Lauantain kohokohtana Botnia Bowl

06.07.2018, 20:22

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan kierrosta värittää mielenkiintoinen paikallisottelu Seinäjoki Crocodilesin ja Wasa Royalsin välillä. Botnia Bowliksi ristityn kamppailun lähtökohta on tietenkin se, että vaasalaiset tulevat kamppailuun suosikkina. Heillä tässä pelissä on ainoastaan hävittävää, sillä Crocodilesin kausi on ollut mollivoittoinen ja voitoton. Tähän saakka.

Viime kaudella Royals eteni aina Vaahteramaljaan saakka, mutta sitten tuli vastaan Crocodilesillekin tuttu este, Helsinki Roosters. Nyt ei kuitenkaan taida olla jalkeilla ihan samantasoinen joukkue kuin viime vuonna ja puheetkin ovat olleet aika lailla maltillisempia Vaasan suunnasta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö vastaan tulisi todella hyvä joukkue erittäin mobiilin pelinrakentajan, Isaac Fisherin, johdolla.

Kotijoukkue on parantanut peliään vähä vähältä viikosta toiseen. Kuopio Steelers oli jo sillassa, mutta viimeinen niskalaukaus jäi siinä kamppailussa vajaaksi ja 18 sekuntia kellossa ei ollut aivan tarpeeksi ottelun kääntämiseksi. Jos joku sanoo, että tuo kamppailu oli tylsä, niin silloin kyseinen katsoja ei jännittävää ole koskaan nähnytkään.

Tietenkin kotijoukkueen leirissä jäi kaivelemaan se, että pelissä taivuttiin hienosta kiristä huolimatta tappioon, mutta samaan aikaan tuo kamppailu pisti varmasti nyt vieraaksi saapuvan paikallisvastustajan ainakin hiukan pohtimaan sitä, miten pysäyttää kotijoukkueen Jonathan Bakerin ja Christian Powellin johtama hyökkäys.

Toisaalta kotijoukkueen puolustuksen on pystyttävä parantamaan omaa tekemistään ja sitä on kyettävä parantamaan paljon. Ei nyt vastassa tietenkään mikään Roosters ole, mutta ei silti voi antaa 40 pistettä ja kuvitella voittavansa ottelua.

Lähtökohtaisesti siis vaasalaisten juoksupeli on tukittava ja sen jälkeen on huolehdittava siitä, että kun heittoja alkaa tulla, niitä on osattava puolustaa oikealla tavalla ja oikeaan aikaan.

Yksi tärkeä elementti ottelussa on rangaistukset. Kotijoukkueen on oikeasti nyt pystyttävä karsimaan väärät aloitukset pois. Jonathan Bakerille on pystyttävä antamaan mahdollisuus lähteä liikkeelle sillä tavoin, että edettävää on se 10 jaardia, eikä miltie poikkeuksetta 15-20 jaardia ensimmäisellä yrityksellä. On varmaa, että tähän on myös keskitytty viikon treeneissä.

Amerikkalainen jalkapallohan aloitettiin niin Seinäjoella kuin Vaasassakin suurinpiirtein samoihin aikoihin. Eroa on siinä, että vaasalaiset ovat pelanneet Vaahteraliigaa vain neljä kautta ennen tätä vuotta. Crocodiles, no, on pelannut Vaahteraliigaa jo aika kauan. Mitaleita Vaasaan on tullut yksi, tuo viime kauden hopea. Seinäjoelle niitä on tullut, noh, melko paljon enemmän.

Hienoa tässä koko jutussa on se, että paikjallispelit sytyttävät niin kentällä kuin katsomossakin. Eihän mikään oikeasti ole parempaa kuin kunnon paikallismatsin tunne. Sitä kannattaa lähteä aistimaan huomenna lauantaina Seinäjoen Keskuskentälle. Matsihan alkaa klo 18.30 ja sitä voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta, ellei viitsi vaivautua nauttimaan jefutunnelmasta paikan päällä.

Lauantaina Crocodiles haluaa ojentaa auttavaa tassua myös paikallisen Eppuleiden suuntaan, eli yritetään jeesata syöpälapsia ja heidän perheitään. Matsissa on mahdollisuus tukea osallistumalla keräykseen ja ihan vilpittömästi toivommekin, että jokainen paikallaolija ojentaa kättään tähän tarkoitukseen!