Edelleen nollakerhossa

18.06.2018, 20:29

Crocodilesin mollivoittoinen taivallus Vaahteraliigassa jatkui kauden ensimmäisessä kotiottelussa kuusi kertaa peräkkäin Suomen Mestaruuden voittanutta Helsinki Roostersia vastaan.

Vierasjoukkueen huikea pelinrakentaja Brandon Connette heitti peräti kahdeksan maalia ja 443 jaardia vieraiden otettua kauden viidennen voittonsa numeroin 88-21 (60-7). Koskaan aiemmin ei Crocodiles ole päästänyt kotikentällään noin paljon pisteitä. Toisaalta oikeastaan koskaan aiemmin ei Roosterskaan ole ollut näin vahva.

Harmi, että historiankirjoihin mentiin tuollaisella saavutuksella. Olisihan se toki ollut mieluisampaa saavuttaa toisenlaisia ennätyksiä. Jollakin tavoin on aika hassuakin sanoa, että Crocodiles ei kuitenkaan suostunut lopettamaan pelaamista vaikka numerot olivat jo tauolla rumat.

Itse asiassa ensimmäisellä neljänneksellä Crocodilesin onnistui kaventaa numeroiksi 16-7, mutta sen jälkeen kesti vain kahdeksan sekuntia kun numeroita muokattiin Roostersin toimesta. Tutnui siltä, että kotijoukkueen oli tehtävä aivan järjetön määrä töitä pisteiden eteen siinä, missä vieraat saivat pinnojen tekemisen näyttämään naurettavan helpolta.

Kotijoukkueen puolustus ei kerta kaikkiaan saanut Connettea kuriin. Toisaalta, Ja’Michael Edwards-Lott joutui jokaisella yrityksellä taistelemaan 2-3 kiinniroikkuvaa hyökkäyksen linjapelaajaa vastaan, jolloin olisi voinut kuvitella, että muille olisi tullut tilaa tehdä pelejä. Nyt siinä ei todellakaan onnistuttu.

Aika paljon puolustuksesta kertoo se, että eniten taklauksia kirjautti ranskalainen takakentän puolustaja, Maxime De Falcis, jonka saldoksi muodostui peräti 9.5 taklausta. Se kertoo myös siitä, että Roosters viljeli melkoisesti ilmasiltaa laitahyökkääjilleen.

Jos vieraat herkuttelivat maaleilla, kentän hahmoihin kuului ilman muuta peräti 320 kokonaisjaardia haalinut kotijoukkueen keskushyökkääjä Christian Powell. Siihen nähden, että hän pelaa sarjataulukossa viimeisenä olevassa joukkueessa, on hän ihan omaa luokkaansa liigassa tällä hetkellä. Mies rikkoo taklauksia, väistelee ajoittain rujojakin taklauksia ja puskee melkoisista muureista läpi. Saldoksi muodostui kaksi maalia, jotka tuore pelinrakentaja, Jonathan Baker, heitti hänelle, sekä kaksi lisäpistettä.

Vaikka numerot olivat tylyt, toisella puoliajalla Crocodilesin pelissä oli oikeasti hienoja suorituksia. Ajoittain homma toimi, vaikka on muistettava, että Roosters heittikin jo reservit kehiin. Toisaalta Roostersin reservitkin menestyisivät melko kivasti Vaahteraliigassa tällä hetkellä, sen verran kova materiaali helsinkiläisillä on.

Lopussa ex-krokotiili Janne Rautiainen kimpaantui ja ruhjoi sen verran rumasti Jonathon Moorehousea, että saldoksi muodostui henkilökohtainen 15 jaardin rangaistus. Ei kovin mukavaa katseltavaa ex-krokotiililta.

Tuon tilanteen jälkeen Baker löysikin heitollaan toisen uuden vahvistuksen, Patrick Wilsonin, touchdownin arvoisesti kulmasta. Hassua oli, että Wilsonia pidettiin kaksin käsin kiinni, mutta lippua ei suinkaan näkynyt. Eipä silti, tuloksena oli maali joka tapauksessa.

Uusi pelinrakentaja Jonathan Baker on ehtinyt olla vasta viikon verran Suomessa. Hänen tekemisessään oli paljon positiivisia asioita ja sopii kuvitella, että homma paranee kun häne ehtii harjoittelemaan joukkueen kanssa enemmän.

Ei tässä nyt ihan säkkiin kannata vielä pukeutua, vaikka monet sitä toivoisivatkin. Kausi jatkuu juhannustauon jälkeen, jolloin kauden toiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu 30.6. sarjanousija ja pirteä tulokas, Kuopio Steelers.

Kotiotteluita on edelleen neljä jäljellä. Niin kaukaa haeutulta kuin se saattaa kuulostaakin, niin voittamalla ne saattaa Crocodiles hyvinkin olla jopa pudotuspeleissä.