Sentteri Antti Rinta-aho valmiina Crocojen hyökkäyslinjaan

08.02.2021, 19:03

Crocodilesin kotimaisten hyökkäyslinjapelaajien rintama vahvistuu, kun Antti Rinta-aho on allekirjoittanut pelaajasopimuksen ja aloittaa kuudennen kauden vihreässä paidassa.

– Kuudes kausi amerikkalaista jalkapalloa alkaa, ja mukava päästä ainakin yksi kausi vielä pelaamaan, 26-vuotias Rinta-aho toteaa tyytyväisenä Crocojen kauden 2021 ensimmäisen pelaajaleirityksen jälkeen.
Crocodilesin miesten edustusjoukkue kokoontui yhteisleiritykseen helmikuun ensimmäisenä lauantaina Bullerintien monitoimihallille Seinäjoella.
– Olihan se mukava päästä ottamaan hyökkäyksen linjan kanssa juttuja, olinkin tätä kypärien kolistelua jo kaivannut syksyn välieräpelin jälkeen. Leirin tunnelma oli erittäin jees, kaikki olivat innolla tekemässä kontaktitreenejä, Rinta-aho sanoo.
Sentterin pelipaikka on haastava ja keskeinen osa hyökkäyksen linjapelaamista, sillä sentteri kutsuu hyökkäyksen linjan blokkikuviot ennen pelin liikkeelle lähtöä, antaa aloitussyötön pelinrakentajan käskystä ja blokkaa välittömästi vastustajia annetun pelikutsun mukaan.
– Sentterin pitää tuntea pelinrakentaja hyvin, ja pelinrakentajan pitää luottaa, että pallo tulee niin kuin on sovittu. Yhteistyö sentterin ja pelinrakentajan välillä on tärkeää, Rinta-aho kertoo.
Sentterin taaksepäin jalkojen välistä antama snäppi eli pallon peliin laittaminen, on kokeneelle sentterille pitkälti automaatio.
– Enemmän pitää miettiä sitä blokkaamista, snäpissä on loppujen lopuksi kyse käden taaksepäin heilautuksesta, ei sen kummemmasta.​

Antti Rinta-aho tuo vankkaa kokemusta ja väkivahvaa olemusta Crocodilesin hyökkäyksen linjan keskelle. Kuva: Timo Aalto

Takana onnistunut talvileiritys

Päävalmentaja Samu Jupon on helppo hymyillä Crocojen onnistuneen talvileirityksen jälkeen. Edarin pelaajilla oli leirillä tekemisen meininki, mutta samalla ilmassa oli hyvä pilke silmäkulmassa.
– Leiri meni todella hyvin. Leirillä oli todella positiivinen fiilis, saimme hyvän aloituksen kaudelle 2021, Juppo toteaa.
Lauantain leirillä oli kaksi osaa, aamupäivän ja iltapäivän harjoitukset kentällä täysissä pelivarusteissa, ja harjoitusten välillä opiskeltiin luokkatilassa. Helmikuun leiri oli kauden 2021 ensimmäinen leiritys, ja paikalla olivat lähes kaikki Crocodilesin tämän hetken edustusjoukkueen pelaajat, ympäri Suomen.
– Kyllä meillä oli kaiken kaikkiaan se 35 pelaajaa leirillä.
Aamupäivän harjoitusten painopiste oli juoksupeleissä, iltapäivällä painopiste oli heittopeleissä.
– Leirillä pääsimme tekemään pelinomaisia harjoitteita.
Juppo kehuu keskushyökkääjä Christian Powellin otteita, jotka ovat talven mittaan kehittyneet valmentaja Mikko Rissasen ohjauksessa.
Ville Nevalainen on jälleen päässyt valmentamaan ja työstämään eteenpäin hyökkäyksen linjaa. Puolustuksen linjaan on saatu uusia pelaajia, ja valmentaja Janne Pisto on tehnyt heidän kanssaan hyvää työtä. Paluumuuttaja Philip Zacok on saapunut vahvistamaan puolustuksen linjaa USA:n yliopistokentiltä.
– Selvästikin jotain on hänelle Yhdysvalloissa tapahtunut, Juppo naurahtaa.
Edustuksen seuraava leiritys on maaliskuun alussa, ja kauden 2021 pelinrakentajan odotetaan saapuvan Crocojen huhtikuun leiritykseen Seinäjoelle.

Teksti: Crocodiles-media