Seinäjoen Maila-Jussit ja Crocodiles yhteistyöhön

16.07.2020, 11:48

Kahden perinteikkään seinäjokelaisen urheiluseuran pääsarjajoukkueet aloittavat yhteistyön, jossa kokeillaan yhdessä uusia markkinointikeinoja.

Maila-Jussien myyntipäällikkö Mikko Vatanen ja seuratyöntekijä Jarmo Ania sekä Crocodilesin Jari Jalava kannustavat omia joukkojaan siirtymään katsomo- ja lajiaidan toiselle puolelle.

Yhteistyön ensimmäinen askel on yhteinen edullinen ottelulippu naisten Superpesiksen ja miesten Vaahteraliigaotteluun. Seinäjoen Maila-Jussit kohtaa perjantaina elokuun 21. päivä Kotijoukkue Areenalla Mynämäen Vesattaret, ja lauantaina 22. elokuuta miesten Vaahteraliigassa mitellään Crocodilesin ja Kuopio Steelersin välistä ottelua Keskusurheilukentällä.

– Otteluihin on yhteislippu, ja pelaajat hoitavat etukäteen yhdessä markkinointia, Crocodilesin puheenjohtaja Jari Jalava kertoo.

Jalava painottaa, että seinäjokelaisten urheiluseurojen on tehtävä yhteistyötä, ja samalla taistellaan yhdessä muita suomalaisia urheilukaupunkeja vastaan. 

Seinäjoen Maila-Jussien myyntipäällikkö Mikko Vatanen toteaa, että yhteinen lippu kahteen peliin on helppo ja konkreettinen tapa aloittaa yhteistyö seurojen välillä.

– Ottelut sattuivat peräkkäisille päiville. Näen, että meillä käy seuroina eri porukkaa peleissä, emme kilpaile samoista katsojista. Idea on puhaltaa yhteen hiileen, pitäisi saada pesäpallo-otteluihin ja amerikkalaisen jalkapallon otteluihin uutta väkeä, ja tukea toisiamme, Vatanen sanoo.

Pelaajat katukuvaan ja kauppoihin

Seinäjoen Maila-Jussien naiset ja Crocodilesin miehet jalkautuvat näyttävästi Seinäjoen katukuvaan ja kauppoihin tekemään yhteismarkkinointia ja lippumyyntiä elokuun peleihin. 

– Ajatus on tuoda Crocodilesin pelaajia kutsuvieraana meidän peleihin esittäytymään, ja samalla he voivat kertoa pesäpalloväelle puoliajalla siitä, että millainen laji jenkkifutis on, ja sitten myös toisin päin, Mikko Vatanen kertoo.

Seinäjoen Maila-Jusseissa ja Crocodilesissa pelataan Suomen pääsarjatasolla ja molemmat seurat ovat omassa lajissaan maamme suurimpiin kuuluvia nuorisoseuroja. 

Pesäpallossa ja amerikkalaisessa jalkapallossa kiinnitetään nykyisin huomiota kiinnostavaan ottelutapahtumaan, yleisölle halutaan tarjota muutakin viihdykettä kentällä tapahtuvan ottelun lisäksi. 

– Kyllä me kilpailemme perheiden ja ihmisten vapaa-ajasta, emme toisten lajien kanssa katsojista, Vatanen sanoo.

Olennaista on kuitenkin se, että oma seura menestyy ja tekee kentällä onnistuneita suorituksia, ja siinä kotiyleisön tuki on merkittävässä roolissa. 

– Lipunmyyntikampanja on yhteistyön ensimmäinen askel, ja suunnitteilla on erilaisia julkisuus- ja hyväntekeväisyystempauksia, Jalava lisää.