Kärkipaikka pysyy vesipedoilla

04.06.2023, 22:22

Erittäin kapealla materiaalilla matkassa olleiden teurastajien työkalut tylsyivät pahemman kerran melkoiseen vauhtiin päässeen Crocodilesin kynsissä tänään Wirokit Stadionilla. Silti porvoolaisten asenne ja taistelutahto olivat mallikkaita iltapäivän ottelussa

Jos tuon miltei fossiilisen eläimen vauhti maalla onkin vain 28-35 km tunnissa, nyt mentiin kyllä hiukan vikkelämmin. Tai no, siltä se ainakin ajoittain tuntui. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle tulevien sukupolvien muisteltavaksi numeroin 31-6 (17-0).

Toisaalta peli kyllä alkoi ihan mukiinmenevästi, mutta siinä kohtaa kun peli oli 24-0, tuli kotijoukkueelle ymmärrettäväkin hyvänolontunne jonka myötä sitkeän vastuksen tarjonnut Butchers osoitti, ettei siihen kannata missään tapauksessa suhtautua kepeästi. Jos niin erehtyy tekemään, sen saa tuta nahoissaan.
Numerot ottelun jälkeen digitaalisella tulostaululla imartelivat kotijoukkuetta. Pelillisesti ei oltu parhaimmillaan. Silti joukkue otti neljännen peräkkäisen voittonsa vihreällä veralla. Samalla joukkue nousi takaisin sarjan kärkipaikalle.

Vaikka lukemat olivat selvät, saattoi kentän laidalla aistia sen, ettei päävalmentaja Keary Iarussikaan ihan riemusta kiljunut. Toisaalta faktaa on se, että lähes aina ahne saa enemmän. Myös se on faktaa, että tilanne on erinomainen jos hiukan huonommallakin pelaamisella pystyy poimimaan pisteitä Vaahteraliigassa.
Sanokoot nimettömät huutelijat ihan mitä tahansa, tämän kauden Vaahteraliiga on mielenkiintoisempi kuin hetkeen. Ennen viime kauden alkua samaiset povaajat vetivät omista Tarot –korteistaan analyysejä siitä, miten Crocodiles ei ole edes potentiaalinen säilyjä. Tänä vuonna on tarjottu viime kauden vahvan esityksen jälkeen jo ties mitä.
Ennakoinnit sikseen, pelit pelataan kentällä. Sen osoitti myös erittäin vahvasti ilman Micky Kyeitä, Niko Pennasta ja juuri ennen viikonloppua kotiin lähetettyä jenkkivahvistus Bikembe Kerarneytä pelannut Butchers.

Saattaa hyvinkin olla, että perusesityksellä irronnut voitto oli ihan positiivinen suoritus, mutta kolmen todella vahvan esityksen jälkeen pelistä jäi jollakin tavalla hiukan mollivoittoinen vaikutus. Onneksi se katosi nopeasti. Ihan yhtä nopeasti kuin pilvet Wirokit Stadionin yltä juuri ennen matsia.
Pelissä nähtiin paljon hienouksia, jonkin verran virheitä ja jännitystä. Joka tapauksessa peli oli laadukas Vaahteraliigan ottelu.
Matsin suurimpiin sankareihin kuului kaksi syötönkatkoa poiminut kotijoukkueen Eric Irvin, joka palautti toisen intereistään pohjiin asti. Ville Ollonqvistin pari upeaa suoritusta jäivät mieleen. Puolustuksesta Irvinin lisäksi Aatu Tuokko oli silkkaa silkkiä.

Jos Janne Särkelälle viime kauden vierailu Porvooseen oli melkoista Via Dolorosaa, puolustusvelvollisuutensa kertausharjoituksissa viime viikonloppuna hoitanut laitahyökkääjä oli tänään elementissään napsien yhden maalin, vajaat 50 jaardia, yhden kenttäpotkumaalin ja kaikki potentiaaliset lisäpistepotkuista tulleet pinnat.
Mielenkiintoista dataa ottelusta on myös se, että taas kerran Crocodiles hävisi etenemiskilpailun, eli kokonaisjaardit. Taas kerran voittava Crocodiles –joukkue hävisi myös rangaistusjaardit. On se jännä juttu. Ilmeisesti Crocodilesin pelaaminen on niin kriminaalia. Mene ja tiedä.

Kotijoukkueen pelinrakentaja Zach Whitehead oli erinomainen. Kuuppa viskoi siannahkasoikiota yli 80 % teholla ja kahden TD:n verran omille pelaajille. Ei ollenkaan pöllömpää.
Toisaalta, kolme ensimmäistä ottelua ilman ainuttakaan pallonmenetystä pelannut Crocodiles –hyökkäys hukkasi nyt pelivälineen hallinnan kertaalleen vierasjoukkueelle. Vastaavasti joukkue poimi itse kaksi kertaa pallon vierailta. Saldo on ihan kelvollinen +5 tälle kaudelle tässä kategoriassa.
Porvoon debytanttipäävalmentaja Lasse Voipion soturin olivat nyt ylivoimaisen tehtävän edessä, mutta siellä ei luovutettu, eikä sorruttu hölmöyksiin. Hattu päästä vierasjoukkueelle.

Tilastot sikseen, pinnat jäivät Seinäjoelle ja joukkue on sarjan kärjessä. Siellä kuulkaas viihtyy ihan kivasti. Silti kannattaa pitää mielessä, että sarjaa on takana vasta kolmasosa.