen maalialueelle ja näin toisella puoliajalla tiukkana jatkunut peli olikin Eetu Mäki-Maunuksen lisäpistepotkujen kanssa yhtäkkiä 26-10 vieraille.

Viimeisellä neljänneksellä vieraat ehostelivat loppunumeroita J’Kobi Reddickin, ensimmäisen Vaahteraliigamaalinsa tehneen Justus Virtasen ja Joel Särkelän maaleilla Mäki-Maunuksen potkuilla höystettynä lukemiin 46-10. Tahmeasta alusta huolimatta peli ratkesi selväksi.

Se on sanottava, että numeroista huolimatta peli ei ollut helppo. Oman pitkäntähtäimen suunnitelmansa mukaan Pekka Lamminsalon johdolla etenevä Wolverines oli erittäin hyvä miltei täydet kolme neljännestä. Hattu päästä ahmoille.

Vierasjoukkue esitteli ottelussa usein poissaolijoiden tilalla aloituksessa kulmapuolustajana nuoren Juho Kasarin, joka on toki saanut hiukan downeja jo aiemminkin. Myös uusi ruotsalaistukimies, Mattias Eriksson, näytti heti mistä mies on tehty ollen joukkueen paras puolustussuuntaan napsimalla peräti 9.5 taklausta ja yhden syötönkatkon. Yhteensä Crocodilesin puolustus poimi peräti neljä syötönkatkoa.

Pelinrakentaja Christian Arrambide oli etenkin toisella puoliajalla elementissään heittäen jälleen yli 300 jaardia ja peräti kuusi maalia. Arrambide siirtyi Vaahteraliigan jaetulle kärkisijalle heitetyissä touchdowneissa yhdessä Roostersin Ambro Urjanssonin kanssa. Kummallakin on nyt 27 heittomaalia. Arrambide on kuitenkin jaardeissa ylivoimainen ykkönen 400 jaardia paremmalla saldolla kuin siinä tilastossa toisena oleva Urjansson.

Powell puolestaan juoksi taas kerran yli 100 jaardia ottaen myös heittoja kiinni miltei saman verran. Ottelu oli muuten Powellin 43. runkosarjaottelu, jossa hän juoksi enemmän kuin 100 jaardia. Powell on liigan ykkönen tälläkin kaudella juoksujaardeissa, joita miehellä on nyt 874 kun runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Yhteensä tarvittaisiin 126 jaardia 1000 jaardin maagiseen rajaan.

Seuraava matsi tulee juhlahumussakin nopeasti. Crocodiles jatkaa stadionkiertuettaan esiintyen seuraavan kerran Vaasassa Kaarlen kentällä Royalsin vieraana ensi perjantaina klo 18.00 alkavassa ottelussa. Sinne sitten kannustamaan omaa joukkuetta.