Torstaina tarjolla Botnia Bowl

21.05.2024, 16:25

Vaahteraliigan kauden 2024 sarjaohjelma tarjoaa oman erikoisen twistinsä peleihin. Viime perjantaina kautensa voitollisesti mestarijoukkue Porvoo Butchersia vastaan aloittanut isäntäjoukkue Crocodiles pelaa ensimmäiset kolme otteluaan kotikentällään. Nyt Wirokit Stadionille saadaan vieraaksi Wasa Royals, joka puolestaan pelaa kaikki kuusi vierasotteluaan yhteen putkeen kauden aluksi.

Otteluennakko, Crocodiles V Royals to 23.5.2024. Kuvassa Crocodiles päävalmentaja Charlie Ovey

Siinä, missä Crocodiles yllätti sarjan suurimman suosikin heti ensimmäisessä pelissään, Royals puolestaan kompasteli paremmin pyöräilystä tunnetulla Käpylän Velodromilla Roostersia vastaan. Avausottelussaan Royals hävisi numeroin 28-12.

Edessä on torstai-iltana siis 21. kohtaaminen Crocodilesin ja vaasalaisten välillä. Ensimmäiset viisi keskinäistä pelattiin West Coast Vikingsia vastaan ja jälkimmäiset 15 siis Royalsin nimeä kantavaa joukkuetta vastaan.

Paljon onnistujia

Crocodilesin lähti kauden avauspeliinsä kynsissään melkoinen määrä kysymysmerkkejä ja arvoituksia. Valmennusvastuu oli vaihdettu, pelaajisto oli nuorentunut jälleen kerran ja vastaan tuli oikeastaan vain entisestään vahvistunut mestarijoukkue.

Joukkue vastasi kysymysmerkkeihin ilahduttavan pirteällä tavalla. Luonnollisesti peli jätti vielä paljon toivomisen varaa, mutta läpi koko kamppailun nähtiin myös erinomaisen vahvoja esityksiä usealta debytantilta.

Ottelussa kävi myös selväksi, että tälle kaudelle vahvistuksiksi hankitut amerikanavut olivat juuri sitä, mitä heidän toivottiinkin olevan, eli todellisia vahvistuksia. Pelinrakentaja Christian Arrambide juoksi itse kaksi touchdownia, J’Kobi Reddick otti kiinni yhden heitetyn TD:n ja varsinkin Charles Akanno oli puolustuksessa melkoinen painajainen vieraille. Fa’avae Fa’avae ja hyökkäyksen linjamies Morgan Moore pelasivat myös erittäin tasaisesti.

Yksi positiivisimmista yllättäjistä oli laitahyökkääjä Verneri Rainio pimien kiinni kolme heittoa, joilla edettiin 59 jaardia. Keskushyökkääjä Christian Powell puolestaan pisti tilastoihin jälleen yhden yli 100 juoksujaardin pelin tehden yhden touchdownin.

Ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Juho Kasari puolestaan oli hienosti hereillä Charles Akannon blokattua lentopotkun. Kasari poimi pallon hyppysiinsä ja palautti sen maaliin. Yksi matsi ja yksi TD… siitä kun säilyttää saman tason, niin hyvä tulee.

Puolustus avainasemassa

Vaikka joskus on vaasalaisten kanssa vietettykin yli 100 pisteen ilotulitusta, siihen tuskin on nyt mahdollisuutta, sillä ainakin Crocodilesin osalta puolustus on hyvässä kuosissa. Ensimmäisessä ottelussa vesipetojen puolustus aiheutti neljä säkitystä, rähmäyksen, blokatun puntin ja teki siis yhden touchdownin. Erittäin vahva esitys kaikkiaan.

Royalsin hyökkäys nojaa vahvaan juoksupeliin, josta huolehtii Tom Suoste. Aika paljon on siis juoksua tulossa, mikäli vanhat merkit tai ensimmäisen ottelun näkeminen mistään mitään kertovat. Siihen antaa hyvät eväät myös vaasalaisten vahva hyökkäyksen linja. Suoste saalisti ensimmäisessä ottelussa muhkeat 169 jaardia tehden myös heittopelistä Royalsin toisen TD:n.

Vaasassa viime kauden pelinrakentaja Timothy Morovick vaihdettiin Theo Landersiin. Yhden pelin otoksella on vaikea sanoa oliko, kyseessä upgrade vai downgrade. Varmaa on, että jos heittoa on tarjolla, tärkein kohde on yksi sarjan atleettisimmista urheilijoista, eli Alpha Jalloh, joka Helsingissä teki joukkueensa kahdesta touchdownista toisen.

Kärjistetysti sanottuna, jos Suoste ja Jalloh pysähtyvät, pysähtyy myös Royals. Luonnollisesti omalla tavallaan samaa voi sanoa Crocodilesin kohdalla Christian Powellista, mutta heittohyökkäyksessä kotijoukkueella lienee hiukan enemmän aseita tarjolla.

Botnia Bowl voittajalle

Vaikka Botnia Bowl ei olekaan ollut jaossa yhtä pitkään kuin seinäjokelaiset ja vaasalaiset ovat kolisutelleet kypäriään vastakkain, komean kirnun kyljestä löytyvät kaikki tulokset. Tähän mennessä vastakkain on oltu tasan 20 kertaa. Botnia Bowl esiteltiin yleisölle muuten kaudella 2016.

Kolme keskinäistä kohtaamista nähtiin viime kaudella, sillä kahden runkosarjaottelun lisäksi kohdattiin vielä semifinaalissakin. Kaikki pelit olivat tiukkoja ja pelata piti ihan loppuun saakka. Siitä huolimatta voittajaksi kirjattiin jokaisessa ottelussa Crocodiles.

Viime kauden avausottelu päättyi Wirokit Stadionilla kotijoukkueen voittoon numeroin 35-14, runkosarjan toinen kohtaaminen puolestaan päättyi Kaarlenkentällä vieraiden 34-28 voittoon ja semifinaalissa Crocodiles oli vahvempi numeroin 28-14.

Yhteensä Crocodiles on voittanut 20 ottelusta vaasalaisjoukkueita vastaan 15 Royalsin oltua parempia viidessä ottelussa.

Aurinkovoidetta ja aikatauluja

Näillä näkymin myös Crocodilesin toisessa kotiottelussa helleraja ylittyy, sillä Ilmatieteenlaitoksen tietojen mukaan Seinäjoelle on tarjolla jopa 26 astetta Celsiuksia torstaina. Kannattaa siis ottaa mukaan aurinkovoidetta!

Kannattaa myös tulla ajoissa Wirokit Stadionille, sillä perinteisesti Vaahteraliigan kiinnostavin rivalry-peli on vetänyt katsomot täyteen. Ennakkoasetelmat ja paikallisuus luovat aina hyvät jännitteet Crocodilesin ja Royalsin otteluille.

Jos ottelu viimeksi alkoikin tuntia normaalia aikaisemmin, nyt palataan vanhaan rutiiniin ja peli starttaa klo 18.30. Portit avataan tuntia ennen ottelun alkua, joten kannattaa tulla hyvissä ajoin paikalle.

Ellei ole mahdollista saapua Vaahteraliigan kuumottavimpaan matsiin, sen voi katsella Ruutu+ -palvelusta. Lippu kannattaa hankkia ennakkoon lippu.fi -osoitteesta.