Seth Zins palaa puolustuksen linjaan

15.12.2022, 16:54

Crocodilesin taustajoukot jatkavat erinomaista rekrytointityötään ja tarjoilivat vesipetoperheelle iloisia uutisia kertoessaan puolustuksen linjan Seth Zinsin palaavan joukkueeseen myös kaudelle 2023.

Zins tuli joukkueeseen viime kaudella korvaten alkuperäisessä suunnitelmassa olleen JT Graydonin, joka jäi pois työesteiden vuoksi.

Oli todellakin onni onnettomuudessa, että Crocodiles sai järkälemäisen Zinsin mukaan linjaansa. Kentällä varsinainen peto pelimieheksi on kentän ulkopuolella jotain aivan muuta. Pehmeällä äänellä puhuva linjamies tuli loppukesästä tunnetuksi myös mustikoiden poimimisestaan. Toisaalta, Minnesotasta kotoisin olevalle 25-vuotiaalle pelimiehelle luonto ei ole vieras käsite.

Yliopistouransa Zins aloitti Central Lakes Junior Collegessa ja jatkoi kahden kauden jälkeen NCAA:n II divisioonan Bemidji Statessa. Vuonna 2019 hän pelasi yliopistouransa huipennukseksi Miami All-Star Bowlissa.

Viime kauden Vaahteraliigan pelikentillä Zins oli mukana lähes jokaisessa Crocodilesin kauden ottelussa. Runkosarjassa hänelle kirjattiin 24 soolotaklausta ja 19 avustusta, eli yhteensä 33,5 taklausta. Lisäksi Zins säkitti neljä kertaa aiheuttaen siinä sivussa 40 miinusjaardia. Taklauksista peräti 10 oli ns. TFL (tackle for loss), eli pallonkantajan taklauksia aloituslinjan takana. Näillä vastustajat ottivat takapakkia 55 jaardia.

Zins loisti Crocodilesin puolustuksessa, mutta miehen atleettisuus ja monipuolisuus tarjosivat mahdollisuuden ottaa paikan ajoittain myös hyökkäyksen linjassa.

Seuraväki ottaa ilolla vastaan uusimman jatkosopimuksen ja toivottaa Sethin tervetulleeksi takaisin Seinäjoelle kaudelle 2023.