Festivaalin sekaan jefua Keskarilla

29.06.2018, 20:24


Vaahteraliiga jatkuu huomenna lauantaina Seinäjoen Keskuskentällä Crocodilesin kohdatessa sarjanousija Kuopio Steelersin klo 15.30.

Tällä hetkellä Crocodilesin pistepussissa on yhtä vähän pinnoja kuin Provinssissa rockia, mutta siihen luonnollisestikin haetaanmuutosta mahdollisimman nopeaan tahtiin.

Steelers, jonka savolaiset sukujuuret juontavat Varkauteen ja 2000-luvun alkuun, on aloittanut kauden ihan mellevästi. Neljästä pelistään se on voittanut kolme ja taipunut vain hallitsevaa mestaria, Roostersia vastaan.

Itse asiassa seurat ovat olleet Vaahteraliigassa vastakkain kausilla 2001 ja 2002. Ensin Crocodiles voitti Steelersin 44-0 ja jälkimmäisessä myös Seinäjoella pelatussa ottelussa numerot olivat puolestaan 45-0. Saattaa olla, ettei tuollaisia numeroita nähdä kumpaankaan suuntaan lauantaina.

Vierasjoukkue Steelersin pelaajat miehittävät TOP 5-sijoja miltei jokaisessa mahdollisessa kategoriassa, eli luvassa on hikinen iltapäivä Keskuskentällä, sanoi meteorologi mitä tahansa.

Vieraiden pelinrakentaja Seth Peters on pommittanut neljässä ottelussa jo 15 touchdownia ja vain kahdesti on vastustaja onnistunut poimiman hänen heittonsa. Heidän laitahyökkääjistään ehdoton ykkösnimi on Charles Wort. Hänellä on tilillään 18 koppia ja peräti yhdeksän maalia. Mitä ilmeisimmin Wort kuitenkin puuttuu vieraiden kokoonpanosta.

Vaikka kotijoukkue on nyt surullisenkuuluisan Roosters-matsin jälkeen päässyt treenaamaan hyvin, eivät kaikki uutiset silti ole olleet erityisen hilpeitä ja jo ennestään kapeassa rosterissa tällaiset iskut tuntuvat. Puolustuksen linjasta Hannu ”Bobo” Saarimaan kausi on nimittäin uusiutuneen selkävamman takia taputeltu.

Roostersia vastaan puolustus koki todella kovia, mutta vastaavasti hyökkäys otti askeleen oikeaan suuntaan ja varsinkin keskushyökkääjä Christian Powell osoitti olevansa suhteellisen kova kaveri näissä talkoissa. Myös uusi pelinrakentaja Jonathan Baker vaikutti mieheltä, josta kuullaan vielä. Ja tämä tarkoittaa, että kuullaan nimen omaan positiivisia asioita.

Vaikka huomenna vielä juhlitaankin festivaalia Törnävän suunnassa kannattaa ehdottomasti ottaa pikku tauko ja pistäytyä Keskuskentällä katsomassa Vaahteraliigaa. Matsi alkaa klo 15.30.