Hakusessa toinen voitto

20.07.2018, 20:17

Crocodiles kohtaa lauantaina Seinäjoen Keskuskentällä Porvoo Butchersin. Joukkueilla on todellakin merkittävän pitkä yhteinen historia. Se alkaa itse asiassa jo ennen Vaahteraliigapelejä, joita niitäkin on takana 43 kohtaamista kun mukaan lasketaan playoffit.

Seuroilla on paljon yjteistä muutenkin. Molemmat tunnetaan merkittävinä kasvattajaseuroina suomalaisessa amerikkalaisessa jalkpallossa. Butchers kävi läpi oman nuorennusleikkauksensa jokunen vuosi sitten pistäytymällä divarissa, mutta vastaavasti joukkue on voittanut myös melkoisen määrän SM-kultamitaleita.

Keskinäiset kamppailut alokoivat siis jo 1990-luvun alussa divarissa. Noiden vuosien jälkeen on kohdattu säännöllisesti Vaahteraliigassa vuodesta 1992 lähtien.

Tällä kaudella Butchers on nojannut poikkeuksellisesti suomalaiseen pelinrakentajaan, Janne Lehtiseen, mutta yhtä vahvasti myös jo viime kaudella tutuksi tulleeseen erittäin vahvaan keskushyökkääjäänsä, Darion Halliin. Siinä, missä Hall kantaa palloa keskimäärin noin kaksi kertaa kolmesta yrityksestä, joukkueen heittopeli on sitten hiukan hiljaisempaa, vaikka rosterista löytyy erinomaisen loistavia laitahyökkääjiä.

Jos Crocodiles aikoo Butchersin kaataa ja ottaa revanssin Porvoossa häviämälleen kamppailulle, on siis juoksupeli pysäytettävä ja pysäytettävä huolella. Pelkästään se, että Hall pysähtyy ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Butchersin juoksu pysähtyisi. Sieltä nimittäin löytyy myös Vaahteraliigan paras fullback, eli Sebastian Lindell, joka iskee aukkoihin, jos niitä hänelle jätetään.

Mielenkiintoiseksi ottelun ennakoimisin tekee sää. On luvattu ukkosta, joka puolestaan tekee siannahkasoikiosta lipoisan. Se puolestaan vaikeuttaa yleisesti ottaen heittopeliä, eli tuollainen skenaario ei ainakaan suosi kotijoukkuetta. Jonathan Baker on nimittäin kolmessa pelaamassaan ottelussa osoittanut olevansa yksi sarjan parhaista pelinrakentajista kavuten jo tilastokakkoseksi.

Onneksi kotijoukkueella on kuitenkin olemassa myös kohtalaisen kova keskushyökkääjä. Christian Powell on ehdottomasti yksi monipuolisimpia ja taitavimpia keskushyökkääjiä Vaahteraliigassa pitkiin aikoihin.

Kotijoukkueen kausi on ollut nousujohteinen. Tällä vauhdilla jos mennään, niin oikein hyvä.  Toki alku oli niin tahmea, että siitä on ollut helppokin parantaa, sillä huonommaksi nyt ei oikein olisi enää voinut mennä.

Aiemmat kommentit eivät suinkaan tarkoita sitä, että nuoriso olisi pelannut huonosti. Pojista kasvaa miehiä päivä päivältä kiihtyvällä vauhdilla. Voitto Wasa Royalsista nosti mielialaa kummasti.  Kaiken lisäksi se piti oikeasti elossa pudotuspelihaaveet, vaikka rekordi onkin 1-5. Tilannehan on nimittäin se, että jos Crocodiles voittaa lopuista peleistään kolme, on todennäköistä, että joukkue on mukana pleijareissa.

Butchers puolestan haluaa ottaa kolmannen voittonsa, sillä tappio tasoittaisi sarjaa todella paljon ja silloin lopuissa peleissä panos olisi kerrassaan huikea. Toisaalta kaikki ovat  tuominneet Crocodilesin tyyliin ”nollakausi tulossa”, joten nuorisolla ei ole kerrassaan mitään hävittävää tai hävettävää. Päin vastoin.

Lauantaina nähdään kotijoukkueen osalta todella poikkeuksellinen peliasuvalinta, sillä Crocodiles pelaa ensimmäistä kertaa seuran historiassa kokovalkoisissa. Syitä voi jokainen miettiä, mutta jos helle jatkuu, niin vaaleampi asuvalinta on ehkä se luonnollinen tässä kohtaa. Eli voi sinne katsomoonkin pistää nyt vaihtoehtoisesti vihreiden Crocodiles-kamojen sekaan vitivalkoistakin!

Ottelu alkaa Keskuskentän nurmella klo 15.30. Jos nyt ukkonen uhkailee, niin sehän ei suinkaan haittaa, vaan kaikki mahtuvat varmasti katon alle suojaan.