Jatkuvuutta hyökkäyksen linjaan

25.10.2022, 17:54

Ennen kauden alkua hyökkäyksen linjan suorituskyky oli suuri kysymysmerkki, kolme viidestä pelaajasta oli talven aikana siirtynyt puolustuksen linjasta hyökkäyksen puolelle. Kauden mittaan linjan suorittaminen kuitenkin kehittyi sekä yksilö- että ryhmätasolla niin paljon, että lopulta hyökkäyksen linjasta muodostui yksi joukkueen kulmakivistä.

Tuomas Hvitfelt jatkaa Crocodiles paidassa kuudetta kauttaan. Turkulaislähtöinen Hvitfelt pelasi menneellä kaudella poikkeuksellisesti vasemman täkkelin paikalla tutumman guardin paikan sijaan. Hvitfelt oli mukana Suomen EM-karsinta joukkueessa aloittaen vasemman guardin paikalla.

Toinen pelipaikan vaihtajista on Jyväskylä Jaguaarien kasvatti Miguel Mäkinen. Miguel teki hurjan työn talven aikana ottaakseen haltuun uuden pelipaikan hyökkäyksen puolella. Kovan työmoraalin omaavalta Miguelilta voidaan odottaa kovaa tasonnostoa tulevan talven aikana.

Toinen pelipaikkaa vaihtavista Mäkisistä on Lahti Panthersin kasvatti Otto Mäkinen. Otto otti nopeasti haltuun haastavan sentterin paikan ja vakuutti kovilla otteillaan. Myös Otolta voidaan odottaa huomattavaa kehitystä offseasonin aikana.

Poiketen edellisistä kausista, hyökkäyksen linjalla on osaavaa valmennusta myös talven aikana kun päävalmentajanakin toimiva Keary Iarussi saapuu orkesteroimaan harjoituksia alkutalvesta.