Uusi kuuppa Tenneseestä

16.02.2024, 13:31

Ensimmäisen pelinrakentajavirityksen mentyä puihin, löytyi korvaava kaveri nopealla aikataululla Memphisistä, Tennesseen osavaltiosta.

Cordova Highschoolin jälkeen yliopistopalloa Kentucky Wesleyan yliopistossa NCAA II divisioonassa pelannut Arrambide on innoissaan mahdollisuudesta pelata jenkkifutista Euroopassa.

– En ole koskaan käynyt Euroopassa ja sen vuoksikin odotan tätä tilaisuutta. Jenkkifutiksen aloitin jo nelivuotiaana pelaten Ellendale Bearsissa. Matkan varrella olen pelannut koripalloa, tennistä, golfia, futista ja baseballia, jossa oikeasti uskoin menestyväni tosi hyvin, kertoo Arrambide. Siitä oli olemassa ihan oikeitakin viitteitä, sillä miehen ns. fastball lähti parhaimmillaan kädestä 93 mailin nopeudella.

Highschool –tasolla Arrambiden koulu pärjäsi hyvin edeten neljän parhaan joukkueen osavaltiossa Arrambiden heitettyä puolivälierässä peräti kuusi touchdownia. Myös hänen viimeisellä kaudellaan joukkue menestyi erinomaisesti.

Crocodilesin GM Timo Tuokko lähestyi Arrambidea, laittoi pelinrakentajan kontaktiin ruotsalaisvalmentaja Christian Wrangstålin kanssa ja sopimus saatiin aikaan nopeassa tahdissa.

Arrambide on ehtinyt tehdä jo jonkin verran taustatyötä myös seuran ja liigan suhteen.

– Crocodilesilla on mestaruustason toimintaa. Seura on jäänyt pari kertaa vain hiukan mestaruudesta. Oma tavoitteeni on tuoda se pieni puuttuva osa siihen keinolla millä tahansa käyttäen jalkojani, kättäni tai mentaalista puoltani, sanoo Arrambide, jolta löytyy kyllä melkoinen määrä myös yksilöllisiä tavoitteita alkavalle kaudelle.

Dallas Cowboysia fanittava nuori mies uskoo siis tuovansa Crocodilesin peliin uusia ulottuvuuksia paitsi vahvalla heittokädellään, myös juoksupelillään. Olkoonkin, että Cowboys on ykkössuosikki, pelinrakentajaosastolta idoleita löytyy paljon.

– Tom Brady, Dan Marino, Roger Staubach, Randall Cunningham, Joe Montana, Warren Moon ja Michael Vick ovat kaikki pelaajia menneiltä vuosilta, joita ihailen. Nykyisistä Aaron Rodgers, Patrick Mahomes, Lamar Jackson ja Justin Herbert kuuluvat niihin, joista pidän, kertoo Arrambide.

Kaudella 2023, viimeisellä kaudellaan yliopistossa, Arrambide heitti kymmenessä ottelussa 298 kertaa onnistuen 155 kertaa. Touchdowneja syntyi 16 kappaletta ja syötönkatkoiksi pallot päätyivät 12 kertaa. Yhteensä jaardeja kirjattiin nuoren miehen saldoksi 2262. Juosten Arrambide eteni 207 jaardia tehden siinä sivussa yhdeksän maalia. Kauden 2022 numerot olivat seitsemän pelattua matsia, kahdeksan heitettyä touchdownia ja viisi syötönkatkoa. Kaudella 2021 Arrambide pelasi 10 ottelua, heittäen 2002 jaardia, 17 touchdownia ja 14 interiä.

Huhtikuussa Suomeen saapuva Arrambide kertoo edelleen haaveilevansa ammattilaissopimuksesta NFL- tai CFL-kentille haluten kuitenkin ennen sitä menestyä ensi kaudella Crocodilesin väreissä.

Vapaa-ajallaan Arrambide lukee päivittäin Raamattua ja kirjoittaa. Hän pitää kalastamisesta, musiikista ja tsekkailee YouTubesta vanhoja jefumatseja tai otteluiden kohokohtia.

Fysioterapeutin hommiin kouluttautunut pelimies tykkää ravuista, kaikenlaisesta musiikista, paitsi kirkuvasta heavysta ja ESPN:n ohjelmista.