Kolmas peräkkäinen tappio

09.06.2018, 20:39

Crocodilesin kausi Vaahteraliigassa ei todellakaan ole alkanut suotuisien tähtien alla. Kauden kolmas ottelu, samalla myös kauden kolmas vierasottelu, toi kauden kolmannen tappion. Porvoon Butchers oli kotikentällään liian vahva kaataen vesipedot katolleen lukemin 38-13 (17-6).

Ottelun ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Crocodiles tarjoili kikkapelin, joka suunnattiin kohti ensimmäistä kertaa Vaahteraliigassa pelannutta nuorta toisen polven debytanttia, Joel Särkelää. Tuli mieleen yhdenlainen dejavu-ilmiö kauden ensimmäisestä matsista Tampereella. Siellä haettiin pommilla Anthony Brooksia. Ei onnistunut ja nokkaan tuli kun päät painuivat.

Vaikka Butchers pystyikin vastaamaan heti pistesuorituksella, jäi sekin kolmeen pisteeseen. Näissä numeroissa mentiinkin toiselle neljännekselle. Silloin karkuun pääsi ottelussa Crocodilesin yli monin kohdin juossut keskushyökkääjä Derian Hall tehden ensimmäisen kolmesta touchdownistaan.

Lisää suolaa haavoihin tuli kun ex-krokotiili, Roman Runner, viimeisteli Janne Lehtisen heitosta 42 jaardin TD:n. Numerot olivat jo 17-0. Ennen taukoa saatiin kuitenkin pieni piristysruiske. Pelinrakentaja Ben Wilkerson löysi 11 jaardin heitollaan Miikka Kaunismäen maalialueella ja näin TD:n jälkeen tauolle mentiin lukemissa 17-6.

Kolmas neljännes ratkaisi pelin lopullisesti. Hall juoksi peräti 42 jaardin siivun maaliin saakka, Niko Pennanen aiheutti safetyn ja Joni-Petteri Malka kengitti sisään SE-numeroilla kolmen pisteen kenttämaalin. Lukemat olivat jo 31-6.

Vaikka jo viime kaudella loistanut Anthony Brooks onnistuikin komeastui pitkässä heittopelissä Ben Wilkersonilta, iski Butcher takaisin saman tien Hallin toimesta.

Vaikka palloa 23 kertaa kantanut Christian Powell jäi ilman pisteitä, raatoi keskushyökkääjä tälläkin kertaa kuin työjuhta. Jaardeja kertyi tilille 118. Se on melko kova lukema tappiollisessa pelissä, missä hyökkäys ei isommin päässyt juhlimaan.

Suurimmat ongelmat Crocodilesilla ovat edelleen hyökkäyksessä. Vaikka väläyksittäin nähdään hienoja suorituksia, lähtee koko homma kuitenkin linjan kemiasta, työstä ja toiminnasta. No, ainakin jos on uskominen linjavalmentaja Janne Pistoa.

– Aivan liikaa sähläämistä ja soheltamista. Kyllä me eteenpäin olimme menneet edellisiin peleihin verrattuna, mutta se nyt vaan ei piisannut. Koko homma lähtee linjasta. Blokkaaminen on tärkeää. Hyökkäyksen linja tietää kuitenkin sen, että koska lähdetään ja minne mennään. Eikä se nyt riitä, että otetaan yksi kontakti ja jäädään katselemaan, Pisto tuhahti hiukan harmissaankin.

– Meillä on yksi sarjan kovimmista keskushyökkääjistä. Jos me pystyisimme antamaan edes pikkuisen apuja, niin sillin saataisiin uusia yrityksia, saataisiin aikaa puolustukselle, saataisiin maaleja… Paljon on työtä tehtävänä, mutta ei valittaminen auta. Jatketaan harjoituksia, Pisto lisäsi.

Toki tälläkin kertaa oli kentällä onnistujia. J-P Ristolainen oli Jaska Värisen tavoin yksi heistä. Ristolainen pelasi kahteen suuntaan ja lopuksi vielä stunttasi sentterinä Jonathon Moorehousen lennettyä ottelusta ulos. Värinen puolestaan taklasi puolustuksessa vahvasti. Samoin teki ranskalainen Maxime DeFalcis, joka on ehdottomasti erinomainen vahvistus joukkueelle.