Peliraportti: Krokotiilit pesivät ahmojen turkit kuumalla kotisuolla U15 SM-sarjapelissä

05.07.2021, 14:21

Vihdoinkin. Tätä peliä on odotettu jo pitkään ja se näkyi pelaajien ilmeissä pukukopissa ennen peliä. Junnut pääsi avaamaan kautensa Jouppilanvuoren tekonurmella helteisessä säässä. Pienet vastoinkäymiset ahmaperheelle alkoi jo pelimatkan alkupäässä linja-auton rikkoutuessa, jonka johdosta peliä siirrettiinkin puolella tunnilla eteenpäin. Tällä varmistettiin normaalit lämmittelyt ja viimeisimmät kuvioiden hiomiset vieraspelijoukkueelle. Odotuspiina siis pelaajilla jatkui.

Kotisuo olikin valmisteltu taas viimeistä piirtoa myöten. Niin kuin on perinteisiin kuulunut. Kotijoukkue marssi savujen keskeltä krokotiilin kidasta kuumalle kotisuolle. Wolverines oli nostanut oman lippunsa salkoon ja peli oli valmis alkamaan.

Jo ensimmäinen neljännes osoitti sen, että pelejä on siirretty ja siirretty eteenpäin koronatilanteen vuoksi talvikauden edetessä. Normaalisti kausi alkaa toukokuun alussa tai jo huhtikuun puolella. Nyt eletään jo heinäkuuta, joten tätä ovat pelaajat odottaneet turhankin pitkään. Valitettavasti tämä pelien siirtäminen myöhäisempään ja viime kauden vähäinen pelien määrä näkyy myös harrastajamäärässä. Jotkin eivät jaksaneet enää käydä harjoituksissa, kun ei peleistä ollut tietoa. Useat harrastajat tipahtivat talvikauden aikana pois rosterista kotijoukkueellakin, mutta Wolverines tuli kuumaan kesäpäivään vielä pienemmällä pelaajamäärällä. Tämä ikäluokka on aina kärsinyt vähäisessä määrin rippileirien ja konfirmaatioiden ollessa pelipäivien aikaan samaan ajankohtaan. Perinteisesti tämän johdosta heinäkuu onkin pidetty välitaukona sarjassa. Pelaajia ohjattu käymään riparinsa nimenomaan heinäkuussa. Kotijoukkueellakin oli neljä pelaajaa rippileirillä pelin aikaan.

Pelitauko näyttäytyi useina rikkeinä kentällä. Väärä aloitus, väärä vaihto ja pelin viivyttäminen olivat varsinkin vierasjoukkueen etenemisen esteenä. Muitakin selkeitä pelillisiä virheitä nähtiin. Nämä johti syötönkatkoihin ja pallon rähmäyksiin. Pelikirjakin kotijoukkueen päävalmentajan mielestä voitiin heittää kolmen ensimmäisen minuutin jälkeen romukoppaan ja sitten alkoi soveltaminen.

Vierasjoukkueen isot linjamiehet eivät saaneet nopeita vesipetoja kuriin vaan vihreäpaitaiset oli jatkuvasti pelinrakentajan kiusana. Tämän johdosta vesipedot pääsi hyvistä kenttäasetelmista omiin hyökkäysvuoroihin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 32–0. Ensimmäisellä puoliajalla pisteiden tekijöinä olivat:

#91 Aleksi Pärnänen TD + lisäpisteet
#36 Brandon Niskanen TD + oma maali
#29 Eemil Vainionpää TD + lisäpisteet
#33 Aleksi Peltokangas TD
#21 Joona Sarvikas lisäpisteet

Peli päättyi 46–0 Crocodiles voittoon. Toisella puoliajalla pisteiden tekijöinä olivat:
#23 Roope Takamaa TD
#91 Aleksi Pärnänen lisäpisteet
#21 Joona Sarvikas TD

Mahtavia juoksuja ja taklauksia pelissä esitti #32 Eero Marttila. Hienoja suorituksia pelin aikana teki muun muassa #17 Aukusti Hemminki ottamalla esimerkiksi syötönkatkon ja juoksemalla sen jälkeen lähes läpi kentän. #12 Juho Kasari nappasi toisen syötönkatkon. Myös kaikki ensikertalaiset suoriutuivat omasta pelipaikastaan loistavasti. Pippurinen #10 Miika Kortesoja oli yksi pelin ensikertalaisista paljon esillä ollut pelaaja. Nuori lupaus ja vasta 11 vuotias #47 Paavo Rantakömi oli myös pelikentällä taistelija vaikka joutuikin pienen loukkaantumisen takia jättämään pelin puoliajan kohdalla kesken. Paavolta terveisiä, että kaikki kunnossa. Saanko minäkin lehtipihvin?

Vierasjoukkueesta upeita pelisuorituksia esitti muun muassa #4 Sifiso Salama ja #17 Samuli Piipari. Täytyy sanoa, että kyllä kovia jätkiä ja yksi tyttö on ahmaperheessä, koska pienellä rosterilla ei paljon vettä ehtinyt parituntisen työrupeaman aikaan juomaan.

Tänään enemmän voittoa halusi Crocodiles. Kauden ensimmäisessä pelissä ei kaikki ollut vielä valmista, mutta kovalla asenteella nämä soturit paikkasivat pienet pelikuvioissa tapahtuneet virheet. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia ja opetella pelikirjan kuviot kuntoon. Videopalaverin paikka? Seuraava peli onkin Helsingissä jo parin viikon päästä East City Giants joukkuetta vastaan. Tällöin pitäisi olla koko rosteri käytössä, joten kaikki pääsevät pelaamaan omalla pelipaikallaan.