Jenkkifutiskausi 2020 kunnialla maaliin

07.10.2020, 17:54

Kauden 2020 amerikkalaisen jalkapallon sarjat saatiin lokakuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen vihdoin ja viimein päätökseen. Nyt on aika valmistautua tulevaan vuoteen 2021.
Crocodilesin miesten edustusjoukkue sijoittui tällä kaudelle runkosarjassa neljänneksi, voitettuaan kolme ottelua viidestä runkosarjan ottelusta. Tänä vuonna runkosarjassa kukin joukkue pelasi vain viisi ottelua.

Runkosarjan neljäs sija tiesi Crocoille kauden 2020 Vaahteraliigassa välieräpaikkaa, ja vastustajaksi saatiin runkosarjan ykkönen, Kuopio Steelers.
Välierä miteltiin Savon sydämessä Kuopiossa aina aurinkoisella Väinölänniemen kentällä 5. syyskuuta, ja Vaahteraliigan finaalipaikan välierästä vei Steelers lukemin 35-13. Crocoille historian kirjoihin jäi siten miesten Vaahteraliigan kauden 2020 neljäs sija.
Naisten edustusjoukkue pelasi kuluneella kaudella ykkösdivisioonaa, ja joukkue sijoittui runkosarjassa myös sijalle neljä, joka tiesi välierää Mikkelissä elokuun lopussa. Naisten divarin runkosarjan voitti Mikkeli Bouncers, joka asteli 29. elokuuta Croconaisia vastaan Urpolan tekonurmella Mikkelissä. Bouncers vei välierän lukemin 36-0, ja näin Crocot sijottuivat divarin nelospaikalle.

Juniorit toivat SM-mitaleja

Crocodilesin juniorijoukkueet jatkoivat vahvaa työtään tällä kaudella, ja tuloksena oli kolme SM-mitalia eli yksi hopea ja kaksi pronssia. U17-joukkue pelasi 11 vastaan 11 pelaajan SM-sarjaa yhdistelmäjoukkeella Jyväskylän kanssa. Yhdistelmäjoukkueen nimi oli Dragons, ja se saavutti SM-hopeaa finaalissa Roostersia vastaan ottelussa, joka pelattiin 20. syyskuuta Helsingin Velodromilla. Ottelu päättyi lukemin 28-7 helsinkiläisten voittoon.
U15-ikäluokassa 11 vastaan 11 pelaajan SM-sarjassa Crocodiles sijoittui sekä runkosarjassa että kokonaisuudessa kolmanneksi, ja se tiesi joukkueelle SM-pronssia.
Samaan pronssitulokseen pääsi myös Crocojen U13-joukkue, joka ylsi runkosarjassaan kolmanteen sijaan yhdeksällä pelaajalla yhdeksää pelaajaa vastaan käydyssä SM-sarjassa. U11-joukkue osallistui kahteen turnaukseen, ja he pääsivät maistamaan sekä voiton että tappion tunteesta, mutta ennen kaikkea pelaamisen riemusta.
Vanhimmassa nuorten ikäluokassa U20-nuoret osallistuivat myös kahteen 7 vastaan 7 pelaajan turnaukseen, ja tuloksena oli myös voiton tunnetta ja tappion karvasta kalkkia.

Kokonaisuudessaan lyhyt ja erilainen kausi 2020 oli Crocodilesin amerikkalaisen jalkapallon joukkueille kelvollinen suoritus, ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan uusia kuvioita tuleville vuosille.

Kuva: Timo Aalto