Crocodiles aloittaa Vaahteraliigakauden vieraspelillä

25.06.2020, 11:57

Amerikkalaisen jalkapallon miesten Vaahteraliiga käynnistyy 30. heinäkuuta Helsingissä, jossa isäntäjoukkue Helsinki Wolverines kohtaa Seinäjoki Crocodilesin Brahenkentällä, Kallion kaupunginosan kupeessa.

Vaahteraliiga pelataan kaudella 2020 kuuden joukkueen yksinkertaisena sarjana, ja kausi huipentuu 12. syyskuuta Lahden Stadionilla pelattavaan Vaahteramalja XLI-otteluun.
Seinäjoki Crocodiles on saanut tälle kaudelle seinäjokelaisen päävalmentajan Samu Jupon, jolla on takanaan monen vuoden kokemus valmennustehtävistä amerikkalaisessa jalkapallossa. Vaahteraliigan avausottelussa kohtaavat viime kauden kolmossijalta uuteen kauteen ponnistava Wolverines ja viime kaudella neljänneksi sijoittunut Crocodiles. 
– Ensimmäinen ottelu on aina kaudessa sellainen, että vastustajasta ei ole etukäteen katsottavaksi materiaalia, joten valmistautuminen on hieman erilaista. Ensimmäinen peli on aina sellainen pieni yllätys. Meidän pitää vain olla valmiina kaikkeen, Juppo ennakoi avausottelua.
Crocodilesin miesten edustusjoukkue on päässyt kesäkuussa harjoittelemaan tutulla Jouppilanvuoren tekonurmikentällä. 
– Nyt on hienoa, että on joukkueena päästy treenaamaan ja saatu alotettua joukkueharjoittelu. Paljon on vielä tehtävää tässä vaiheessa, kuukausi on aikaa hioa kuvioita kuntoon, Juppo toteaa.
Päävalmentaja uskoo vihreän joukkueen olevan iskukunnossa kauden alussa. 
– Ennen kautta on kuitenkin vielä monia muuttuvia tekijöitä, katsotaan nyt, kun saadaan lopullinen joukkue kasaan. Tiettyjä asioita vielä haetaan, että saadaan asiat kohdalleen.

croconkidasta.jpg
Kuva: Marko Tuominiemi

Vaahteramalja-ottelu tavoitteena

Kauden 2020 tavoitteena Samu Jupolla on johdattaa Crocodilesin miehet mestaruusotteluun Lahteen. Onnistuneen runkosarjan jälkeen on edessä välieräottelu, josta suuntana on syyskuinen mestaruusottelu.
– Kautta ei ole järkeä lähteä pelaamaan, jos se ei ole tavoitteena, haluamme Vaahteramaljaan.
Crocodilesilla on edessä viisi runkosarjaottelua, joista ensimmäinen kotiottelu on torstaina 6. elokuuta kello 18.30 Seinäjoen Keskusurheilukentällä. Kotona kohdataan tuolloin hallitseva Suomenmestari Helsinki Roosters.
– Näen meillä olevan erittäin hienon mahdollisuuden taistella hallitsevaa Suomenmestaria vastaan tasaväkisesti. 
Crocojen toinen vieraspeli runkosarjassa on kiivas paikalliskamppailu Vaasa Royalsia vastaan perjantaina 14. elokuuta Kaarlen kentällä Vaasassa, joten luvassa on seinäjokelaisille lähes kotiottelu. Kauden toinen kotiottelu vihreällä joukkueella on lauantaina 22. elokuuta kello 16.30, jolloin Seinäjoen Keskusurheilukentän nurmelle astelee vuorostaan Kuopio Steelers. Elokuun Crocodilesin runkosarjan kotipelit päättää lauantaina 29. elokuuta kello 16.30 ottelu, jossa vastustajaksi saapuu porvoolaisjoukkue Butchers.
– Vaasa on toinen vieraspeli, ja saimme kolme kotipeliä, sarjakirjan mukainen ohjelma palvelee meidän kautta hyvin, päävalmentaja toteaa tyytyväisenä.

Luvassa viihdyttävää jenkkifutista

Samu Juppo lupaa tarjota joukkueensa kanssa seinäjokelaiskatsojille viihdyttävää ja monipuolista amerikkalaista jalkapalloa. 
– Pelaajat tulevat pelaamaan yllätyksellisillä pelipaikoilla, käytämme pelaajamateriaalia laajasti hyväksi. Olemme valmiita siihen, että käytämme pelaajia molemmilla puolilla palloa. 
Samu Juppo aloitti omassa nuoruudessaan Vaahteraliigassa pelaamisen 17-18 vuoden ikäisenä. Tänä kesänä Jouppilanvuoren tekonurmella on nähty miesten edustusjoukkueen kanssa treenaamassa seuran omaa juniorituotantoa, joista osalla on tänä kesänä edessä ensimmäinen Vaahteraliigaottelu.
– Nuoret ovat tervetulleita pelaamaan liigaa, siellä sitä näkee, oppii ja kokee, Juppo sanoo.

Crocodilesin Vaahteraliigajoukkueen pääsponsorit kaudelle 2020 ovat ABC!, Amarillo, Prisma, Seinäjoen Energia, Screenit, SFT Finntekniikka Oy ja Terveystalo.

http://vaahteraliiga.fi/vaahteraliiga-kayntiin-30-heinakuuta/

Helsinki Wolverines vs Crocodiles
Vaahteraliigan ottelu to 30.7.2020 klo 18:30 Brahen kenttä, Helsinki

Crocodiles vs Helsinki Roosters
Vaahteraliigan ottelu to 6.8.2020 klo 18:30 Keskuskenttä, Seinäjoki

Vaasa Royals vs Crocodiles
Vaahteraliigan ottelu pe 14.8.2020 klo 18:30 Kaarlen kenttä, Vaasa

Crocodiles vs Kuopio Steelers
Vaahteraliigan ottelu la 22.8.2020 klo 16:30 Keskuskenttä, Seinäjoki

Crocodiles vs Porvoo Butchers
Vaahteraliigan ottelu la 29.8.2020 klo 16:30 Keskuskenttä, Seinäjoki