Crocodiles iskee kaudella 2020 kuin kone

24.07.2020, 11:45

Vaahteraliigaan vahvasti valmistautunut Seinäjoki Crocodiles tekee tällä kaudella hyökkäyksen linjansa kanssa vakuuttavaa tulosta. Linjapelaajat ovat löytäneet yhteisen tekemisen otteet ja hyökkäyslinja toimii kuin kone.

Päävalmentaja Samu Juppo hioo viimeiset silaukset Crocojen edustusjoukkueen tekemiseen heinäkuun viimeisellä viikolla liigan avausta ja kautta 2020 ajatellen. 

Päävalmentaja Samu Juppo toteaa tyytyväisenä, että tämän kauden hyökkäyksen miehistössä monipuolista osaamista on runsaasti. 

– Meillä on todella vahva porukka, ja kaikki tietävät, että Crocoilla on liigan paras keskushyökkääjä, Christian Powell. Meidän peli perustuu vahvaan juoksemiseen.

Crocodiles tunnetaan joukkueena, jossa vahva juoksupeli on isossa roolissa.

– Jos hallitset juoksupeliä, hallitset ottelua ja kellonkäyttö korostuu. Voimme viedä peliä eteenpäin meidän rytmissä, ja pidämme vastustajan hyökkäyksen pois kentältä.

Hyökkäyksen pelikirjasta löytyy yllätyksiä, joten päävalmentaja Juppo ja hyökkäyksen koordinaattori Joni Mäkelä esittävät miehistölleen luovia ratkaisuja vihreän kentän laidalta.

Spencer Cutlan on päivä päivältä valmiimpi pelinrakentajan hommaan, ja on totaalisen omistautunut siihen, mitä hän tekee, päävalmentaja toteaa. 

Hyökkäyksen linjapelaajat ovat päässeet valmistautumaan tähän kauteen hyvin. 

– Meillä on ollut linja kaikki treenit paikalla. Porukka on yhtenäinen yksikkö, hyökkäyksen linjan pitää toimia saumattomasti kuin kone. Pojilla on kivaa tehdä asioita yhdessä. 

Crocodilesin useat omat kasvatit astuivat tänä vuonna isänmaan palvelukseen, ja intti vei osansa krokotiilien omista nuorista laitahyökkääjistä, mutta vahvistukset ovat paikanneet tämän aukon. 

– Laitahyökkääjä Tim Thomas on persoona isolla peellä, avauspelissä hän ei ole mukana, mutta jatkossa sitten.

Tarvittaessa Thomas hyppää pelinrakentaja rooliin, joskin Crocoilla on tähänkin pelipaikkaan laittaa useita vaihtoehtoja, joten yllättävää ja viihdyttävää jenkkifutista on luvassa.

Puolustus valmiina taisteluun

Jos hyökkäyksen linjan pitää toimia yhtenäisesti kuin kone, niin koko puolustuksen pitää pelata yhtenäisen joukon lailla, ja samalla kukin pelaaja omassa vastuussa pysyen. Puolustuksen linjavalmentaja Janne Pisto saa päävalmentajalta ison kiitoksen kauden avauksen alla.

– Janne on tehnyt todella hyvää työtä poikien kanssa. Puolustuksesta nousee uusia nimiä, kuten Turusta Seinäjoelle tullut Leonardo Lundberg, hänellä on ollut todella hienoa tekemistä, Juppo kehuu puolustuksen innokasta ja motivoitunutta nuorta linjamiestä. 

Puolustuslinjan päästä löytyy englantilainen atleetti Wayne Drew, joka tulee esittämään sen, miten vastustajan pelinrakentaja säkitetään näyttävästi.

– Säkkejä tullaan näkemään, Juppo naurahtaa.

Puolustuksen koordinaattori Tuomas Leinonen on luonut Crocodilesin puolustukselle loistavan systeemin, joten puolustuksen puolella on luvassa hyviä asioita. 

– Olemme liigan huipputasolla kolmella tukimiehellä, Saidou Jallow, Jaska Värinen ja Veikka Lehtonen, he eivät kalpene mikään joukkueen tukimiehistöön verrattuna. Ennen kaikkea liikettä löytyy, päävalmentaja sanoo.

Puolustuksen takakentältä on myös lupa odottaa onnistuneita suorituksia kauden aikana. 

Erikoisjoukkueet erityisessä huomiossa 

Päävalmentamisen lisäksi Jupon vastuulla on erikoisjoukkueet, joissa keskitytään potkupeleihin ja potkun palautuksiin. Amerikkalainen jalkapallo on taktinen aluevaltauspeli, jossa edetään kohti vastustajan maalialuetta, joten kenttäasemilla on merkitystä.

– Erikoisjoukkueisiin ei panosteta niin paljon kuin täytyisi panostaa. Tykkään kenttäasemista kentällä, ja tykkään siitä, että olemme hyvissä asemissa. Erikoisjoukkueet antavat sen mahdollisuuden, että peli on hallinnassamme. Pystymme lähtemään siitä, että toteutamme omaa hyökkäystä, ja meidän ei tarvitse lähteä omalta maaliviivalta.

Potkun palautuksissa kannattaa katse kiinnittää sekä ranskalaiseen Hadrien Lyndaan että amerikkalaiseen Alexander Germanyyn, joilta odotetaan pitkiä palautuksia aina vastustajan maaliin saakka. 

Ja kun amerikkalaista jalkapalloa potkaisemaan asettuu Spencer Cutlan, niin määrämittaisia ja tarkkoja pallon lentoratoja suuntautuu eri puolille kenttää sekä ennen kaikkea maalitolppien väliin. 

Teksti: Jussi Mustikkamaa

Kuva: Timo Aalto

Crocodilesin miesten edustusjoukkueen runkosarjan kotipelit kaudella 2020 pelataan Seinäjoen keskusurheilukentällä seuraavasti: Crocodiles vs Roosters, torstaina kuudes elokuuta kello 17.30, Crocodiles vs Kuopio Steelers, lauantaina 22. elokuuta kello 15.30 ja Crocodiles vs Butchers, lauantaina 29. elokuuta kello 15.30. Vieraspelit ovat torstaina 30. heinäkuuta Helsingissä Wolverinesia vastaan sekä perjantaina 14. elokuuta Vaasassa, jolloin kohdataan paikallisvastustaja Royals. Kaikki miesten Vaahteraliigaottelut nähdään suorana lähetyksenä Ruutu+:n välityksellä, mutta kuten kaikki tietävät, jenkkifutistapahtuma on parasta kokea paikan päällä. 

Vaahteraliigan välierät pelataan 4.-6. syyskuuta ja loppuottelu, Vaahteramalja XLI, pelataan 12. syyskuuta Lahdessa.