Ruotsista ruista linjoihin

31.10.2023, 10:36

Crocodiles on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen Ruotsin maajoukkueessa pelaavan Isak Bergin kanssa. Berg siirtyy Seinäjoelle Carlstad Crusadersin joukkueesta. Tammikuussa 23 vuotta täyttävä 196 cm/137 kg Karlstadissa syntynyt linjamies pystyy pelaamaan niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

Näillä näkymin Berg liittyy joukkueeseen huhti-toukokuun vaihteessa, mutta nuorukainen on jo tehnyt hiukan taustatyötä.

– Olen käynyt pari kertaa Suomessa ja pidän todellakin Suomesta. Suomella ja Ruotsilla on paljon yhtäläisyyksiä, mutta luonnollisesti erojakin löytyy. Olen jutellut Crocodilesissa pelanneiden pelaajien kanssa ja ymmärtänyt, että koko yhteisö on valtavan hienolla tavalla seuran takana. Myös kaupunki on tukenut seuraa upeasti, kertoo Berg.

– Juuri se, että kaupunkia myöten kaikki tukevat seuraa tekee Crocodilesin kiinnostavaksi seuraksi. Kaupunki ei ehkä ole kaikkein suurimpia, mutta tunnelma on loistava, kehuu Berg.

Jenkkifutiksen Berg aloitti 2011 yksin ruohokentällä ja tähän liittyen löytyykin hauska tarina.

– Siellä olin yksin ja ainoana, joka halusi aloittaa jenkkifutiksen. Crusadersilla oli kuitenkin selkeät suunnitelmat aloittaa peewee/U13 –joukkue ja siitä se sitten lähti, naurahtaa Vaahteraliigaakin hiukan seurannut pelimies, joka ei urallaan ole koskaan pelannut muualla kuin kotikaupungissaan.

Pari kautta Crocodilesia edustanut Oscar Strömstedt on myös auliisti jakanut tietojaan niin Suomesta kuin seurastakin.

– Hänellä oli pelkkää hyvää sanottavanaan kaikesta. Yksi asia tuli selväksi. Kahden edellisen kauden pettymystä lähdetään pyyhkimään pois ihan tosissaan, vakuuttaa Berg.

Tällä hetkellä Berg työskentelee kuntosalilla, joten suuri osa siitä ajasta, mikä ei mene jenkkifutiksen parissa, kuluu treenatessa ja perheen kanssa.