Uusi linkkari Floridasta

19.02.2024, 12:58

Kun Crocodiles teki sopimuksen Tennesseestä olevan monitoimipelaaja Anthony Brownin kanssa ja pelinrakentaja JP Andraden kanssa, paketti oli lähes valmis. Sitten kaksikosta Andradelle tuli perhesyistä mahdoton tilanne lähteä ja Brown rikkoi sopimuksen siirtymällä muualle.

Onneksi managerikaksikko oli ahkerana ja löysi nopealla aikataululla erinomaiset korvaajat. Pelinrakentaja Christian Arrambide saa kaverikseen ystävänsä J’Kobi Reddickin, joka tulee Floridan Tampasta.

Reddickillä on taustaa jenkkifutiksen lisäksi yleisurheilusta. Yliopistosta 2021 valmistunut Reddick harrasti kumpaakin lajia niin Cambridge Christian School high schoolissa kuin Bethel Universityssä, sekä McPherson collegessa.

High schoolissa Reddick valittiin kahtena viimeisenä vuonna osavaltion all starsiin hänen joukkueensa sijoituttua Floridassa kakkoseksi. Yliopistossa hänet valittiin kolmeen otteeseen konferenssinsa MSC:n ykköspalauttajaksi ja All America tähdeksi ykkösjoukkueeseen ns. all purpose –pelaajana. Yliopistourallaan Reddick keräsi yhteensä 3800 all purpose jaardia ja 19 touchdownia.

Jenkkifutiksen Reddick aloitti pelaamalla juuri nyt suureen suosioon ja olympialajiksi noussutta lippupalloa. Yksi hänen valmentajistaan valmensi myös jenkkifutista ja vei Reddickin mukanaan lajin pariin. Junnuna Reddick luonnollisesti pelasi myös baseballia ja harrasti juoksua.

Reitti Seinäjoelle kulki juuri pelinrakentaja Christian Arrambiden vinkistä. Arambide kertoi Reddickistä GM Timo Tuokolle, joka katseli filmejä ja sopimus sorvattiin parissa päivässä.

Reddickin idoleita NFL:ssä ovat juuri Hall of Fameen valittu Chicagon Devin Hester, Antonio Brown ja Buffalo Billsin Stefon Diggs. Luonnollisestikin Tampan asukkaalle paikallinen Buccaneers on se suurin suosikki, mutta tähän on toinen painavampikin syy. Reddickin isoisä nimittäin pelasi joukkueessa aikoinaan, jo 1974.

Huhtikuussa Seinäjoelle saapuvan vuoden ikäisen Deuce-pojan isä ei juurikaan tiedä Suomesta, Seinäjoesta tai Vaahteraliigasta tuon taivaallista, mutta tavoite on tuoda pytty kaupunkiin kauden päätteeksi.

– Minulla on iso perhe. Sisaruksia on viisi, ja sitten tietenkin tyttöystävä ja Deuce –poika. Kaikki sisarukseni opiskelevat. Vapaa-ajallani tykkään leikkiä ja viettää aikaa Deucen kanssa, mutta pelaan myös Maddenia, treenaan, käyn keilaamassa ja vietän aikaa perheeni kanssa, kertoo Reddick.

Monipuolisen urheilijan tavoitteena on edelleen pelata jenkkifutista vielä 10 vuoden kuluttuakin. Kun aikaa on vierähtänyt parikymmentä vuotta, toiveena on valmentaa ja kuluttaa laatuaikaa oman perheen kanssa. Niin ja sen lisäksi nuori mies aikoo tulla ammattilaiskeilaajaksi.