Vesipedonkin sydän särkyi

02.06.2018, 20:23

Vaahteraliigan sarjataulukossa kakkossijalla majaileva sarjanousija Kuopio Steelers särki sydämet Seinäjoen Keskuskentällä vivahteikkaan ja värikkään kamppailun jälkeen ratkaisemalla ottelun edukseen 41-39 (21-18).

Peli ei alkanut Crocodilesin kannalta erityisen hyvin. Heti ensimmäinen hyökkäysvuoro tyrehtyi omalle 28 jaardin linjalle yhden Christian Powellin juoksupelin jälkeen Jonathan Bakerin heitettyä syötönkatkon. Vieraat rankaisivat heti omalla vuorollaan Justin Bellin juostua 13 jaardin pätkän maaliin.

Anthony Brooksin erinomaisen 31 jaardin palautuksen jälkeen kotijoukkue eteni vahvasti pitkän hyökkäysdriven turvin aina Steelersin kahden jaardin kohdalle. Siitä ei palloa alueelle saatu, vaan lopulta joukkue joutui tyytymään Jonathon Moorehousen potkumaaliin.

Siinä missä Crocodilesin hyökkäys joutuu rehkimään jokaisen pisteen eteen aian silmittömästi, vastustajat ovat tänkin kesänä saaneet liian helposti omia pisteitään. Niin taas tälläkin kertaa. Steelers käytti omalla hyökkäysvuorollaan viisi yritystä ja Aku Uotila sai tuulettaa 10 jaardin juoksumaaliaan. Näin oltiin tilanteessa 14-3 Steelersin eduksi.

Toisen kvartterin ensimmäinen hyökkäysvuoro tarjosi Crocodilesille uuden kenttämaaliyrityksen, mutta tällä kertaa Moorehousen 32 jaardin yritys jäi matalaksi ja painui ohi.

Pari seuraavaa hyökkäysvuoroa meni molemmilta joukkueilta pieleen. Ensin Crocodilesin puolustus pysäytti Steelersin ja heti perään Baker heitti iltapäivän toisen syötönkatkonsa. Tälläkin erää savolainen vierasjoukkue kiitti ja kuittasi liian vikkelästi. Pelinrakentaja Seth Peters löysi peräti 61 jaardisella heittopelillä Johannes Jauhiaisen ja näin numerot alkoivat näyttää melko tummilta kotijoukkun oltua tappiolla jo 21-3.

Nuoren valmentajan, Michael Mattinglyn, nuoret suojatit eivät kuitenkin suostuneet antautumaan. Poikkeuksellisesti myös kotijoukkue iski kipeästi ja nopeasti takaisin. Kotijoukkueen pelinrakentaja Jonathan Baker osoitti oivallista pelinlukua ja löysi todella hienolla heitolla brittilaitahyökkääjä Patrick Wilsonin. Heittkokuviolle tuli mittaa 33 jaardia.

Kotijoukkueen mainio ote jatkui vielä ennen taukoa. Vierasjoukkueen pelinrakentaja Peters hukkasi pallon lähdettyään itse juoksemaan soikio kainalossa ja näin kotijoukkueen puolustus iski pelivälineen irti ja sai sen haltuunsa.

Crocodilesin onnistunut hyökkäysvuoro kesti nyt vain 1:20 minuuttia Bakerin heitettyä illan toisen maalinsa. Nyt kohteena oli Anthony Brooks ja mittaa kuviolle tuli reilut 20 jaardia. Tauolle mentiin vieraiden 21-18 -johdossa.

Toinen puoliaika alkoi yhtä murheellisesti isäntien silmin katseltuna kuin ensimmäinenkin. Ensin vieraiden Jauhiainen teki iltapäivän toisen touchdowninsa ja seuraavalla hyökkäysvuorolla loistavan päivätyön tehnyt Anthony Brooks rähmäsi pelivälineen vieraille tilanteessa 28-18. Ei juuri hyvältä näyttänyt. Ja vielä huonommalta näytti sen jälkeen kun Justin Bell karkasi 34 jaardin TD-juoksuun lisäten numerot lisäpistesuorituksen jälkeen lukemiin 35-18.

Tästä alkoi kotijoukkueen hieno kiri. Kolme peräkkäistä touchdownia veivät Crocodilesin ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. Ensin Wilson osoitti oivallisuuttaan poimittuaan Bakerin heiton yhdellä kädellä haltuunsa ja näin hieno 47 jaardin kuvio tuotti tulosta. Heti perään ranskalainen Maxime DeFalcis katkasi vieraiden heiton ja tarjosi Crocodilesille uuden mahdollisuuden.

Sen vesipedot myös käyttivät. Rajun päivätyön tälläkin erää tehnyt Christian Powell karkasi ensin 37 jaardin juoksuun. Hän oli myös se pelaaja, joka viimeisteli seuraavan touchdownin Bakerin heitosta 32 jaardin pelillä. Vielä kerran onnistui sitkeästi taistellut kotijoukkue. Baker heitti viidennen touchdowninsa löydettyään todella vahvaa kautta pelaavan Miikka Kaunismäen. Näin Crocodiles oli onnistunut nousemaan oikeastaan kolmen maalin takaa johtoon ensimmäistä kertaa.

Kaikilla kauniilla tarinoillakaan ei kuitenkaan ole hienoa loppua. Vieraat nimittäin onnistuivat ratkaisemaan 34 jaardisella heittokuviolla kamppailun Tino Ndongon maalattua.

Vaikka kellossa oli enää sekunteja, pystyi kotijoukkue vielä ahdistamaan vieraitaan yhden ns. Hail Mary -pelillä, mutta eivät ne taivaankappaleet olleet kohdillaan. Kyllähän moinen tappio jäi varmasti kaivelemaan ja eittämättä siinä vesipedon sydänkin taisi hiukan särkyä.

Kokonaisjaardeissa kotijoukkue saalisti ihan kelpoisat 532 jaardia vieraiden jäätyä 413 jaardiin. Kotijoukkueen numerot olivat muuten mukavia, mutta edelleen rnagaistuksia oli liikaa. Nyt niitä tuli 11 ja 86 jaardia. Vaikka vieraat saivatkin saman verran määrällisesti, he keräsivät peräti 145 rangaistusjaardia, joista etenkin Donavan Haydenin hankkima 15-jaardinen oli taitavalta pelimieheltä lähinnä koominen sukellus.

Joukkueena Steelers oli varsin mielenkiintoinen tuttavuus. Vaikka yksi joukkueen parhaista pelimiehistä, Charles Wort, olikin pelikiellossa, vastuunkantajia löytyi kyllä.

Vaikak tappio tulikin, tälläkin kertaa joukkue oli mennyt eteenpäin. Eihän tappioon voi tai saa olla koskaan tyytyväinen, mutta Jonathan Baker, Christian Powell, Anthony Brooks ja Patrick Wilson ulkomaanavuista olivat hyökkäyksen selkäranka. Puolustuksessa eniten taklauksia saalisti Joonas Kaleva. Myös nuori Saidou Jallow, Jaska Värinen ja J-P Koivumäki olivat hyvin esillä.