Poikkeuksellisen mukava Stadin matka

19.05.2023, 22:58

Roosters v Crocodiles 14-21 (0-0)

Kuten taisi tulla otteluennakossakin mainittua, Suomalaisen pyöräilyn Mekka, stadion jolla sekä Roosters että Wolverines joutuvat harrastamaan amerikkalaista jalkapalloa, on aika harvoin ollut Crocodilesille mieluisa vierailukohde.

Liian usein matka Käpylän kaupunginosaan on muodostunut silkaksi turistikokemukseksi. Tänään ei näin suinkaan käynyt. Kentällä nähtiin kelpo tavoin taisteleva vesipetolauma kahden hiukan eri tavoin nollakerhoon päätyneen joukkueen välienselvittelyssä.

Ensimmäinen puoliaika oli kovin harvinaislaatuinen. Kumpikaan joukkue ei saanut hyökkäystään rullaamaan erityisen vahvasti. Hiukan liioitellen voisi jopa sanoa, että kotijoukkue Roostersin hyökkäys eteni ainoastaan vieraiden rangaistuksilla. Nyt voidaankin kysyä, että pelaako Crocodiles oikeasti jotenkin poikkeuksellisen rangaistusherkkää peliä? Mitä tilanteelle on tehtävissä? Onko tilanteelle mitään tehtävissä? Sitä eittämättä pohditaan ahkerasti tulevalla viikolla ennen Kuopion reissua.

Toisella puoliajalla mainiolla pelituulella olleen jenkkivahvistus Seth Zinsin johtama puolustus aiheutti Roostersin hyökkäykselle pallonmenetyksen ja tuosta seuranneen hyökkäysvuoronsa Crocodiles käytti tehokkaasti Christian Powelin heitettyä ottelun ensimmäisen maalin Kasper Harjun näppeihin.

Ottelu näytti kääntyvän missatun lisäpisteen takia kotijoukkueelle, joka meni ottelussa 14-13 -johtoon. Vesipetojen perhe on siitä erikoista rotua, ettei se luovuta. Ei vaikka tilanne vaikuttaisi rahtusen nihkeältä. Nyt vaikutti.

Ville Ollonqvist nappasi kivasti heittojaardeja ja toi vieraat vielä otolliseen asemaan, kun pelikellossa taisi olla alle kaksi minuuttia. On viheliäistä taktista kypsyyttä tehdä pisteitä sen verran lopussa, että vastustajalle ei jää paljon aikaa. Blah, eihän kukaan halua liian viime tippaan pisteitä tehdä.

Tällä kertaa onnistuttiin hankkiutumaan uudelleen johtoon Janne Särkelän kauden kolmannella touchdownilla ja Ville Ollonqvistin kahden pisteen lisäpistesuorituksella.

Toki vielä saatiin vetää raikasta kevätilmaa keuhkoihin aika syvään, sillä kaksi touchdownia juossut Roostersin pelinrakentaja Dimitrios Sinodinos johdatti joukkonsa vielä 20 jaardin sisäpuolelle Crocodilesin päätyyn. Kun kellossa oli alle sekunti, Sinodinos heitti viimeisen kerran kohteena Santtu Vehkomäki. Thomas Anessiadiksen käsi ilmestyi kuitenkin oikeaan aikaan pallon tielle ja voitonjuhlat alkoivat vierasjoukkueen leirissä.

Kaksi voittoa kentällä, yksi sarjataulukossa. Siinä on Crocodilesin saldo tällä hetkellä. Roosters, joka povattiin sarjan suurimmaksi suosikiksi on puolestaan hävinnyt molemmat kotiottelunsa ja jatkaa nollakerholaisena. Se on kuitenkin pommivarmasti optinen harha, jota ei kauan kestä. Tämän voi ottaa talteen, Roosters on runkosarjan loppuessa neljän sakissa.