Päävalmentajan kuulumisia

05.02.2021, 10:06

Päävalmentaja Samu Juppo: Vuosi on vaihtunut ja Joukkue on palannut lajiharjoitusten pariin, syksyn harjoitukset meni lähinnä Christian Powellin vetämien fysiikka/liikkuvuustreenien kanssa, mitkäs fiilikset jäi tuosta?

Erittäin hyvät fiilikset, useat pelaajat ovat kiitelleet treenien monipuolisuutta, sekä kokonaan uudenlaista näkemystä talviharjoittelusta, pelaajia seuratessa osalla liike tuntuu parantuneen selvästi.

Myös valmennustiimille CP.n harjoitusvastuu on tuonut kaivatun lepohetken, sillä Vaikka viime kaudella pelattiin vain puolikas sarja, niin kaikille mukana olleille seuratoimijoille kausi oli raskas, muuttuvia tekijöitä oli jatkuvasti ja elettiin ns. ”löysässä hirressä”, varmuutta kauden loppuun asti pelaamisesta ei ollut.

Nyt on akut ladattu täyteen, kun päästään takaisin lajiharjoitteluun kiinni.

Kuinkas harjoittelun kanssa jatketaan?

Tammikuun puolella otettiin lajiharjoitukset käyttöön, harjoitusrinkiin kuuluu edustus, u20 ja u17 joukkueiden pelaajat.

Pääpaino tällä hetkellä perustekniikoissa, pelin lukemisessa ja liikkuvuudessa, joukkueharjoituksia on kolme kertaa viikossa, tiistaisin 50/50 laji/liikkuvuus, torstaisin liikkuvuus ja lauantaisin laji.

Helmikuussa mukaan tulevat leirit ja lajin osuus kasvaa, viimeistään maaliskuun alussa on pelinrakentajan tarkoitus olla harjoituksissa mukana, jolloin alkaa teami osuus.

Onko pelaajarintamalta mitään uutta tiedotettavaa?
Itse pelaajien rekrytointi jakaantuu kotimaisten osalta Ari Havulehdolle ja ulkomaalaisten osalta Henri Kotasen johtamalle ryhmälle, päätökset tehdään tehdään sitten yhdessä.

Kummallakin sektorilla etsitään vielä pelaajia, ulkomaisten osalta muutaman pelaajan kanssa on jo sopimus ja niitä aletaan julkistella, kun mediatiimi herää talviunilta.

Jenkkipelaajan kohdalla yksi sopimus on allekirjoitusta vailla, mutta odotellaan ensin euroopan sarjojen tilanne pelataanko niitä ollenkaan, helmimuussa varmasti tiedetään enemmän tältä rintamalta.

Euroopassa on tällä hetkellä paljon jenkkejä valmiina ja mikä viime vuodesta opittiin, niin pelaajan tuominen euroopasta on huomattavasti helpompaa ja halvempaa kuin jenkkilästä, viime keväänä yhden pelaajan kohdalla vasta kolmas reissu lentokentälle tuotti tulosta ja kaveri saatiin Suomeen.