Kannattaisi pelata loppuun asti

12.06.2023, 18:29

Crusaders v Crocodiles 34-42 (7-28)


Melko harvoin riittää, että pelaa noin kolme neljännestä ottelusta. Nyt se nippa nappa riitti, kun Crocodiles vieraili hellepäivänä Lohjalla Ojamon kentällä. Olosuhteet olivat säätilan puolesta todella helteiset, kenttä oli erinomainen uusi tekonurmi, mutta esimerkiksi äänentoistoa ei ollut lainkaan, mikä on aika outoa Vaahteraliigassa.

No, nuo olivat vain asioita, joilla oli niukasti merkitystä pelilliseen tekemiseen. Tekeminen kentällä oli lähes esimerkillisen loistavaa miltei kolmen neljänneksen ajan. Sen jälkeen tehtiin enemmän virheitä viimeisten 1½ neljänneksen aikana kuin neljässä edellisessä ottelussa yhteensä.

Ottelun jälkeen ei tosiaankaan nähty kentällä juhlivaa voittajajoukkuetta, vaan melkoisen mollivoittoinen ryhmä, joka kuunteli aiheellisen ripityksen valmennukseltaan.

Loistava startti

Crocodiles sai otteluun loistavan startin kun hyökkäävänä osapuolena aloittanut Crusaders lähti sijaispelinrakentajansa RJ Longin johdolla tarjoamaan heti heittoa syvään. Se tarttui kuitenkin välittömästi kauden neljännen syötönkatkonsa poimineen Eric Irvinin sormiin. Siitä lähtenyt drive jatku 52 jaardia ja seitsemän yritystä maaliin saakka, jonne pallon kuljetti Christian Powell.

Toisella neljänneksellä Kotijoukkue tuli tasoihin, mutta aivan huikeassa vireessä ollut Christian Powell juoksi vieraat uudelleen johtoon 44 jaardin siivullaan. Ei riittänyt sekään Powellille, vaan vielä ennen puoliaikaa mies juoksi ottelun kolmannen TD:nsä kahdeksan jaardin juoksulla.

Janne Särkelä vahvisti vierasjoukkueen tilannetta nappaamalla kiinni Zach Whiteheadin 12 jaardin heiton ja tauolle lähdettiin 28-7 numeroin.

Kolmas alkoi hyvin

Vielä ottelun kolmaskin neljännes alkoi vieraiden osalta hyvin. Ensin Ville Ollonqvist otti vastaan kotijoukkueen avauspotkun palauttaen sen 90 jaardin komealla juoksulla pohjiin asti. Miehen ensimmäinen palautuksesta tehty maali hänen omien sanojensa mukaan.

Homma jatkui myötätuulessa alamäkeen kun Eric Irvin jälleen kerran blokkasi lentopotkun poimien pallon ja palauttaen sen maaliin saakka 23 jaardisella palautuksella. Oltiin numeroissa 42-7 ja näytti siltä, että vesipedot cruisailevat surffauslaudalla murskanumeroihin.

No, ei sitten ihan.

Ensin Zach Whitehead heitti kauden ensimmäisen syötönkatkonsa, jonka Ben Hellett palautti pohjiin ja seuraavaksi Rune Nilsen rähmäsi pelivälineen Curtis Slaterille, joka juoksi 26 jaardia maaliin saakka. Hupsista ja noin vain oltiin numeroissa 42-21.

Eikä aikaakaan kun Ben Hellett nappasi kiinni RJ Longin 42 jaardisen heittopelin. Nuora alkoi kiristyä tiukemmalle. Ja kiristyi edelleen, sillä Whiteheadin toisen syötönkatkon jälkeen kotijoukkue vyöryi edelleen pelottavan tehokkaasti. RJ Long heitti päivän kolmannen maalinsa kun kellossa oli aikaa jäljellä yli seitsemän minuuttia.

Crocodilesin laidalla oli aikamoinen nippu kohtuullisen kiukkuisia, harmistuneita ja tuskastuneita pelaajia puhumattakaan valmentajista.

Aatu Tuokko poimi onneksi RJ Longin heiton näppeihinsä kun kellossa oli jäljellä 3:01. Se oli aikamoinen tappoisku ristiretkeläisten sydämiin. Vielä kun Christian Powell punnersi uudet yritykset, ratkesi peli sitten lopulta siihen.

Ei ollut kaunista, ei todellakaan. Voitto on kuitenkin voitto. Crocodiles on nyt kentällä voittanut kaikki viisi peliään. Seuraavaksi homma jatkuu alkavan viikon perjantaina kotiottelulla Helsinki Wolverinesia vastaan Wirokit Stadionilla.