Wolverines vieraaksi lauantaina

10.05.2018, 20:58

Viime kaudesta voimakkaan muodonmuutoksen kokenut Crocodiles saa lauantain harjoitusotteluun vieraakseen helsinkiläisen Wolverinesin. Vuosikaudet Vaahteraliigassa pelannut joukkue on nyt I divisioonassa ja kuuluukin sarjan ehdottomiin suosikkeihin.

Samassa sarjassa olisi Crocodileskin, ellei Turku Trojans olisi päättänyt lopettaa miesten edustusjoukkueen toimintaansa liigatasolla, sillä viime kausi ei seinäjokelaisjoukkueen osalta mennyt alkuunkaan niin kuin fläppitaululle oli alustavasti piirrelty.

Itse asiassa viime kausi meni jokseenkin niin totaalisesti pieleen kuin kausi ylipäätään voi mennä. Crocodilesin kohdalla se tarkoittaa käytännössä huonointa kautta seurahistoriassa ja se oikeastaan kertookin riittävästi tuosta aiheesta.

Nyt katseet on suunnattu kohti uutta uudella asenteella. Ensi viikolla alkavassa Vaahteraliigassa on tarkoitus menestyä, ei ainoastaan osallistua.

Vastuuvalmentajaksi joukkueeseen tuli nuori amerikkalainen Michael Mattingly. Hän vastaa myös puolustuksen tekemisistä pelattuaan itse kahdessakin pienemmässä yliopistossa tukimiehenä. Hyökkäyksen koordinaattorina toimii pelinrakentaja Ben Wilkerson.

Kaksikon apuna sivurajalla nähdään tuttuja kasvoja, kuten Mikko Rissanen, Janne Pisto, Esa Katila ja Ville Nevalainen.

Viime kauden joukkueesta moni on karistanut Seinäjoen tomut jaloistaan. Osan kohdalla heidän olisi toivonut mieluusti jatkavan, mutta lähdöille oli useita syitä.

Uusina kasvoina joukkueessa nähdään nuoria ja erittäin lupaavia kotimaisia ja ulkomaisia pelaajia. Ulkomaanapuja on kaikkiaan 11 kappaletta. Käytännössä kaikki he ovat nuoria pelaajia. Puolalainen laitahyökkääjä Andy Misiuro oli jo viime vuonna Vaahteraliigassa edustettuaan Trojansia. Slovakialainen hyökkäyksen linjamies Lukas Bockay ja unkarilainen hyökkäyksen linjamies Tamas Csulik ovat kumpikin yli 200 cm pitkiä jättejä, joista saattaa kasvaa vaikka millaisia pelimiehiä.

Mielenkiintoisia nimiä ovat myös viime kaudelta palaavat Benjamin Egbudiwe ja Anthony Brooks. Puolustuksen linjaa tulee Texasin pihviä Ja’Michael Edwards-Lottin muodossa ja takakentälle ranskalaista vikkelyyttä Maxime DeFalcisin ansiosta. Kokeneempi takakentän puolustaja löytyi Ruotsista Lamin Sahon siirryttyä Crocodilesiin.

Wolverines tulee Seinäjoelle seinäjokelaisvalmennuksessa. Päävalmentajana ahmoissa on nimittäin Kari ”Karva” Titola. Wolverines oli hankkimassa aikaisemmin Crocodilesia ja Trojansia edustaneen timantinkovan keskushyökkääjä Jocques Crawfordin, mutta viime vuodet Brasiliassa viihtynyt pelimies ei päässytkään saapumaan joukkueen vahvistukseksi.

Ihan turha kuitenkaan kuvitella, että vastaan astelisi tuiki tavallinen divarijengi, sillä USA:ssa jefukasvatuksensa saaneita pelaajia löytyy rosterista nopealla laskutoimituksella seitsemän. Lisäksi ryhmässä on venäläistä, ranskalaista, tanskalaista ja brittiläistä osaamista suomalaisten pelimiesten lisäksi. Voi olla, että joku jäi huomaamatta 😉

Joukkueet ovat muuten viimeksi kohdanneet kaudella 2014, jolloin ensin oteltiin Helsingin Velodromilla. Siellä Crocodiles voitti ottelun 79-14. Jälkimmäinen kamppailu puolestaan käytiin Jouppilanvuoren tekonurmella, missä numerot olivat kotijoukkueelle 63-0. Maalaisjärki vakuuttaa, että moisia numeroita ei lauantain kamppailussa todellakaan tulla näkemään.

Ottelu Joupiskalla alkaa lauantaina klo 17.00. Liput maksavat vaivaisen vitosen. Paikalla voi tietenkin herkutella Atrian makkaroilla ja muilla puffetin antimilla. Tervetuloa!