Juuri sen verran parempia

07.07.2023, 23:18

Crocodiles v United Newland Crusaders 38-35 (21-7)


Vasta nyt pitkältä kolmen viikon tauolta pelihommiin palannut kotijoukkue Crocodiles otti kauden seitsemännen voittonsa viheriöllä. Ei se todellakaan helpolla tullut, sillä lohjalainen United Newland Crusaders oli ensimmäinen joukkue, joka pisti vesipedot todella tiukalle. Eikä pelkästään tiukalle, vaan suorastaan ahtaalle.

Lopulta kotijoukkue pystyi kuitenkin pitämään ensimmäisellä puoliajalla hankkimansa johdon. Voiton arkkitehteihin kuului ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu Christian Powell, joka voitti juoksukilpailussa peräti neljä touchdownia taitureineen Seth Rowlandin jaardilla 213-212.

Kelpo jälkeä tekivät myös Ville Ollonqvist ja Zach Whitehead miltei 40 pistettä takoneesta hyökkäyksestä kaksi touchdownia kopanneen Janne Särkelän lisäksi.

Puolustuksen ykkösnimiä olivat takakentän Aatu Tuokko, Eric Irvin, tukimiehistä Juhani Koivumäki ja linjasta Seth Zins. Ilahduttavaa oli se, että puolustus säkitti pelinrakentajan peräti kolme kertaa tässä kamppailussa.

Kokonaisuutena ottelu oli yhtä suurta henkistä ja fyysistä vuoristorataa. Ottelu oli taatusti kaikkien niiden yli 520 katsojan mieleen, jotka paikalle olivat saapuneet. Jännitystä matsista ei todellakaan puuttunut ja ensimmäiset elementit siitä nähtiin heti ensimmäisillä hyökkäysvuoroilla.

Ensin Crocodiles lähetti lyhyen aloituspotkun ja heti perään vieraiden uusi pelinrakentaja Raleig Yeldell viskasi pallon Aatu Tuokon hyppysiin syötönkatkoksi. Omalla vuorollaan Christian Powell ei erehtynyt vaan juoksi touchdownin. Powellin illan toinen TD oli miehelle jo 90. Vaahteraliigassa, eli kaikkien aikojen kärki lähestyy hyvää kyytiä.

Erinomaisesti valmennettu Crusaders on tällä kaudella ollut pelillisesti todella haastava vastustaja Crocodilesille. Niin nytkin. Vaikka joukkue tuli hiukan rampana peliin, taistelu kentällä oli rajua. Kotijoukkueella oli oikeastaan päinvastainen tilanne, sillä loukkaantuneista kehiin palasivat laitahyökkääjät Kristian Ristilä ja Wiljami Koskela ja alkukauden muista syistä sivussa olleista tukimies Jaska Värinen ja linjamies Anssi Hannelin.

Voitto on voitto. Helpolla se ei kuitenkaan irronnut. Crusadersin ei todellakaan tarvitse hävetä esitystään Wirokit Stadionilla. On mielenkiintoista katsoa, minkä verran lohjalaiset vielä hankkivat uusia pelaajia Euroopasta Andy Veran ja Curtis Slaterin lähdettyä toiseen suuntaan menneellä viikolla.
Crocodilesin syyskierros jatkuu ensi viikonloppuna maakuntamatkailulla itäiselle Uudellemaalle sarjassa kakkosena olevan Porvoo Butchersin vieraaksi. Luvassa on todellinen testi, sillä Butchers on Seinäjoella kärsimänsä tappion jälkeen ottanut voittoja solkenaan.

Myös kaksi seuraavaa peliä pelataan vieraskentillä. Porvoon jälkeen retkeillään Vantaalle pelaamaan raadonsyöjiä, eli Helsinki Wolverinesia vastaan ja sen jälkeen sitten kohdataan kuninkaalliset vieraissa Vaasassa. Käytännössä lienee melko varmaa, että playoffiin saadaan kotietu voittamalla viidestä viimeisestä matsista kolme ottelua. Mieluiten tietenkin useampia. Illan peli kuitenkin näytti sen, että tällä kaudella Vaahteraliigassa ei helppoja pelejä ole.